Hitta bästa försäkringen för din hund

Bästa sättet att låna 1000 kr utan ränta

Det finns ett antal räntefria lån tillgängliga på den svenska lånemarknaden som hjälper konsumenter att låna pengar billigt eller helt enkelt hålla befintliga skulder i schack. Men ett räntefritt lån är inte det samma som ett lån med noll kostnader. Många räntefria lån har andra kostnader som man måste hålla koll på.

Om du överväger att låna 1000 kr utan ränta är det viktigt att du är införstådd i vad ett räntefritt lån är, samt väljer ett lån med schyssta villkor. Mer om detta kan du läsa dig till i denna artikel.

Vad är ett räntefritt lån?

Som namnet antyder är ett räntefritt lån ett lån där endast det lånade beloppet behöver betalas. Detta förutsatt av att låntagaren återbetalar pengarna inom den löptid som långivaren satt. Räntefria lån tilldelas endast låntagare som ansöker om lån bestående av mindre lopp. Således kan man, om man har turen på sin sida, låna 1000 kr utan ränta.

Lån utan ränta utdelas vanligast som ett förstagångslån av en långivare. Det vill säga att du kan få detta alternativ om det är första gången du lånar av en specifik långivare. Innan du ansöker är det viktigt att du läser det finstilta, så du inte tecknar något med många gömda avgifter eller orimliga villkor.

Andra avgifter brukar tillkomma

Även om det går att låna 1000 kr utan ränta ska man räkna med att det nästintill alltid tillkommer andra avgifter på dessa lån. Det är sålunda inte ofta ett lån är helt gratis, trots att det är räntefritt.

Bland annat tenderar det att tillkomma uppläggningsavgift, det vill säga en avgift för att teckna själva lånet. Men också en aviavgift, det vill säga en avgift för att skicka ut en faktura till låntagaren.

Utöver uppläggnings- och aviavgift ska man komma ihåg att betalningspåminnelser också kostar. Om man inte återbetalar lånet inom satt löptid blir det dyrare för varje betalningspåminnelse som skickas ut.

Man ska alltså inte tro att ett lån utan ränta är gratis. Det går att hitta räntefria lån med riktigt bra villkor och billiga eller inga avgifter alls. Dessa lån finns det inte många av, men det går att hitta, varav de bästa sättet att hitta dessa lån på är med hjälp av en låneförmedlare.

Vilka risker finns det?

Det finns alltid risker med att låna pengar, och därmed även när man ska låna 1000 kr utan ränta.

Bara för att du kan få ett lån utan ränta beviljat betyder det inte att det är en bra idé. Du måste fortfarande återbetala skulden, och lyckas du inte inom den bestämda löptiden kan det bli dyrt för dig. Då kan du hamna i djupare skulder än du förväntat.

Din kreditvärdighet kommer även påverkas negativt i och med att du får skulder i samband med ett lån, samt allt eftersom det tas en kreditupplysning på dig när du ansöker om lånet. Många små lån blir inte bara dyrt, men försämrar också dina framtida lånemöjligheter då ditt kreditvärde tar skada när det görs en kreditupplysning på dig. Läs mer om kreditkort på nätet och jämför innan du bestämmer dig.