Trådlösa Hörlurar Test 2018

Bluetooth Hörlurar Test: Vilka är dem bästa trådlösa hörlurarna?

Är du som oss och lyssnar på musik dygnet runt? Här på redaktionen lyssnar vi på musik i princip hela dagen lång, såvida vi inte sitter på ett viktigt möte så klart. I veckans test tar vi oss en titt på dem bästa trådlösa bluetooth hörlurarna. Och ja, alla dessa är kompatibla med nya iPhone 7. Det är sex stycken olika sladdlösa hörlurar som har testats, du hittar vad vi tycker om dessa nedan i vårt bäst i test.

Vi vill också passa på att spana in vårt test av vanliga in-ear hörlurar.

Bluetooth Hörlurar Bäst I Test

 • Marshall Major II Bluetooth
 • 200 g
 • 30h batteritid
 • Hopfällbara
 • Philips SHB4000
 • 77 g
 • 9h batteritid
 • Ej hopfällbara
 • Sudio Regent
 • 177 g
 • 24h batteritid
 • Hopfällbara
 • Sudio Tre
 • 35 g
 • 9h batteritid
 • Sportvingar
 • Sudio Vasa Blå
 • 14 g
 • 8h batteritid
 • Vanliga öronkuddar

Marshall Major II Bluetooth

Produkten summerad:

Marshall Major II är flexibla, bekväma och har bra ljudkvalitet. Det finns inte mycket nackdelar att poängtera och vi kan med gott samvete rekommendera hörlurarna till alla som är ute efter något som både är snyggt och låter bra. Major II är ett par bra all-around hörlurar helt enkelt.

Fördelar

 • Bra batteritid (30h på max volym)
 • Snygg design
 • Kompatibel med 3.5 mm jack

Nackdelar

 • Svag bas
 • Märket ökar priset

Du hittar bästa pris hos:

En välbehövlig uppgradering från första modellen

Marhsall är inte direkt okända när det kommer till kvalitet och ljud (och även numera mobiler), du har säkert sett deras ikoniska läderklädda högtalare eller deras klassiska on-ear hörlurar, Marshall Major. Major II må se nästintill identisk till deras första modell men faktum är att flera förbättringar har tillämpats. Öronkuddarna är inte lika fyrkantiga längre, bandet som håller ihop lurarna har blivit mer flexibelt och anpassar sig nu bättre efter huvudet. Till skillnad från ettan så kan vi ha på hörlurarna en längre tid utan att känna något som helst obehag.

Enkelt att ta emot samtal och sköta musiken

På undersidan av hörlurarna hittar man en micro-usb port, ett 3.5mm jack, en bluetooth-knapp samt en guldig knapp för att kontrollera volymen, byta spår och svara på samtal. Det kan vara lite svårt att lokalisera knappen med hörlurarna på, men när man hittat den ett par gånger faller allting på plats. Låtbyten och telefonsamtal känns riktigt smidigt och man behöver inte fumla efter att hitta knappen (ja, kanske i början men efter en dag bör du klurat ut var den sitter).

Även ljudet har blivit uppgraderat

När det kommer till ljudkvaliteten så är det en helt klart förbättring mot första modellen, Major II gör ett riktigt bra jobb med att separera instrumenten från varandra vilket gör att musiken blir detaljrik. Även basen är förbättrad, den är djup och kompromissar inte med musiken, något som brukar vara rätt vanligt vid den här prisklassen. Vi fann att bluetooth-anslutningen kunde låta lite ibland, men då var brusandet minimalt och försvann rätt snabbt också.

Sudio Regent

Produkten summerad:

Om du är ute efter ett par trådlösa on-ear hörlurar som kan komplettera din outfit är “Regent” här för att rädda dig. Regent bjuder på den senaste Bluetooth teknologin, ett batteri som klarar minst 24 timmar av konstant spelande och självklart det viktigaste, utbytbara sido-lock.

Använd gärna vår rabattkod när du handlar från Sudio: KONSUMENTTEST15

Fördelar

 • Stilrena och eleganta
 • 24h batteritid
 • Klart och krispigt ljud

Nackdelar

 • Avsaknad av tung bas
 • Sitter hårt på öronen

Du hittar bästa pris hos:

Fokus på design

Vi börjar med det viktigaste, utseendet. Man brukar säga att man inte ska döma efter bokens framsida, men det är precis vad vi gör med Regent. Likt Sudios andra produkter, är det stor fokus på att hörlurarna ska se bra ut. Det är tydligt att målgruppen Regent går efter är intresserad av mode och gärna visar upp sina accesoarer. Sudio Regent funkar lika bra som en snygg accessoar som den gör för att spela upp musik.

Ljudkvalitet som är helt OK

Med ett par så väldesignade hörlurar hade vi förväntat oss ett riktigt bra ljud också. Regent ligger ändå på 1,300 kronor, inte det dyraste men inte det billigaste heller. Ljudkvaliteten som Regent erbjuder är inte dålig, men den är också långt ifrån häpnadsväckande. Medan ljudet är klart och krispigt, är avsaknaden av en kraftfull bas en stor besvikelse i våra ögon. Har man däremot inga planer på att lyssna på bastung musik kommer man väldigt långt med Regent.

Klämmer öronen

Ett vanligt problem bland så kallade on-ear hörlurar är att de klämmer åt öronen alldeles för hårt, tyvärr lider Sudio Regent av detta problem också. I vårt test snittade vi på ungefär en timme innan vi behövde ta av oss hörlurarna för att vila öronen. Själva hörlurarna är bekväma, de skaver inte någonstans och kuddarna lägger sig bra mot öronen. Däremot är själva “greppet” Regent har runt huvudet alldeles för hårt, vilket gör att öronen kläms åt. Planerar man att bara lyssna på musik till och från jobbet klarar man sig, men är man som oss och vill lyssna i flera timmar finns det bättre alternativ.

Sudio Vasa Blå

Produkten summerad:

Svenska Sudio bjuder på modern design som inte bara ser bra ut men låter bra också. Vasa Blå gör sig lika bra som en snygg accessoar som ett par grymma hörlurar. Ljudupplevelsen är riktigt bra, med ett klart ljud utan några större distorsioner och en bas som trycker på rejält. Vi önskar dock att ljudnivån inte hade påverkats av batterinivån, men kan man bortse från det är Vasa Blå ett riktigt kap. Se till att läsa vår Vasa Blå recension för mer information.

Använd gärna vår rabattkod när du handlar från Sudio: KONSUMENTTEST15

Fördelar

 • Klart ljud
 • Stark bas
 • Stilrena och eleganta

Nackdelar

 • Medioker mikrofon
 • Låg ljudnivå vid lågt batteri

Du hittar bästa pris hos:

Fröjd för ögat och örat

Vasa Blå är så mycket mer än ett par hörlurar, det är också en snygg accessoar. Förvånansvärt har man lyckats att kombinera en snygg design med bra ljud utan att offra det ena för det andra. När det kommer till ljudupplevelsen går det verkligen inte att klaga, Vasa Blå bjuder på fet bas och ett klart sound som klarar av alla musikgenrer. Vi provade allt från hård tysk techno till mjukare melodier utan några som helst problem. Även vid högre volymer så klarar sig hörlurarna galant från distorsion och grynigt ljud, mycket imponerande.

Låg batterinivå=låg ljudvolym

När batterinivån börjar bli låg påverkas tyvärr ljudvolymen drastiskt. Efter sisådär sex till sju timmars lyssnade på hög volym (på en batteritid på åtta timmar), sänks ljudvolymen avsevärt i ena snäckan och man får en ljudupplevelse som kan liknas med lock för örat. En omstart av Vasa Blå löser lock-för-örat-symptomen men tyvärr är ljudet fortfarande lika lågt som innan. Lyssnar man inte på max volym konstant så märker man lyckligtvis inte av detta.

Medioker mikrofon

Juste, Vasa Blå har ju även en mikrofon. Tyvärr är den ingenting att hurra över, ljudkvaliteten är på gränsen till oacceptabel men fungerar till vardagliga samtal. Det är dålig kvalitet på ljudet från mikrofonen, oavsett om man ringer via Facebook, Skype eller om man gör ett gammalt hederligt samtal över telenätet.

Jabra Sport Pace

Produkten summerad:

Jabra Sport Pace är hörlurarna för dig som vill träna utan att behöva tänka på att hörlurarna är där. Dem är vattenavvisande vilket betyder att du kan svettas hur mycket du vill och även springa i regnet utan att oroa dig för hörlurarna. Batteriet laddas riktigt snabbt men det försvinner ungefär lika snabbt också, vilket är den största nackdelen.

Fördelar

 • Bra all-around ljud
 • Sitter bra på öronen
 • Bra byggkvalitet

Nackdelar

 • Saknar tryck i basen
 • Känslig mikrofon

Du hittar bästa pris hos:

En annan favorit bland träningsfreak

Du som är aktiv och gärna spenderar några timmar på löpbandet eller eljusspåret kommer nog finna intresse i Jabra Sport Pace. Några nämnvärda egenskaper hos dessa trådlösa in-ear hörlurar är att dem avvisar svett och vatten, så vare sig det handlar om ett väldigt svettigt träningspass på gymmet eller en löprunda i spöregn kommer Sport Pace fortsätta spela din favorit musik.

Ljudet läcker inte längre, men på bekostnad av volymen

Till skillnad från Jabra:s tidigare trådlösa in-ear hörlurar så har Sport Pace faktiskt lyckats att lösa ett problem nästan helt och hållet, nämligen det läckande ljudet. Tidigare modeller har haft dålig form på sina öronkuddar vilket var den största orsaken till ljudläckage. Det känns dock som man har förlorat mängden volym i hörlurarna på grund av det här, man behöver skruva upp volymen rejält för att kunna känna basen. Man får dock inte glömma att vi har varit på en hel del festivaler och spelningar och våra öron är nödvändigtvis inte lika skadade som dina.

Batteriet laddas otroligt snabbt, men tar slut lika fort

Batteriet på Sport Pace är lustigt, samtidigt som det är bra är det också dåligt. Det går att använda den så kallade ”Rapid Charging” funktionen som laddar batteriet på ca 15 minuter och ger dig ungefär 60 minuters batteritid, perfekt om man har bråttom och glömt att ladda lurarna. Men tyvärr töms batteriet ungefär lika snabbt som du laddade det. Jabra säger att batteriet ska räcka upp till fem timmar men under våra tester klarade vi max fyra, ibland ännu mindre. Sänker man volymen går det att trycka ut lite extra kraft, men vill göra det när man ska precis ska göra ett tungt lyft eller börja sprinta upp för backen?

Sudio Tre

Produkten summerad:

Sudio är inte främmande för oss då vi recenserat deras produkter tidigare. Tre är dock lite annorlunda, här får vi ett par hörlurar för den som är intresserad av träning. Likt andra sporthörlurar har Tre ett par vingar på vardera lur som ger ett bättre fäste i öronen. Det här är det perfekta valet för dig som vill ha ett par trådlösa hörlurar som funkar för träning och ser bra ut.

Använd gärna vår rabattkod när du handlar från Sudio: KONSUMENTTEST15

Fördelar

 • Bra ljudkvalitet
 • Sitter bra på öronen
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Saknar tryck i basen

Du hittar bästa pris hos:

Sudio tar en ny riktning

Tidigare trådlösa hörlurar från Sudio har riktat sig till modemedvetna människor, där fokus är på att hörlurarna ska passa din outfit. Men hur många tog dessa stilrena hörlurar till gymmet eller löppasset på elljusspåret? Troligtvis inte speciellt många, för hur fräscht är det att sitta på tunnelbanan med ett par hörlurar som luktar svett? Sudio har dock löst detta problem med deras “Tre”. Hörlurarna är speciellt designade för dig som gillar att träna och lyssna på musik, samtidigt som du ser fashionabel ut.

Bra kvalitet men basen saknas

Som med Sudios andra hörlurar är ljudet ingenting man klagar på, det levereras ett starkt och krispigt ljud som kan spela upp många olika genrer utan problem. Även vid högre volymer är kvaliteten väldigt bra och inte en enda gång upplevde vi ljudet som grynigt. Däremot känner vi att basen skulle kunna leverera lite bättre tryck. Kollar man till exempel på Vasa är basen otroligt bra och levererar en riktig “kick”. Då får man ha i åtanke att Vasa är mindre i storleken, så varför Tre inte har samma slags bas är underligt.

Riktigt skön passform

Ett bra ljud i all sin ära, men ska man träna med ett par hörlurar gäller det att dessa sitter bra också. Lyckligtvis blev vi inte besvikna av Tre när det kom till passform, vingen gör att hörlurarna liksom greppar tag i örat och sitter kvar där. Det är inte på något sätt obekvämt, snarare tvärtom, man märker knappt av vingen och det är faktiskt behagligt att bära Tre, även under längre perioder.

Jabra Halo Smart

Produkten summerad:

Om du är ute efter något som varken är jättedåligt eller jättebra är Jabra Halo Smart ett par hörlurar du kanske är intresserad av. Dem levererar en okej ljudupplevelse och fungerar lika bra för samtal som för musik.  Byggkvaliteten är mycket bra, hörlurarna känns stadiga och välbyggda. Vi rekommenderade dock andra öronkuddar än dem som kommer inkluderade.

Fördelar

 • OK ljudkvalitet
 • Funkar bra till samtal och musik
 • Bra byggkvalitet

Nackdelar

 • Dålig passform på öronkuddarna
 • Basen saknar djup

In-ear hörlurar för medelklassen

Ibland är man inte ute efter det allra dyraste eller det billigaste, ibland vill man bara ha någonting som fungerar och gör sig bra på att vara medioker. Jabra Smart Halo är en sådan produkt. Dessa in-ear bluetooth hörlurar ger dig en solid musikupplevelse och kommer tjäna dig i flera månader (om inte år) framöver. Det är hörlurar utan onödigt bling, många må kalla dem för medelmåttiga, men dem gör medelmåttigt bra.

Bra brusreducering inbyggd i mikrofonen

Ett problem många andra trådlösa in-ear hörlurar har är dålig brusreducering vid samtal, bakgrundsljud kommer in lätt och gör det svårt för andre part att höra dig. Jabra Halo undviker det här problemet genom att tillämpa brusreducering på deras mikron, i vårt test hörde man knappt vind eller bilar när vi ringde varandra. Lurarna är vattenresistenta (notera: dem klarar inte att bli dränkta i vatten) och har dessutom ett bra batteriliv, du får ca 17 timmars samtalstid och upp till 15 timmar av musiklyssnande.

Öronkuddarna passade inte våra öron

Även om man får med tre olika storlekar på öronkuddarna så kände vi att ingen riktigt passade öron, vi fick aldrig den där känslan att omvärlden var utesluten.Det här problemet löser man enkelt med hjälp av ett par öronkuddar från valfri återförsäljare. Det här var egentligen den enda nackdelen med hörlurarna, annars presterade Halo Smart bra och det finns inte mycket annat att påpeka om.

Philips SHB4000

Produkten summerad:

Dem här trådlösa on-ear hörlurarna från Philips är bland det mest prisvärda du kan köpa idag. För under 500-lappen får du bra ljudkvalitet och en batteritid på 9 timmar. Största nackdelen är dom inte är hopvikbara och att öronmusslorna inte går att rotera.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Enkla att använda
 • Brusreducering

Nackdelar

 • Medioker ljudkvalitet
 • Sitter dåligt

Ett riktigt bra budget alternativ

För dig som är ute efter ett par trådlösa on-ear hörlurar som inte kostar skjortan är dessa hörlurar ett bra budget alternativ. Med ett pris på under 500-lappen är det svårt att klanka ner på dessa sladdlösa hörlurar.  SHB4000 använder sig av en brusreduceringsteknik som minskar mängden brus från bluetooth men som också samtidigt gör ljudet kristallklart. När man lyssnar på musik med mycket bas funkar SBH4000 bra, dock kan basen ta lite för mycket plats ibland. Har du möjlighet till en equalizer på din musikenhet skadar det inte att finjustera basen en aning.

Går inte att vika ihop

En nackdel med SHB4000 är att dem inte är hopvikbara, det blir alltså rätt jobbigt om man planerar på att lägga undan lurarna någonstans under dagens gång. Vi vill också påpeka att öronmusslorna går inte att snurra heller, så det finns ingen möjlighet till att vika dessa och t.ex. lägga platt på ett bord. Att lurarna saknar rotationsmöjligheter medför dessutom att det snabbt blir obekvämt att bära hörlurarna om man har en huvudform som inte passar ihop med SHB4000. Det blir också lättare för ljud från omgivningen att tränga in och störa din ro.

Bra batteritid och lång räckvidd på Bluetooth

Du får 9 timmars driftstid och en räckvidd på 15 meter, något vi anser vara helt fantastiska kvalitéer från ett sådant pris. Är du ute efter något billigt men som fortfarande levererar bra ljud och känsla är dess hörlurar från Philips ett bra val.

Bluetooth och hörlurar

Ordet ”bluetooth ” kommer från den gamla danska kungen Harald blåtand Garnsson, det är en lång historia och vill du läsa mer har PC World skrivit en riktigt bra artikel om just ursprunget.

Bluetooth hörlurar blir allt mer populära idag, fler och fler människor börjar inse potentialen av ett trådlöst headset kombinerat med sin smartphone. Det är ju ändå en logisk utveckling, mindre sladdar betyder mindre strul för användaren. Ändå sen Apple visade iPhone 7 (som tagit bort 3.5mm jacket helt och hållet) har försäljningen av trådlösa hörlurar med bluetooth ökat lavinartat.

Nuförtiden finns det trådlösa lurar i alla former, färger och prisklasser. Allt från billiga budget hörlurar till riktigt dyra med funktioner man aldrig skulle tänka sig behöva. Oftast klarar man sig med någonting som är snäppet över budgetmodellerna, i detta fall runt 1,000 kronor. I vårt bäst i test har vi rekommenderar produkter som faller in i den klassen, självklart har vi även tipsat om lite billigare och lite dyrare.

Det finns egentligen inga bluetooth hörlurar som är perfekt för alla, för i slutändan handlar det om dig själv, vilka preferenser du har, vilken budget och vilken livsstil du har. Nedan har vi listat några egenskaper vi tycker man ska kolla lite extra noga på när man köper sina hörlurar.

In-ear

In-ear hörlurar kallas också för earbuds och är typen som man sätter in i örat. Den här typen av hörlurar är mycket mindre än on-ear och är ett utmärkt val för dig som värderar smidighet över ljudkvalitet. Även om in-ear kan ha samma slags kvalitet som on-ear, så måste du räkna med att behöva lägga ut mer pengar för att få samma ljud som billigare on-ear.

In-ear hörlurar gör att ljudet upplevs väldigt ” nära” och det kan vara både en positiv och negativ egenskap, det är olika från person till person huruvida man gillar det eller ej.

On-ear

On-ear (ibland även kallat för over-ear) hörlurar sitter som kåpor ovanpå öronen. De ger ofta en bättre ljudkvalité för en mindre summa pengar och är perfekta när du vill ha den optimala ljudupplevelsen. Några exempel där on-ear hörlurar skiner är när man spelar ett dator-spel eller kollar på en film med surroundljud, man utesluts från omvärlden på sätt och vis.

On-ear hörlurar är ofta mjukare i designen vilket gör dem bekvämare och skönare att bära under längre perioder. Denna komfort gör även att hörlurarna blir större och därmed mindre portabla. Vill man ha bästa av båda världar finns det hopvikbara on-ear.

Brusreducering

Det finns vissa hörlurar som reducerar brus mer än andra. De fungerar genom att det sitter små kåpor både i och utanför hörlurarna som fångar upp kringfarande ljud. Vanligtvis behöver man lägga ner lite extra för hörlurar med brusreducering, vi har listat två stycken trådlösa hörlurar i vårt test som har brusreducering men också ett reducerat pris..

Fördelen med bluetooth hörlurar som reducerar brus är att du kan jobba bättre i stökiga miljöer, exempelvis i ett rörigt kontorslandskap. Du kan också lyssna på en lägre ljudnivå utan att höra störande brus, vilket i sin tur gör att du lättare undviker bestående hörselskador. Brusreducerade hörlurar är även bra att använda när man kollar på film på datorn.

Man ska tänka på att helt brusreducerande hörlurar inte passar när du rör dig ute i trafiken eller bland mycket folk. När du cyklar så bör du ha koll på omgivande trafik och då ska du inte använda sådana hörlurar då det kan vara direkt livsfarligt. Batteritiden blir ofta även kortare då denna teknik kräver mer energi.

Sport/film/musik

Bluetooth hörlurar kommer i olika varianter och du måste tänka på vart du kommer använda dem mest. Är du en sportig individ så behöver du en variant som sitter fast bra på öronen men samtidigt inte tynger ner dig när du tränar. Därför  kan in-ear vara bättre för dig som tränar. Fördelen med vissa är också att de har egenskaper som att vara svett-och vattenavvisande vilket gör att de inte förstörs när vädergudarna bestämmer sig för att sända lite regnmoln över dig.

Om du däremot vill använda de trådlösa hörlurarna hemma eller i lugna miljöer så behöver du inte tänka på vikten eller vattenavisade egenskaper. Fokusera istället på komfort och ljudkvalitet (även design i vissa fall).

Man kan givetvis använda sporthörlurar för hemmet och vice versa, men för bäst resultat rekommenderar vi att använda hörlurarna där dem hör hemma.