Jämför kreditkort på nätet

Är det dags för ett nytt kreditkort? Då har du hamnat alldeles rätt, på vår hemsida kan du i lugn och ro kolla vad de mest populära kreditkorten har att erbjuda. Vi rekommenderar att du läser igenom hela guiden nedanför, medan ett kreditkort har många fördelar så är det också väldigt enkelt att hamna i stora skulder om man inte har stenkoll på sin ekonomi.

[adservice-comparison-feed-iframe]

Bästa kreditkortet

Vad är det bästa kreditkortet undrar du säkert, faktum är att endast du kan svara på detta. Alla som letar ett kreditkortet är inte nödvändigtvis ute efter samma sak, troligtvis kommer deras framtida kreditkort ha ett helt annat användningsområde jämfört med ditt. Medans vissa vill få extra mycket bonus på sina köp så dem kan spara pengar, så vill andra ha grymma reseförsäkringar. Det bästa tipset du kan få från oss är att du tar reda på vilka områden du vill förbättra i livet och jämfört kreditkort utefter det.

Rätt kreditkort sparar dig pengar

Visste du att med rätt kreditkort kan du spara hundratals, om inte tusentals kronor varje år? Alla kreditkort som är listade på vår hemsida har en 100% räntefri kreditperiod mellan 45-60 dagar. Det innebär att du kan använda ditt kreditkort helt kostnadsfritt så länge du betalar tillbaka pengarna inom kreditperioden. Som ett plus på detta finns det ofta bonuspoäng att samla, vilket i slutändan leder till ännu mer sparade pengar. Det viktiga här ligger i att betala tillbaka innan period är över för att kunna ta del av alla förmåner. Vi rekommenderar att du tittar i våra tabeller och kollar efter vilka förmåner som passar just dig.

Spara ytterligare pengar med höga bonusar

Förutom att välja ett kreditkort som har låg ränta så rekommenderar vi att du väljer ett kreditkort som ger dig hög bonus på dina köp. Kreditkort med hög bonus varierar mellan de olika företagen. Majoriteten av “bonuskort” har låst sin bonusar till sina egna verksamheter, ett ICA-kort ger inte bonus på t.ex. City Gross eller Coop. Det finns dock några guldklimpar som ger dig bonus på flera ställen.

Vi hoppas att du hittar ett kreditkort som passar dig, vid eventuella frågor eller funderingar kan ni kontakta oss här.

Fördelar med ett kreditkort

Tro det eller ej, men det finns faktiskt ganska många fördelar med att använda sig av ett kreditkort i vardagen. Att använda sig av just kreditkort i Sverige är inte lika vanligt som andra länder och det är många som fortfarande inte känner till fördelarna med kreditkort. Däremot har vi som driver JämförKort.se massvis av erfarenhet, nedan hittar du all information du behöver.

Dem olika typerna av kort

Betalkort – Med ett bankkort samlas alla betalningar du gjort under månadens gång och skickas sedan till ägaren vid ett bestämt tillfälle, detta sker vanligtvis en gång per månad.

Debetkort – Ett kort som är direkt kopplat till ditt bankkonto, här dras pengarna omedelbart när man handlar med sitt kort.

Kreditkort – Likt betalkortet så samlas alla betalningar med ett kreditkort och skall redovisas t.ex. en gång per månad. Ett kreditkort har en förutbestämd mängd kredit ägaren får använda sig av. Kortägaren väljer det här beloppet själv men det brukar variera från 10,000-100,000 kronor. Nås kreditbeloppet går det inte använda kortet något mer förrns man betalat hela summan.

Vad är fördelarna med ett kreditkort?

Har du läst ovanstående förstår du säkert att ett kreditkort ger stor flexibilitet eftersom man inte behöver ha superkoll på hur mycket pengar som ligger på kortet. Jämför med debetkort där du kan få en otrevlig överraskning när du står inne i butiken och ska betala.

Men är det den enda fördelen? Långt ifrån faktiskt. Säg att du vill köpa dig en ny dator, din månadslön räcker för att köpa den direkt, men det blir lättare för ekonomin om man delbetalar över t.ex. tre månader. Med hjälp av ett kreditkort kan du dela upp betalningen lite hur du vill, två månader eller fyra, det är upp till dig. Kreditutrymmet och hur mycket ränta det blir är redan bestämt sen länge.

Det finns flera fördelar med att dela upp sin betalning, i många fall är det faktiskt bättre att dela upp sin betalning för att lätta trycket på sin ekonomi. Några typiska exempel är:

  • En ny TV samma månad som barnen ska iväg på sommarläger
  • Den där stora 40-årsfesten
  • En flygresa som sker om 3 månader

En annan litet mindre fördel är att kreditkortsföretag ofta samarbetar med en stor mängd partners som också ofta ger dig poäng för dina köp, poängen kan sedans användas för varor eller resor.

Med ett kreditkort kan du både betala på nätet och i affären. Dessutom är säkerheten hög, precis som med vanliga bankkort skyddas dom med PIN-kod i verkliga livet och massvis av säkerhetskoder på nätet. Skulle ditt kort mot all förmodan blir plundrat ersätter majoriteten av kortföretagen dig.

En annan fördel nästan alla glömmer bort är att du som person har extra säkerhet Skulle företaget du beställt din vara ifrån slarva bort den kan du enkelt vända dig till din kortleverantör. Dem utreder fallet och har du rätt till varan kommer företaget att ersätta dig.

Dessutom har alla kortföretag avancerad övervakning på sina nätverk och kan upptäcka konstiga betalningsmönster med mera, det betyder om du skulle råka ut för bedrägeri eller kortstöld kommer företaget märka detta och spärra ditt kort. Det är inte ovanligt att företaget kan ringa upp dig och fråga om du befann dig i t.ex. Stockholm igår och gjorde massa uttag, när du i verkligheten låg på stranden i Spanien och solade. En fruktansvärt bra service som är svår att slå.

Vanliga frågor

På den här sidan svarar vi på dem allra vanligaste frågorna som dyker upp när man pratar om kreditkort. Om du mot all förmodan inte hittar ditt svar här kan du kontakta oss och fråga.

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är en annan slags typ av kontokort. På ett kreditkort behöver du inte ha några pengar, utan varje gång du använder kortet du ett lån. I vissa fall kan företaget som gett dig kreditkortet kräva en minimiavgift varje månad.

Vad är kreditgräns?

Det här är den gränsen som avgör hur mycket du får handla för med ditt kort. Kreditgränsen startas om vid varje månadsskifte. Kreditgränsen sätts av dig själv och kan variera från 8,000 kr upp till 200,000 kr. När gränsen är nådd kommer du inte kunna använda kortet förens nästa månad.

Finns det uttagsavgifter?

Uttagsavgifter förekommer först och främst när du tar ut kontanter i utlandet. Vi rekommenderar att du kollar upp hur mycket avgift ditt kreditkortsföretag tar, på så sätt slipper du onödiga överraskningar när du väl ska betala av krediten.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är information om dig och din ekonomi. Kreditupplysningar är vanligt förekommande när man ska köpa en tjänst/produkt som kräver att man betalar månadsvis. Upplysning visar ifall du har några obetalda skulder eller andra betalningsanmärkningar.

När du ansöker om ett kreditkort måste du acceptera att företaget utför en kreditupplysning på dig. Detta görs eftersom företaget måste evaluera ifall du är lämplig för ett kreditkort eller inte. En upplysning görs aldrig utan ditt tillstånd.

Hos UC kan du en gång per år göra en helt gratis kreditupplysning på dig själv. Det enda som krävs från dig är att du fyller i en blankett. Du hittar den här. https://www.uc.se/show.php?id=1002890

Vad är betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning får man när man upprepade gånger inte betalat en räkning i tid. Du har med andra ord inte betalat av skulden i tid. Betalningsanmärkningar gör att det blir svårare för dig att ta ett lån, köpa telefonabonnemang eller lägenhet. Lyckligtvis sitter inte anmärkningen kvar i all evighet utan det blir struken efter tre år.

Vad är skimming och hur undviker jag det?

Det här är bland den vanligaste typen av kortbedrägeri. Bedragaren installerar en falsk kopia ovanpå en riktig kortterminal, till synes ser dem exakt likadana ut. Men när du väl scannar ditt kort så är det bedragarens scanner som kopierar din magnetremsa. Det här förekommer allra oftast på bankomater och bensinmackar.

Det är även väldigt vanligt att förövare sätter fast en liten kamera ovanför kortterminalen för att kunna se din pinkod. Tyvärr räcker det inte längre med att lägga sin hand över koden då det numera finns tryckkänsliga plattor som läser av koden underifrån.

Det lättaste sättet att motverka den här typen av bedrägeri är att alltid rycka till i terminalen innan du sätter in ditt kort. Kolla också efter misstänksamma kameror som är riktade ner mot knapparna. Hittar du en skimmad terminal bör du kontakta polis omedelbart.

Vad är valutapåslag?

Det här är en avgift som bankerna tar i samband med växling av olika valutor. Är du i t.ex. Tyskland och ska köpa något med ditt Svenska kreditkort kan det förekomma ett valutapåslag.

Vad är ett betalkort?

Det här kortet fungerar i grund och botten precis som ett kreditkort. Största skillnaden är att du inte kan dela upp din betalning mot ränta, utan beloppet måste betalas i slutet av varje månad. Det finns heller ingen gräns på betalkort och du kan därför handla för hur mycket du vill, men då gäller det att du kan betala summan i slutet av månaden.