Godis med företaget logga på

Appar för aktiehandel – bäst i test

De bästa apparna för aktiehandel ska erbjuda möjligheter att köpa och sälja aktier utan provision. Samtidigt bör gränssnittet vara användarvänligt och det bör finnas bra och hjälpsamma verktyg för att få det mesta ut av sin handel.

Vi har undersökt några av de många appar för aktiehandel som finns på marknaden för att göra en rättvis bedömning av de alla. Vi kommer lista 5 av de appar vi tycker är bäst i test. Innan du kommer igång med att handlar med aktier på någon av dessa appar föreslår vi ett besök till aktieskola.com för att lära dig allt om aktier och handel med dessa tillgångar.

Avanza

Till att börja med har vi Sveriges utan tvekan största plattform för handel och investeringar. Avanzas app är också den vi tycker är bäst av de alternativ som finns på marknaden. Tack vare BankID kan användare komma igång med aktiehandel bara genom några få knapptryck. Något som är extra smart med Avanzas app är det faktum att det dyker upp förslag på fonder att investera i. Appens design är i sig stilren, men modern. Den är enkel att använda sig av och helt enkelt vår favorit när det kommer till appar för aktiehandel.

eToro

Härnäst på listan har vi den välrenommerade aktören eToro. eToro är en favorit tack vare sin lättanvända copy-trading-app där handlare kan kopiera andra investerares affärer över 2300 finansiella instrument, inklusive aktier. Kärnan i eToros app är enkelheten att utföra grundläggande handel och snabbt utföra uppgifter. Förutom en enkel och lättanvänd app, får traders också en app vars design är snygg att se på. Helt enkelt en utmärkt app för aktiehandlaren, om hen så är nybörjare eller mer erfaren.

Shareville

Shareville är en app utvecklad av Avanzas konkurrenter: Nordnet. Precis som eToro är Shareville en social handelsapp. Det vill säga att tradern kan handla aktier så väl som fonder och dela information med andra investerare. Du kan ta hjälp av andra investerares handlingar och på så sätt förbättra dina egna investeringar. Tack vare att det är en social app kan du som trader också kommentera och gilla andra investerares händelser. Alltså är Shareville lite som en sociala medie-app – fast för aktiehandlare.

Capital

Världens första AI-baserade handelsplattform, Capital, är ännu en aktör som vi vill lista. Det är en modern app som möjliggör handel med aktier och andra värdepapper för nybörjare och professionella investerare. Faktum är att Capital har vunnit ett flertal priser för deras handelsplattform, så att påstå annat vore dumt. De erbjuder en detaljrik app och helt enkelt allt som behövs för att handla med aktier!

Fidelity

Fidelity är en av de populäraste nätmäklarna i USA. Deras aktieapp är utmärkt för experter så väl som nybörjare. De tillhandahåller en uppsjö robusta verktyg för tradern som vill förbättra sin aktiehandel kontinuerligt. Att öppna ett mäklarkonto hos Fidelity är enkelt och det är minst lika lätt att komma igång med trading på appen. För den genomsnittliga investeraren är Fidelity ett perfekt val för den som vill fördjupa sina kunskaper inom aktiehandel och för den som vill göra det på en snygg och användarvänlig app.