Billiga träningskläder

Billiga träningskläder

Som alltid vad gäller kläder är material, funktion och passform viktigt, men det är sällan det är så essentiellt som när det handlar om träningskläder. För träningskläder brukar faktiskt också vid vissa tillfällen kallas för funktionskläder, det är för att dessa kläders material har så viktiga funktioner i förhållande till träningen. Träningskläder ska vid vissa fall både transportera fukt, alltså göra att man inte blir blött trots att man svettas, men ändå vara luftiga och andas. Men vad kan vara bra att tänka på vad gäller träningskläder?

Träningskläder är oerhört viktigt för upplevelsen när man tränar. Billiga träningskläder behöver inte nödvändigtvis var sämre än dyra träningskläder, utan det gäller bara att man fortfarande går efter kvalitet över kvantitet. Som förstått är en av de viktigaste komponenterna att tänka på när man ska köpa träningskläder, vilket material man väljer. Materialet ska kunna så mycket att det är viktigt att det fungerar vid alla tillfällen under träningen såväl som efter träningen.

Vilka material är bra för träningskläder?

Om man testat att träna i olika material på kläderna så har man nog en ganska bra idé om vilka material som fungerar mer eller mindre bra. Exempelvis är det ju så att en bomulltröja inte transporterar fukten utan snarare binder denna, vilket gör att den ofta kan upplevas tung att ha på sig när man väl börjat svettas. Dessutom så andas inte tröjan lika bra och eftersom den binder fukt så kan det snabbt kännas kallt av all fukt efter träningen. Bomull är således inte ett material att föredra vad gäller träning, men vilka material fungerar bättre?

Jo, när man letar efter träningskläder så är bambu, polyester och elastan material som alla fungerar vid träning. Elastan är ett material i syntet men som är ytterst elastiskt och stretchigt. En typ av Elastan kallas lycra, och elastan är en oerhört töjbar fiber som gör att detta fungerar bra att träna i. Även bambu är ett stretchigt naturmaterial som dessutom är bra på att transportera fukt. Polyester precis som elastan är ett form av material som kommer från plast och är ett väldigt vanligt material bland träningskläder.

Var hittar man billiga träningskläder?

Var kan man då enklast köpa billiga träningskläder? I dag köper vi allt mer online och om man tänkte att det skulle vara någon skillnad vad gäller träningskläder, så trodde man fel. För att köpa träningskläder går att göra i både butik och online, men så länge man har koll på just material och storlek så fungerar det utmärkt att handla sina träningskläder online. Online finns ett stort utbud och kan många gånger vara enklare att i lugn och ro kunna kolla runt på vilket utbud som finns online, i stället för att stressa i butiken. Ofta är träningskläder också billigare online än i butik.

Ta hand om träningskläderna

Oavsett om man köper billiga eller dyra träningskläder så kommer dessa att hålla betydligt bättre om man tar hand om kläderna på rätt sätt. Alla träningskläder ska tvättas efter tvättråden som står på plaggen. De flesta träningskläder mår också bra av att tvättas utan sköljmedel. Detta på grund av att sköljmedel kan täppa till fibrerna i materialet, alltså tyget och leda till att tyget inte transporterar fukt på samma effektiva sätt som det gjort tidigare. Det kan också vara att föredra att ha ett tvättmedel som är gjort specifikt för träningskläder. Att använda tvättpåse för sport-bh är också ett sätt att skydda plagget på och gör att detta kommer att hålla sin form och kvalitet längre.

Det är dock inte enbart själva tvätten som är viktig utan också hur man behandlar kläderna efter tvätt, alltså medan dem är blöta. Att lägga sina träningskläder i torktumlaren är inte en bra idé- Träningskläder är som sagt ofta gjorda av material som polyester och elastan, som gör att kläderna håller sig stretchiga. Lägger man kläderna i torktumlaren finns det en stor risk att denna stretchighet blir sämre och sämre, vilket gör att man får sämre och sämre passform på sina träningskläder. Det bästa att skippa både torktumlare och torkskåp och hänga kläderna på tork på ett vanligt torkställ.