Välja de perfekta glasögonen för dig: En omfattande guide

Behöver du glasögon? I så fall kan det vara svårt att veta vilken typ av glasögon som passar dig. Det finns så många olika typer av glasögon tillgängliga på marknaden idag, från designerglasögon till receptbelagda glasögon till solglasögon. Hur vet du vilken typ av glasögon som är bäst för dina behov? I den här omfattande guiden kommer vi att diskutera de olika typerna av glasögon som finns och ge tips om hur du väljer det perfekta paret glasögon för dig!

Bestäm vilken typ du behöver

Det första steget i att välja de perfekta glasögonen för dig är att bestämma vilken typ av glasögon du behöver. Letar du efter receptbelagda glasögon? Designerglasögon? Solglasögon? Det finns många olika typer tillgängliga, och det är viktigt att välja rätt för dina behov. Om du letar efter receptbelagda glasögon måste du besöka en optiker för att få dina ögon undersökta. Om du letar efter designerglasögon kan du bläddra i urvalet av glasögon i din lokala butik eller online. Om du letar efter solglasögon kan du hitta ett brett utbud av dem i de flesta butiker. Denna webbplats har allt du behöver när det gäller alla typer av glasögon så du bör kolla in dem.

Var uppmärksam på detaljerna

När du väl har bestämt dig för vilken typ av glasögon du vill ha är det dags att börja shoppa runt. När du handlar är det viktigt att komma ihåg formen på ditt ansikte. Glasögonen du väljer ska komplettera formen på ditt ansikte, och de ska också ha rätt storlek för det. Du vill inte ha glasögon som är för stora eller för små – de ska passa bekvämt på näsan och öronen. Dessutom bör du också överväga färgen på dina glasögon. Deras färg bör komplettera färgen på ditt hår och hudton.

Det är också viktigt att komma ihåg stilen på glasögon du letar efter. Letar du efter ett klassiskt utseende? Ett trendigt utseende? En sportig look? Det finns många olika stilar tillgängliga, och du bör välja en som speglar din personliga smak.

När du väl har övervägt alla dessa faktorer är du redo att börja handla! När du handlar glasögon, var noga med att prova på en mängd olika av dem för att hitta det perfekta paret. Och glöm inte att be om hjälp från säljarna – de kan ge värdefulla råd om hur du väljer de perfekta glasögonen för dig!

Köpa Dogecoin – Dags att följa trenden?

Dogecoin var länge en underdog på kryptomarknaden, men lyckades tillslut smyga sig in bland de 10 största kryptovalutorna under 2021 och där har den stannat sedan dess.

När du pratar kryptovalutor så tänker de flesta av oss kanske mest på Bitcoin, men även Dogecoin är en av långkörarna på kryptomarknaden och har sedan starten lyckats samla på sig flera lojala följare. Idag räknas den som en av de 10 största kryptovalutorna på marknaden och är du ute efter att köpa Dogecoin så finns dem tillgängliga på flera av de största kryptoplattformarna. Men är den rätt för dig?

Vad är Dogecoin?

Dogecoin skapades 2013 av programeraren Billy Markus från Oregon. Till en början skapades den som ett skämt, men det har sedan dess snabbt samlat på sig trogna följare och växt i popularitet. Den är också känd för meme-inspirerade logga av en Shiba Inu-hund.

Ursprungligen skulle Dogecoin ha en maxgräns på 100 biljoner coins, men sedan dess har denna gräns tagits bort helt för att tillåta en obegränsad mängd coins.

Kanske en av dogecoins styrkor är dessa passionerade följare som har gjort enorma insamlingar för välgörande ändamål. Bland annat samlade man ihop tillräckligt med pengar för att kunna skicka det jamaikanska bob-laget till Vinter-OS i Sochi.

Dogecoin är även ett vanligt sätt att ge dricks på olika plattformar så som Reddit och Twitter.

Hur kan jag köpa Dogecoin?

Att köpa dogecoin idag är inte svårt och flera av de största kryptoplattformarna så som Binance, eToro och Coinbase erbjuder dogecoin. Börja med att registrera ett konto på en av dessa plattformar, om du inte redan har ett, och verifiera och sätt in pengar på ditt konto. Sedan är det bara att köra igång och köpa dogecoin!

Även fast värdet på dogecoin kanske inte är enormt och du kanske inte är särskilt rädd att förlora dina coins, så kan det ändå vara en bra idé att förvara dem i en så kallad kryptoplånbok. Beroende på hur du planerar att använda dina dogecoin så får du välja mellan en hårdvaru eller mjukvaruplånbok. En mjukvaruplånbok passar kanske bäst för dig som vill kunna spendera dina coins och enkelt komma åt dem, medan en hårdvaruplånbok passar bäst för den som vill kunna spara sina coins över en längre tid och hålla dem skyddade.

Notera att en kryptoplånbok skiljer sig från en kryptoplattform och att du bör undvika att förvara dina pengar på en kryptoplattform under en längre tid av säkerhetsskäl.

Kom också ihåg att liksom andra kryptovalutor så är även Dogecoin väldigt volatil, vilket betyder att värdet kan snabbt gå både upp och ner. Av den anledningen är det viktigt att du aldrig köper mer Dogecoin än vad du har råd att förlora om du skulle ha otur.

Kan jag minera Dogecoin?

Ja, det kan du! Precis som Bitcoin så har även Dogecoin sin egen blockkedja som hålls igång med hjälp av ett mineringssystem. Skillnaden mellan de två är att Dogecoin använder sig av en annan mineringsalgoritm än vad Bitcoin gör, men på det stora hela fungerar de på liknande sätt.

Kosttillskott som maximerar dina resultat under träningspassen

Kosttillskott används av många världen över för olika ändamål. Medan vissa vänder sig till just kosttillskott för att gå upp i vikt och att bygga muskler finns det andra som drar nytta av dem för viktminskning eller helt enkelt som ett gott mellanmål. Om du har mål som du vill uppnå kan antingen protein bars eller proteinpulver göra susen, och det är den sistnämnda som vi kommer att kika närmare på i den här artikeln.

Vad är en Weight Gainer?

För att gå upp i vikt eller för att bygga upp dina muskler är Weight Gainer en utomordentlig lösning. Det här pulvret erbjuds av det marknadsledande företaget Bodylab, och inom en påse Weight Gainer får du 1,5 kg kolhydrater och proteiner. Kolhydraterna hjälper till med kaloriöverskottet medan proteinerna agerar som byggstenar för att maximera resultaten av din träning.

Weight Gainer blandas med vatten, och resultatet blir en riktigt god proteinshake som du inte vill gå miste om. Hos Bodylab kan du även beställa en Shaker Bottle som du enkelt kan ha med dig i gympåsen för att få tillgång till din shake närhelst du vill. Smidigare än så blir det inte.

Weight Gainers innehåll

Värt att veta är att Weight Gainer innehåller både långsamt och snabbt upptagbara kolhydrater tillsammans med proteiner. Det är maltodextrin och sukros som kolhydraterna kommer från, och vassleprotein är det som proteinerna kommer från. Proteinpulver såsom Weight Gainer används flitigt av de som tränar regelbundet, så om du är i behov av ett kaloriöverskott och de rätta byggstenarna för att nå dina mål kan ett proteinpulver vara lösningen för dig.

Välj en utsökt proteinshake som passar dig

Weight Gainer kan beställas i en lång rad olika smaker för att du ska kunna få tag på en variant som tilltalar just dig. Om du satsar på Clear Weight Gainer kan du antingen välja Sweet Orange, Raspberry Rush eller Ice Tea Peach. Om du å andra sidan vänder dig till Weight Gainer har du valmöjligheter såsom Strawberry Milkshake, Ultimate Chocolate och Vanilla Milkshake.

För att börja dra nytta av Weight Gainer löser du upp det under omrörning i bland annat juice, mjölk eller vatten. Se till så att kosttillskottet inte ersätter dina måltider, utan istället kompletterar en redan näringsrik kost. För idrottsutövare är proteinpulver ett utmärkt sätt att se till så att du får det där nödvändiga kaloriöverskottet som kan hjälpa dig att maximera dina träningsresultat.

Billiga träningskläder

Som alltid vad gäller kläder är material, funktion och passform viktigt, men det är sällan det är så essentiellt som när det handlar om träningskläder. För träningskläder brukar faktiskt också vid vissa tillfällen kallas för funktionskläder, det är för att dessa kläders material har så viktiga funktioner i förhållande till träningen. Träningskläder ska vid vissa fall både transportera fukt, alltså göra att man inte blir blött trots att man svettas, men ändå vara luftiga och andas. Men vad kan vara bra att tänka på vad gäller träningskläder?

Träningskläder är oerhört viktigt för upplevelsen när man tränar. Billiga träningskläder behöver inte nödvändigtvis var sämre än dyra träningskläder, utan det gäller bara att man fortfarande går efter kvalitet över kvantitet. Som förstått är en av de viktigaste komponenterna att tänka på när man ska köpa träningskläder, vilket material man väljer. Materialet ska kunna så mycket att det är viktigt att det fungerar vid alla tillfällen under träningen såväl som efter träningen.

Vilka material är bra för träningskläder?

Om man testat att träna i olika material på kläderna så har man nog en ganska bra idé om vilka material som fungerar mer eller mindre bra. Exempelvis är det ju så att en bomulltröja inte transporterar fukten utan snarare binder denna, vilket gör att den ofta kan upplevas tung att ha på sig när man väl börjat svettas. Dessutom så andas inte tröjan lika bra och eftersom den binder fukt så kan det snabbt kännas kallt av all fukt efter träningen. Bomull är således inte ett material att föredra vad gäller träning, men vilka material fungerar bättre?

Jo, när man letar efter träningskläder så är bambu, polyester och elastan material som alla fungerar vid träning. Elastan är ett material i syntet men som är ytterst elastiskt och stretchigt. En typ av Elastan kallas lycra, och elastan är en oerhört töjbar fiber som gör att detta fungerar bra att träna i. Även bambu är ett stretchigt naturmaterial som dessutom är bra på att transportera fukt. Polyester precis som elastan är ett form av material som kommer från plast och är ett väldigt vanligt material bland träningskläder.

Var hittar man billiga träningskläder?

Var kan man då enklast köpa billiga träningskläder? I dag köper vi allt mer online och om man tänkte att det skulle vara någon skillnad vad gäller träningskläder, så trodde man fel. För att köpa träningskläder går att göra i både butik och online, men så länge man har koll på just material och storlek så fungerar det utmärkt att handla sina träningskläder online. Online finns ett stort utbud och kan många gånger vara enklare att i lugn och ro kunna kolla runt på vilket utbud som finns online, i stället för att stressa i butiken. Ofta är träningskläder också billigare online än i butik.

Ta hand om träningskläderna

Oavsett om man köper billiga eller dyra träningskläder så kommer dessa att hålla betydligt bättre om man tar hand om kläderna på rätt sätt. Alla träningskläder ska tvättas efter tvättråden som står på plaggen. De flesta träningskläder mår också bra av att tvättas utan sköljmedel. Detta på grund av att sköljmedel kan täppa till fibrerna i materialet, alltså tyget och leda till att tyget inte transporterar fukt på samma effektiva sätt som det gjort tidigare. Det kan också vara att föredra att ha ett tvättmedel som är gjort specifikt för träningskläder. Att använda tvättpåse för sport-bh är också ett sätt att skydda plagget på och gör att detta kommer att hålla sin form och kvalitet längre.

Det är dock inte enbart själva tvätten som är viktig utan också hur man behandlar kläderna efter tvätt, alltså medan dem är blöta. Att lägga sina träningskläder i torktumlaren är inte en bra idé- Träningskläder är som sagt ofta gjorda av material som polyester och elastan, som gör att kläderna håller sig stretchiga. Lägger man kläderna i torktumlaren finns det en stor risk att denna stretchighet blir sämre och sämre, vilket gör att man får sämre och sämre passform på sina träningskläder. Det bästa att skippa både torktumlare och torkskåp och hänga kläderna på tork på ett vanligt torkställ.Bästa sättet att låna 1000 kr utan ränta

Det finns ett antal räntefria lån tillgängliga på den svenska lånemarknaden som hjälper konsumenter att låna pengar billigt eller helt enkelt hålla befintliga skulder i schack. Men ett räntefritt lån är inte det samma som ett lån med noll kostnader. Många räntefria lån har andra kostnader som man måste hålla koll på.

Om du överväger att låna 1000 kr utan ränta är det viktigt att du är införstådd i vad ett räntefritt lån är, samt väljer ett lån med schyssta villkor. Mer om detta kan du läsa dig till i denna artikel.

Vad är ett räntefritt lån?

Som namnet antyder är ett räntefritt lån ett lån där endast det lånade beloppet behöver betalas. Detta förutsatt av att låntagaren återbetalar pengarna inom den löptid som långivaren satt. Räntefria lån tilldelas endast låntagare som ansöker om lån bestående av mindre lopp. Således kan man, om man har turen på sin sida, låna 1000 kr utan ränta.

Lån utan ränta utdelas vanligast som ett förstagångslån av en långivare. Det vill säga att du kan få detta alternativ om det är första gången du lånar av en specifik långivare. Innan du ansöker är det viktigt att du läser det finstilta, så du inte tecknar något med många gömda avgifter eller orimliga villkor.

Andra avgifter brukar tillkomma

Även om det går att låna 1000 kr utan ränta ska man räkna med att det nästintill alltid tillkommer andra avgifter på dessa lån. Det är sålunda inte ofta ett lån är helt gratis, trots att det är räntefritt.

Bland annat tenderar det att tillkomma uppläggningsavgift, det vill säga en avgift för att teckna själva lånet. Men också en aviavgift, det vill säga en avgift för att skicka ut en faktura till låntagaren.

Utöver uppläggnings- och aviavgift ska man komma ihåg att betalningspåminnelser också kostar. Om man inte återbetalar lånet inom satt löptid blir det dyrare för varje betalningspåminnelse som skickas ut.

Man ska alltså inte tro att ett lån utan ränta är gratis. Det går att hitta räntefria lån med riktigt bra villkor och billiga eller inga avgifter alls. Dessa lån finns det inte många av, men det går att hitta, varav de bästa sättet att hitta dessa lån på är med hjälp av en låneförmedlare.

Vilka risker finns det?

Det finns alltid risker med att låna pengar, och därmed även när man ska låna 1000 kr utan ränta.

Bara för att du kan få ett lån utan ränta beviljat betyder det inte att det är en bra idé. Du måste fortfarande återbetala skulden, och lyckas du inte inom den bestämda löptiden kan det bli dyrt för dig. Då kan du hamna i djupare skulder än du förväntat.

Din kreditvärdighet kommer även påverkas negativt i och med att du får skulder i samband med ett lån, samt allt eftersom det tas en kreditupplysning på dig när du ansöker om lånet. Många små lån blir inte bara dyrt, men försämrar också dina framtida lånemöjligheter då ditt kreditvärde tar skada när det görs en kreditupplysning på dig. Läs mer om kreditkort på nätet och jämför innan du bestämmer dig.

Bästa produkterna för torr hud

Hårvård, hudvård, kroppsvård, det kan vara mycket att tänka på vad gäller skönhet. Men när vinterhalvåret kickat in är en av de absolut viktigaste sakerna att återfukta huden. Men att välja vilka produkter som faktiskt fungerar, återfuktar huden och motverkar torr hud kan vara allt annat än enkelt. På marknaden kryllar det av olika märken och produkter som alla säger sig vara bra för huden. Så hur ska man egentligen tänka? Det har vi testat, så att ni slipper.

Ju populärare det blivit med hudvård, smink och hårvård, desto fler ställen kan man vända sig till för att få tips kring just detta. På exempelvis Beautiq så listas de bästa produkterna inom olika kategorier. Dessa listor kan vara hjälpsamma när man söker någonting specifikt och inte vet vilka produkter som man ska använda sig av. Här kommer vi dock inte fokusera på specifika produkter utan gå igenom vilka produkterkategorier som fungerar bäst för torr hud i ansiktet.

Fett + fukt

När det kommer till torr hud i ansiktet är det många saker man ska tänka på innan man kastar sig ut och köper första bästa produkt. Det allra viktigaste är att få både fukt och fett. Vid torr hud så vill man skydda all fukt i ansiktet för att man ska bevara och få de där omtalade glowet. Och hur gör man då det? Jo, ofta hjälper det inte med enbart en fuktkräm utan det man vill göra är att man vill applicera fukt och fett i lager på lager i ansiktet. Precis som att man när man går ut en kall vinterdag inte enbart tar på sig en tunntröja, utan även en tjock tröja och en jacka. Det samma gäller huden.

Om man är mycket torr i ansiktet ska man därför försöka att rama in fukten genom att dels använda sig av en fuktkräm, dels av en toner och serum. Det är för att toner ger fett till huden och fuktkräm ger som det låter fukt, tillsammans binder de fukten och skapar ett glow.

Rama in fukten

Hur gör man då för att rama in fukten? Jo sök efter en fuktkräm som är till för torr hud, exempelvis från Klairs eller Clinique som har flera serier som vänder sig specifikt till torr hud. Innan du applicerar fuktkrämen tar du på en toner eller olja för att få tillräckligt med fett på huden också. Här rekommenderar vi en från ACO eller Ordinary. Möjligtvis även tillföra ett serum för att få till ännu mera fukt till ansiktet. Men undvik syror och peeling eftersom dessa torkar ut.

Så vid torr hud ska man söka efter både fuktkräm och toner eller olja, men framför allt ska man försöka undvika vatten i ansiktet. Vatten är det som torkar ut, så om man kan fokusera på att få fukt och fett i ansiktet men varken vatten eller starka syror som torkar ut i längden. Hoppas att detta gav en större förståelse för vilka produktkategorier man ska söka efter för att förebygga torr hud i ansiktet.

Recension av FIFA 22

Den senaste utgåvan av FIFA-serien från EA Sports, FIFA 22, finns äntligen att tillgå och förväntningarna är inget annat än höga. De fösta videoklippen som visades gjorde verkligen FIFA-älskare exalterade, inte minst på grund av de många nya funktioner och uppgraderingar av spellägen som tillkännagavs. Bland annat introducerade EA en ny motion capture-teknik kallad “HyperMotion”, som verkligen gjorde spelare entusiastiska. Mer om detta och annat i vår recension av FIFA 22 nedan.

FIFA 22 börjar med ett 15 minuters långt intro där man får se David Beckham och Lisa Freestyle. Sedan ser man några ikoniska landmärken i Paris, för att sedan hamna på PSG-stadion.

Det är de små detaljerna som gör att FIFA 22 skiljer sig från de äldre utgåvorna. Världens mest populära fotbollsspelare, som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar och Mbappé återges med anmärkningsvärda detaljer. Målvakternas rörelser är särskilt förbättrade i denna utgåva, där varje skott tycks resultera i en räddning. Detta bidrar till oförutsägbarheten i matcherna under FIFA 22, vilket som såklart är något positivt. Det innebär dock att man inte längre kan räkna ut hur olika målvakter reagerar på olika mål, vilket man kunnat (och känt sig stolt över!) i tidigare FIFA-spel.

Introduktionen av Hyper Motion

En av de stora nya funktionerna i FIFA22 som EA började hypa väldigt tidigt var som sagt HyperMotion-tekniken. EA tror verkligen att denna nya teknik gör en enorm skillnad i spelupplevelsen för spelare. EA marknadsförde HyperMotion på spelsidor med “integrerandet av full-team-mocap-data och maskininlärning för att öka spelet i varje match i FIFA 22, vilket ger den mest realistiska och bästa spelupplevelsen vi någonsin tillverkat”.

Förändringar har helt klarts gjorts av EA för nästa generations konsoler, men det verkar mer bero på spelarens preferenser och nivån på förändringar. Det är väldigt många som ställer sig kritiska till Hyper Motion, varav andra älskar det! I slutändan beror det helt och hållet på vilken sorts spelare man är och vad man förväntar sig av FIFA.

Anledningen till att Hyper Motion dissas av några är på grund av att det gjort FIFA 22 till ett långsammare spel än FIFA 21. Det betyder dock inte att det är en brist på mål under matcherna, men snarare att spelare måste arbeta hårdare för att göra målen. Detta gör passning, och i synnerhet dribbling, till en mer givande upplevelse. Hela spelupplägget verkar också mer fysiskt, med färre regelbrott och större möjligheter till fritt flytande matcher från början till slut. I vårt tycke är det faktum att spelet är långsammare än FIFA 21 inte något negativt.

Fantastiska grafiska inslag

Precis som med alla sportspel på nuvarande gen-system som Xbox Series X ser grafiken på FIFA 22 fantastisk ut. Alla grafiska inslag – från gräsplanen till spelarna – är utmärkta även i årets utgåva. Presentationen är också perfekt, där det känns som att spelarentréerna är tagna ur en riktig fotbollsmatch. Vissa animationer läggs också till för att få specifika spelare att verka ännu mer verklighetstrogna.

I och med Hyper Motion-funktionen har 4000 nya animationer introducerats i FIFA 22. Resultatet är en enorm förändring av spelupplevelsen – till det bättre vill säga.

Rent estetiskt kan man således säga att FIFA 22 är den utgåva med vackrast grafik hittills. EA har verkligen lagt fokus på detaljer när de utvecklat det nya fotbollsspelet.

FIFA Career Mode, Ultimate Team och Volta

Resten av FIFA 22 handlar om små förbättringar, däribland med Career Mode, Ultimate Team och Volta-lägena.

I läget Career Mode kan spelare bygga sin fotbollsklubb från grunden, med otaliga anpassningsbara kombinationer till hands. Man kan hoppa direkt in i vilken liga som helst och ersätta ett lag efter eget val med sin skapade klubb. Career Mode har tagit några av aspekterna från EA:s andra sportspel, som Player Growth-aspekten i NHL, vilket gör spelarutvecklingen mindre slumpmässig och mer intuitiv än tidigare. Nya scener ger också läget mer variation och tar bort en del av den monotona känsla som funnits i tidigare FIFA-spel.

Betydande justeringar har även gjorts med FIFA:s mest populära onlinespelläge, nämligen Ultimate Team. Spelare delas fortfarande upp i olika divisioner, men om man vinner mer än två matcher i rad kommer man nu snabbare genom divisionsnivåerna än i tidigare FIFA-spel. Det finns också en elitdivision, som rankas högre än division ett, och spelare som når denna nivå kan stanna kvar i den för alltid utan att oroa sig för att åka ner i division. När det gäller FUT Champions blir det inte längre Weekend League, med matcher som kan spelas under hela helgen. Det finns istället FUT Champions-slutspel som är kvalificerade för genom divisionsrivaler och dessa matcher kan spelas när som helst.

Sist men inte minst är VOLTA ett spelläge som verkligen förändrats till det bättre. Här ligger fokus på att ha kul tillsammans med vänner och familj, och därför har EA utvecklat spelmekaniken med nya finter och ny färdighetsmätare. Färdighetsmätaren fylls genom att göra exempelvis konstpassningar, lyckade väggpassningar, finter och så vidare. Genom att fylla färdighetsmätaren blir varje mål värt mer, vilket i sin tur gör FIFA 22 ännu mer underhållande!

Vad tycker vi om FIFA 22?

För att knyta ihop säcken kan man säga att FIFA 22 verkligen är ett gigantiskt steg framåt för FIFA-serien. Det nya Hypermotion-animationssystemet är inte bara ett marknadsföringstrick från EA:s sida. Snarare är det en genial uppfinning som för spelet närmare den riktiga sporten än någonsin förut.

Grafiken har legat i fokus hos spelutvecklarna och detta ser man tydligt på bland annat spelarnas rika detaljer. Detta leder såklart till att spelläget blir något mer långsamt, men man kan inte förvänta sig mycket annat i och med den fantastiska grafik som spelet innehar. Förbättringarna av de olika spellägena är ytterligare något EA ska ha ros för. Inte endast för de grafiska inslagen, men också på grund av de många nya funktioner som finns tillgängliga.

Sammantaget har EA alltså verkligen arbetat med att förbättra spelupplevelsen för FIFA 22 – och lyckats. HyperMotion är kanske den största och mest felfria förbättringen av årets utgåva, och i vårt tycke är detta med till att bidra till att FIFA 22 blir seriens allra bästa spel.

Recension av patiens till Android

Många av de spel som man är van vid att spela utan att ha en skärm framför sig finns nu till mobilen. Det innebär att man kan spela när man känner för det och inte behöver ha något extra utrustning med sig. Det blir smidigt och enkelt. Ett spel som finns som app är patiens.

Det finns många klassiska spel. Vissa är riktigt populära och spelas än idag av mängder av spelare. Dessa spel har även de följt med den tekniska utvecklingen. Det innebär att de idag bland annat kan spelas på den mobil telefon du redan idag äger. Detta är intressant för de flesta som gillar att spela kortspel som patiens eller brädspel som monopol.

Dels så kan man ta med sig spelet över allt utan att behöva tänka på att komma ihåg kortleken eller spelbrädet. Men det gör också att det går att spela överallt då det inte tar upp någon fysisk plats. En annan fördel är att man kan spela ett par minuter. Stänga appen. Sen fortsätter man när man har tid.

Det är perfekt om man har en liten stund över mellan möten, när man väntar på ett tåg eller en buss eller om man ligger på soffan och känner för att spela. Det finns alltid de där stunderna man vill fylla med nåt kul. Nu har man chansen att göra precis det. Dessutom med något man vet att man tycker om sen tidigare.

Gratis för Android

Patiens finns som gratis app för Androidmobiler och kan laddas ned via Google Play. Läs mer om spelet på presentationssidan. Det första som slår en när man har installerat appen och spelar sitt första spel, det är hur likt det är verklighetens patiens. Det fungerar på samma sätt i det att man ska lösa ut ett antal kort och har målet att samla all kort i högar baserat på färg,

Det finns olika svårighetsnivåer. I den lättaste ska man dra ett kort som sen ska läggas ut. I det svårare läget drar man tre kort. De kort man inte kan lägga ut behåller man på handen. Det blir alltså betydligt svårare än om man bara hade dragit ett kort. Men samtidigt så är det denna variation mellan svårighetsnivåerna som gör spelet kul.

Fyllt med funktioner

Spelet har flera intressanta funktioner. Dels kan man både ändra bakgrunden för själva spelet, men även bakgrunden på själva korten. Spelet blir roligare om man fått anpassa det, men samtidigt kan det vara roligt att spela med en stilren design. Man kan även mäta sin framgång med den poängskala som är inkluderad.

Då kan man alltid jämföra sina poäng med gamla spel eller med vänner som också spelar patiens. En funktion som verkligen uppskattas är att man kan spela i ett offline-läge. Det är perfekt om man har dålig uppkoppling eller om man exempelvis sitter uppe i luften på ett flygplan.

Detta är ett spel som man verkligen vill rekommendera, något du säkert också kommer att göra när du testat det.

Appar för aktiehandel – bäst i test

De bästa apparna för aktiehandel ska erbjuda möjligheter att köpa och sälja aktier utan provision. Samtidigt bör gränssnittet vara användarvänligt och det bör finnas bra och hjälpsamma verktyg för att få det mesta ut av sin handel.

Vi har undersökt några av de många appar för aktiehandel som finns på marknaden för att göra en rättvis bedömning av de alla. Vi kommer lista 5 av de appar vi tycker är bäst i test. Innan du kommer igång med att handlar med aktier på någon av dessa appar föreslår vi ett besök till aktieskola.com för att lära dig allt om aktier och handel med dessa tillgångar.

Avanza

Till att börja med har vi Sveriges utan tvekan största plattform för handel och investeringar. Avanzas app är också den vi tycker är bäst av de alternativ som finns på marknaden. Tack vare BankID kan användare komma igång med aktiehandel bara genom några få knapptryck. Något som är extra smart med Avanzas app är det faktum att det dyker upp förslag på fonder att investera i. Appens design är i sig stilren, men modern. Den är enkel att använda sig av och helt enkelt vår favorit när det kommer till appar för aktiehandel.

eToro

Härnäst på listan har vi den välrenommerade aktören eToro. eToro är en favorit tack vare sin lättanvända copy-trading-app där handlare kan kopiera andra investerares affärer över 2300 finansiella instrument, inklusive aktier. Kärnan i eToros app är enkelheten att utföra grundläggande handel och snabbt utföra uppgifter. Förutom en enkel och lättanvänd app, får traders också en app vars design är snygg att se på. Helt enkelt en utmärkt app för aktiehandlaren, om hen så är nybörjare eller mer erfaren.

Shareville

Shareville är en app utvecklad av Avanzas konkurrenter: Nordnet. Precis som eToro är Shareville en social handelsapp. Det vill säga att tradern kan handla aktier så väl som fonder och dela information med andra investerare. Du kan ta hjälp av andra investerares handlingar och på så sätt förbättra dina egna investeringar. Tack vare att det är en social app kan du som trader också kommentera och gilla andra investerares händelser. Alltså är Shareville lite som en sociala medie-app – fast för aktiehandlare.

Capital

Världens första AI-baserade handelsplattform, Capital, är ännu en aktör som vi vill lista. Det är en modern app som möjliggör handel med aktier och andra värdepapper för nybörjare och professionella investerare. Faktum är att Capital har vunnit ett flertal priser för deras handelsplattform, så att påstå annat vore dumt. De erbjuder en detaljrik app och helt enkelt allt som behövs för att handla med aktier!

Fidelity

Fidelity är en av de populäraste nätmäklarna i USA. Deras aktieapp är utmärkt för experter så väl som nybörjare. De tillhandahåller en uppsjö robusta verktyg för tradern som vill förbättra sin aktiehandel kontinuerligt. Att öppna ett mäklarkonto hos Fidelity är enkelt och det är minst lika lätt att komma igång med trading på appen. För den genomsnittliga investeraren är Fidelity ett perfekt val för den som vill fördjupa sina kunskaper inom aktiehandel och för den som vill göra det på en snygg och användarvänlig app.

Vad är NFT?

NFT är en ny applikation av blockchain-teknologin. Den gör det möjligt att sälja digital konst för miljontals dollar och att säkra andra unika digitala föremål. Detta så de inte kan kopieras eller hamna i någon annans händer än ägarens. Men vad är en NFT?

Du kanske hörde talas om när ett digitalt konstverk såldes för många miljoner amerikanska dollar för ett tag sedan? Det handlade om den amerikanske konstnären Beeple som sålde ett av sina konstverk för 69 miljoner dollar. Konstverket kunde säljas för sådana rekordsummor då det var i form av en NFT, eller Non-Fungible Token.

För många är kryptovalutor den enda kända applikationen av den blockchain-teknologi som ligger bakom den. Man har en aning om vad Bitcoin värde är och att kryptovalutorna blivit populära på sistone. Men man känner inte till att teknologin kan användas till annat.

Vad är då en NFT?

När exempelvis en bild laddas upp till internet så kommer den kopieras tusentals eller miljontals gånger. Varje gång man tittar på den så skapas en kopia på användarens dator. En NFT existerar för att hindra den kopieringen. En bild som laddas upp på internet kan inte sägas vara privat då den kopieras så fort den visas. Det är det man vill komma åt.

Man vill kunna göra digitala ting unika. Det kan handla om videor, bilder, musik eller något annat, fantasin sätter gränserna. För just digitala konstnärer är detta goda nyheter. De kan i och med detta få betalt på samma nivåer som konstnärer som inte gör digital konst. Plötsligt är deras verk lika unika som en målad tavla eller karvad staty.

Det är endast den som har krypteringsnyckeln i sin ägo som kan titta på verket, eller i alla fall som kontrollerar åtkomsten till verket.

Vad innebär det med blockchain?

Vad det kommer att innebära rent faktiskt kommer vi få vänta ett par år för att få veta. Teknologin är inte så pass spridd än och inte så vanligt förekommande att man kan säga att det inte bara är nyhetens behag som spelar in. I teorin så skapar detta ett sätt att hålla digitala saker privata och att dess unikhet inte utarmas.

Detta är ett väldigt demokratiskt instrument. Inte på det viset att alla har åtkomst till allt. Nej, snarare på det sättet att vem som helst kan förvandla sina digitala skapelser till NFTs. Det är en teknologi som alla med en internetuppkoppling har tillgång till.

Teknologin är den samma som krypterar de digitala valutorna och säkerheten är hög. Det är inte troligt att någon kommer att knäcka krypteringen då den dels är på en väldigt hög nivå, men även då den utvecklas hela tiden. Det finns programmerare över hela vår värld som arbetar för att göra teknologin än säkrare för varje dag som går.

Idag är det endast ett par företeelser som baseras på teknologin men i framtiden kommer den vara allt mer närvarande i våra liv och vi kommer komma i kontakt med den varje dag. Det kommer vara en integrerad del av våra liv helt enkelt.