Bäst i test parterapi online

Nu för tiden så är det fullt möjligt att göra det mesta online. Vi kan beställa våra matvaror, shoppa nya kläder och skor, men även ta hand om vår mentala hälsa och våra förhållanden online. För dig som är i behov av parterapi online så har vi därför kikat på de bästa plattformarna för just parterapi online, och valt ut den allra bästa för dig. 

Bäst i test parterapi online

Den bästa plattformen för parterapi på nätet som vi provat på, är Remainly. Hos Remainly blir du och din partner guidad av en psykolog och parterapeut och får övningar att genomföra tillsammans. Detta kan vara för allt från alldagliga vardagsproblem, till mer intensiva problem. De hanterar bland annat problem med kommunikation, hur man hittar tillbaka till intimitet samt hur man kommer över otrohet tillsammans.

Prisvärd hjälp för par

Att skapa ett konto är helt gratis men att ta hjälp av Remainly kostar efter den första kostnadsfria veckan. Trots ett ordinarie pris på 399 kr per månad så finns det generösa rabatter att ta del av. De erbjuder bland annat 3 månader till 299 kr per månad, eller 6 månader till 199 kr per månad. 

Det som lockade oss allra mest var 3 månader till priset 299 kr per månad då det är riktigt prisvärt utan att man behöver lova att man ska spendera 6 månader i stöten hos de. Som sagt så får man även en kostnadsfri vecka till en början där man kan testa på tjänsten vilket vi rekommenderar att du tar del av.

Hur fungerar det?

Remainly fungerar genom att du och din partner får övningar att gå igenom tillsammans. Dessa övningar finns till för att ge er de rätta verktygen som behövs för ert förhållande. Med rätt verktyg så blir det mesta bra mycket enklare, detta gäller även för förhållanden. 

Mannen bakom Remainly är den Norska psykologen Andreas Løes Narum som har över 15 års erfarenhet av att hjälpa par. Han har även synts i TV-rutan i både Norska NRK och i Svenska SVT genom åren. Det är med andra ord ingen amatör som ligger bakom plattformen, vilket märks i kvaliteten på innehållet. 

Sammanfattning

Remainly är vår bäst i test parterapi online. Plattformen ger dig och din partner övningar och verktyg att använda er av för att arbeta er igenom jobbiga situationer så som otrohet, stress eller kommunikationssvårigheter. Med ett bra pris och högkvalitativt innehåll på plattformen så var Remainly bäst i test för parterapi online. 

Testa Remainly idag och reparera ert förhållande.

Nytt år – nytt bredband

Vid den här tiden på året går de allra flesta av oss och klurar på hur vi ska kunna skapa ett så bra år som möjligt. Vad finns det för komponent i vårt liv som vi kan förändra eller utveckla för att livets alla små delar ska flyta på så lätt som möjligt? Och en aspekt som många av oss då tar i beaktning är ekonomi, och kanske framför allt hushållsekonomi.

Mycket i hemmet slukar pengar från olika håll, dessutom kostar det året om, varje dag, därför finns det också mycket pengar att spara genom att ha de rätta avtalen. Ett sådant avtal som vi ofta glömmer bort att faktiskt kolla upp att det verkligen är det bästa möjliga, är bredband. Inom bredbandsavtal finns det mycket pengar att spara genom att hitta ett billigt bredband som ändå lever upp till snabbheten som vi vill ha, både när vi jobbar och när vi tittar på serier i soffan. Därför kan det vara bra att tänka på några saker när man ska hitta ett prisvärt bredband.

Hitta billigt och prisvärt bredband

Precis som med många andra rykten så stämmer inte myten om att det automatiskt skulle vara sämre att ha ett billigt bredband än ett dyrt bredband. Utan allting handlar om att hitta ett bredband som fungerar bra, snabbt och uppfyller de krav som du har på ett bredband för just dig. Detta kan variera beroende på vilka behov du har men också vart du bor i landet, därför är det viktigt att kolla upp vilket bredband som är bäst för just dig och dina behov. Att göra ett renodlat test på bredband så som vi brukar göra på exempelvis dammsugare eller högtalare fungerar därför inte. Eftersom bredbandsbolagen, pris på bredbanden och funktionerna på bredband är olika beroende på vart i landet man befinner sig.

Skillnaderna på vilka priser som gäller kan vara stora för bredband, därför är det viktigt att själv sätta sig in i och jämföra vad som gäller när man söker efter ett billigt bredband. Och här är det många olika faktorer som spelar in. Dels, hur snabbt behöver ditt bredband att vara, och vad ska du använda det till? Alla använder vi bredband på olika sätt och olika mycket, om vi ska streama, jobba, spela spel online och hur många det är som kommer att använda bredbandet samtidigt spelar in i vilket bredband som är prisvärt för just dig.

Det bästa sättet om man vill hitta ett billigt och prisvärt bredband är därför att lista de behov man själv har, och att genom se till sin exakta adress, jämföra bredband i ens eget bostadsområde. På så viss kan du se vilka bredband som har vilken hastighet och pris i just ditt eget bostadsområde. Därefter behöver du också tänka på om du vill ha fast bredband eller mobilt bredband, om bredbandet kommer att gå via fiber eller inte. När du tagit alla de kraven och aspekterna i beaktning, jämfört med de bredband som finns tillgängliga, kan du slutligen lugnt välja det billigaste och mest prisvärda.

Bästa streamingtjänsterna i Sverige

Vad är väl bättre än att se en fantastisk film med lite popcorn och läsk? Tja, det skulle nog vara om man ser filmen med hjälp av en kostnadsfri eller billig streamingtjänst som möjliggör streaming av högsta kvalitet. Idag finns det många streamingtjänster i landet, så vilken ska man egentligen välja?

Även om det kan tyckas finnas många streamingtjänster, är inte alla tillräckligt bra, eller säkra för den delen. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa streaming sites i Sverige. Men först: vad kännetecknar en bra streamingtjänst?

Detta utmärker bra streamingsites

Vad är det egentligen som utmärker bra gentemot dåliga streamingsites? Jo, det är ett par ting – och dessa ting är viktiga att känna till om man vill få en bra upplevelse när man streamer samt för att man ska vara säker.

 • Gratis eller abonnemang till ett rimligt pris
 • Ett bra utbud av film och serier i förhållande till priset
 • Möjlighet för att streama på flera enheter samtidigt
 • Ett användarvänligt gränssnitt
 • Bra kvalitet på innehållet
 • Fri från reklam, eller åtminstone minimal reklam

Sveriges bästa streamingtjänster

Det finns tusentals streamingsites världen över, men här kommer vi fokusera på svenska streamingtjänster då vi trots allt är en svensk hemsida. Så vilka toppar egentligen vår lista? Låt oss kika på det här.

1.     Netflix

Högst upp på listan kommer allas (nästan i alla fall) favorit: Netflix! Netflix är en amerikansk streamingtjänst med massvis av serier och filmer för alla smaker. I somras började de dessutom erbjuda originella spel, som Stranger Things 1984, som bygger på en av deras många populära originalserier.

Netflix toppar vår lista tack vare det breda utbud av innehåll som passar alla. Netflix är även relativt billigt och beroende på abonnemang kan man dela sitt konto med andra och därmed göra det billigare för sig. Med ett Netflix-konto kan man streama ett oändligt antal serier och filmer på sin mobil, surfplatta, laptop eller TV – utan att behöva betala ett öre extra.

2.     HBO Max

Som tvåa listar vi HBO Max, som även det är en amerikansk streamingtjänst. Här kan man få ett abonnemang för så lite som 89 kr per månad, eller teckna ett årsabonnemang för 699 kronor.

Här finns de största film- och seriesuccéerna, de nyaste titlarna och klassiskt innehåll för den som föredrar det. Precis som med Netflix kan flera personer vara kopplade till ett HBO Max-konto och man kan åtnjuta innehållet från vilken enhet man än önskar.

3.     SVT Play

SVT Play är Sverige Televisions webb-tv som erbjuder film- och seriefrossa till dess användare. Här finns mysiga, romantiska, spännande och roliga filmer, samt massvis av utbildande dokumentärer så väl som nyheter och sport. Med det sagt är SVT Play troligen den streamingtjänst med mest mångfald gällande innehåll, men man hittar inte lika mycket amerikanskt innehåll här som på de ovan nämnda tjänsterna.

SVT Play är helt kostnadsfritt att använda sig av och man kan se sina favoritprogram på SVT Play när och var man vill. Man kan se det från sin dator eller TV, eller streama på språng från sin mobil eller surfplatta.

3 snabba tips för dig som vill börja med sportbetting

Det är många som är nyfikna på sportbetting men som känner sig osäkra på hur, var och när man börjar. Den som provat på fenomenet vet att det, om det görs på rätt sätt, är ett roligt sätt att tillföra en skopa extra spänning till en match eller andra sporthändelser. Här nedan följer därför en guide för dig som är nybörjare inom sportbetting där vi delar med oss av speltips och benar ut vad som är viktigast att tänka på innan du lägger ditt första bett.

1. Vikten av att vara påläst

Det kan låta som en sömnig kliché, men faktum är att det är A och O att vara så påläst som möjligt inom ämnet innan du bettar för första gången. Börja från början med en match eller ett spel vars regler du känner dig bekväm med. Se till att du har koll på laguppställningar, eventuella skadelägen och säsongsform. Hur ser trenden ut? Har laget i fråga en stark formkurva? Ser det ut som att de kommer fortsätta vinna? Vad säger experterna? Det är viktigt att du håller dig så uppdaterad som möjligt för att kunna ta ett välmotiverat beslut.

Förutom att göra dina egna analyser kan det vara nyttigt att ta del av olika bolags statistik och rapporter inför, under och efter stora matcher. Utöver att ha stenkoll på själva spelet du bettar på är det värt att göra generell research och läsa diverse spelguider om betting och olika strategier. Sist men inte minst gäller det att kunna läsa oddsen, vilket tar oss vidare till nästa punkt.               

2. Förstå oddsen

Innan du börjar betta är det dags för en kort genomgång av sannolikhetslära. Kort beskrivet innebär låga odds att det är stor sannolikhet att något ska inträffa, medan höga odds innebär det motsatta, det vill säga en låg chans att något ska hända. Oddsen berättar för oss hur relationen mellan insatsen och vinsten ser ut och hur stor chans det är att vi vinner på ett visst alternativ. Det finns dessutom olika typer av odds, och formen som dominerar här i Sverige är de så kallade decimaloddsen. Denna typ av odds kallas även för europeiska odds och kan beskrivas med hjälp av följande korta exempel: låt oss säga att du hittat en fotbollsmatch du vill satsa på och att du bettar 100 kronor på att lag A ska vinna. Du har kontrollerat oddsen, och för detta utfall ligger de på 1.50. Detta innebär kort sagt att om du bettat rätt, och lag A vinner så kammar du hem 1.5 gånger din insats, alltså 150 kronor.

Den andra oddsformen som är lite mer sällsynt här i Sverige heter engelska odds. Denna form skrivs i stället i ett bråkformat, till exempel 1/6. Detta indikerar att för att kunna vinna 6 kronor måste du satsa 1 krona. Sist men inte minst kan oddsen vara fasta eller flytande. Fasta odds innebär som namnet säger att de sätts i förväg och inte kan ändras, medan de flytande oddsen kan ändras även efter att du gjort din insats, beroende hur många som spelar på ett visst alternativ.

3. Satsa bara det du har råd att förlora – utan att det svider i plånboken

En tumregel som tål att repeteras om och om igen är att bara satsa det du har råd att förlora. Precis som för så mycket annat är lagom bäst, och det är viktigt att du sätter upp regler och gränser för dig själv för att ditt sportbettande inte bara ska bli så säkert som möjligt, utan även så roligt som det bara går. Ett hett tips är att ha en spelbudget som är helt skild från din vanliga ekonomi. Det finns till exempel mängder av så kallade nätplånböcker i vilka du gör depositioner och som du kan spela direkt från.

Säkerheten går före allt annat, och det gäller även att du väljer en pålitlig spelsida. Det finns en uppsjö av sidor online att välja mellan, vilket kan verka förvirrande. Som tur är finns det minst lika mycket information och recensioner av olika slag. Se till att du läser omdömena innan du väljer sida, prata med andra spelare du känner och hör dig för i kompisgänget om sidor som dina vänner rekommenderar och känner till. Tänk även på att välja en spelsida som erbjuder kundtjänst på ditt språk, och helst 24 timmar om dygnet.

Sportbetting ska vara spännande, men också roligt och tryggt. Det är därför viktigt att du är så förberedd som möjligt. Tänk på att läsa på för att förstå vad sportbetting är och hur det fungerar. Gör research om olika odds och lär dig att läsa dem och göra kopplingar till olika lags dagsformer och formkurvor. När du väl fått kläm på grunderna gäller det att hitta matcher eller sportevent att betta på som du känner till och är bekväm med. Sist men inte minst gäller det att följa dina egna regler som du sätter upp för dig själv. Se till att aldrig satsa mer än vad du har råd att förlora, och kom ihåg att alltid läsa på innan du väljer spelsida.

Sveriges Bästa Webbhotell 2017 – Jämför Webbhotell

[vc_row css=”.vc_custom_1478853593293{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Går du i tankarna om att skapa en hemsida? Behöver du ett bra webbhotell till ditt nya projekt? Då har du hamnat alldeles rätt, vi har nämligen tagit oss en titt på vad vi anser vara de fem bästa webbhotellen i Sverige. Alla webbhotell vi har listat har sina för- och nackdelar, men inget anses som ”dåligt”. Du kan alltså känna dig nöjd oavsett vad du än väljer.[/vc_column_text][vc_column_text]

Webbhotell Jämförelse

[/vc_column_text][go_pricing id=”eltandbors_59774da98e48a”][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

EgenSajt

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_single_image image=”2286″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sammanfattning:

EgenSajt är ett lite annorlunda webbhotell, här är fokusen på att kunden själv ska få välja vad hen vill betala för. Istället för att erbjuda färdiga paketlösningar får man istället själv skapa sitt egna paket. Du får välja hur mycket utrymme du ska för e-post och lagring, hur mycket trafik sidan ska klara av och annat smått och gott. Det här är alltså lite mer tekniskt än ditt vanliga webbhotell, men absolut ingenting en nybörjare inte klarar av. Ska du skapa en vanlig hemsida för dig eller ditt företag är faktiskt EgenSajt bland de billigaste webbhotellen där ute.

Ange rabattkoden kampanj20 i kassan för att få 20% rabatt.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”PROS:”]

 • Möjlighet att skapa sitt egna paket
 • Bestäm vad du vill betala för
 • Redundant server

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”CONS:”]

 • Dyrt för större resurskrävande hemsidor

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

PaketErbjudandeOrdinarie prisLänk
Standard29:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/egensajt/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Extra59:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/egensajt/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Anpassat12-2350:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/egensajt/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Skapa ditt alldeles egna paket

Att själv kunna anpassa resurserna på sin server är en idé vi gillar väldigt mycket, här får man bokstavligen det man betalar för. Är man t.ex. mer intresserad av diskutrymme än e-postutrymme kan man enkelt få ner kostnaden genom att sänka utrymmet på sin e-post. Men alla dessa val gör att man också kan betala alldeles för mycket för det man egentligen behöver, eller vice versa: beställa ett webbhotell som inte kommer klara dina krav. Vet man inte vad PHP processer, Memcached och Redis är gör man bäst i att beställa deras färdiga paket, eller ta kontakt med deras support och berätta mer om sin hemsida. EgenSajt bjuder på två paketlösningar, där de anpassat resurserna efter privatpersoner och företag. Vi vill också påpeka att man kan ändra sina resurser när man vill, så känns ingen press på att behöva välja rätt från början.

Ser dyrt ut på pappret men…

Eftersom man själv anpassar sina resurser är det svårt att kategorisera webbhotellet som billigt eller dyrt. Vill man ha det absolut billigaste kan man få det för så lite som 18 kr per månad, är man däremot sugen på det bästa får man betala mer än 2,000 kr per månad. Vid första anblick kan EgenSajt se dyrt ut, speciellt om man jämför dem med företag som Miss Hosting. Är det rimligt att betala 29 kr för 1 GB trafik per månad när andra aktörer erbjuder 100 GB för samma pris? Svaret kanske chockar dig, men det är faktiskt fullkomligt rimligt att göra det. Såvida du inte planerar på att skapa en enorm nedladdningssajt kommer man faktiskt väldigt långt på 1 GB trafik per månad.

Vi har fått statistik från EgenSajt och deras större kunder, en webbtidning med en stor mängd besökare varje månad (ca 15,000 besökare), betalar endast 59 kr per månad. Det vi försöker säga är att din hemsida troligtvis inte behöver 100 GB i trafik och lagring. Fördelen med att endast erbjuda det kunden behöver är att servrarna inte slösar onödiga resurser och allting blir mycket snabbare.

Säkerhet, utvecklarverktyg och mycket mer

EgenSajt erbjuder en rad spännande funktioner och tjänster som få andra webbhotell kan konkurrera med. Använder man sig t.ex. av WordPress och vill snabba upp sin hemsida har man möjligheten att lägga till Memcached och Redis. Dessutom levereras alla webbhotell med Varnish som standard, så gillar man att leka runt med cachen bör det här vara en positiv nyhet. Webbhotellet stödjer flera typer av CMS, bland annat: WordPress, Joomla, Drupal, Opencart, Prestashop och även Magento.

Sist men inte minst har man lagt krut på säkerheten, din sida är skyddad från hotlinks och det tas dagliga automatiska backups. EgenSajt använder sig även av modesecurity, vilket skyddar din hemsida från hackerattacker såsom SQL-injektioner och har även bruteforceskydd mot inloggning på WordPress. Modsecurity kan stängas av och på i kontrollpanelen för respektive webbsida.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1478853621536{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478853631521{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Inleed

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_single_image image=”2282″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sammanfattning:

Inleed är ett svenskt webbhotell som härstammar från Dalarna, deras serverhallar befinner sig i Tällberg och Falun. Precis Miss Hosting så siktar Inleed på låga priser kombinerat med en grym prestanda. Något unikt med webbhotellet är att backup tas inte en gång, utan två gånger per dag. Skulle olyckan vara framme behöver du alltså inte oroa dig för att förlora flera veckors jobb. Säkerheten tillsammans med alla funktioner för det väldigt låga priset gör Inleed till en klar favorit.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Prisvärt
 • Massvis av funktioner och tillägg
 • Backup 2 gånger per dag

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Problem med filer med svenska tecken

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

PaketErbjudandeOrdinarie prisLänk
Standard19:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/inleed-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Special29:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/inleed-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Återförsäljare99:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/inleed-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Bjuder på riktigt bra hastigheter

Varför Inleed har blivit så pass populärt i Sverige är tack vare deras snabba servrar. Hemsidor som är skapade med WordPress och har massvis med bilder laddar på någon sekund, något vi och många andra uppskattar. Optimerar man dessutom sin hemsida (minskar filstorleken på bilder med mera) kollar man på en blixt-snabb laddningstid.

Räcker verkligen 2 GB för utrymme?

Det korta svaret är ja, så länge du inte planerar att skapa en stor hemsida som kommer hålla massvis av filer. Vanliga bloggar, företagssidor, även enklare e-butiker klarar sig på 2 GB. För att ge perspektiv så är en WordPress installation ungefär 15 MB, då har man ca 1985 MB kvar efter installationen. Att Inleed begränsar utrymmet är faktiskt en fördel, då behöver servern inte ge bort massa utrymme åt personer som inte utnyttjar det till fullo. Varje hårddisk är dessutom speglad med RAID, det betyder att din hemsidas innehåll finns på två hårddiskar samtidigt. Skulle den första hårddisken gå sönder kommer sidan fortfarande ligga upp eftersom alla filer finns sparade på den andra hårddisken.

Dyra domännamn

Inleed erbjuder även domännamn, men priserna är långt ifrån lika attraktiva som deras webbhotell. Här kollar vi på en prislapp på minst 149 kr för en svensk domän. Har man tiden och orken kan man istället köpa en domän mycket billigare hos en annan aktör under en rea, det är inte ovanligt att kunna hitta .se domäner för 10 kr eller mindre. Glöm bara inte att byta namnservrarna på domänen så de matchar med ditt webbhotell.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1478853413355{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478853607039{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Miss Hosting

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_single_image image=”2349″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sammanfattning:

Miss Hosting är alltså webbhotellet vi gillar allra mest, kikar man på andra test på nätet märker man snabbt att många andra användare delar våra åsikter. Med låga priser, bra hastighet, enkel kontrollpanel och en kunnig men även trevlig support är det svårt att inte gilla Miss Hosting.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Dygnet runt support
 • Otroligt prisvärt
 • Bra upptid

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Automatisk förnyelse på fakturor

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

PaketErbjudandeOrdinarie prisLänk
Basic10:-/månad39:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/misshosting/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Professional20:-/månad89:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/misshosting/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Ultimate30:-/månad109:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/misshosting/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Billigt webbhotell som levererar

Man brukar säga att man får det man betalar för, lyckligtvis stämmer detta inte när det kommer till Miss Hosting. Företaget har tagit över Sverige med storm sedan de gjorde entré på marknaden år 2014. Deras billigaste paket kommer kosta dig 39 kr per månad, eller 28 kr per månad om du binder upp dig i tre år. Har du tur så finns deras erbjudande kvar, då får du deras billigaste paket för endast 10 kr per månad i ett helt år. Det är svårt, om inte omöjligt, att hitta någon aktör på marknaden som erbjuder samma prestanda för samma pris.

Trevlig support som också är kunniga

Många webbhotell i Sverige har en bra support, men personligen tycker vi att Miss Hosting har den bästa av alla. Det vi gillar allra mest med supporten är deras chatt, man får svar otroligt snabbt, personalen är trevlig och de kan faktiskt lösa problemen som uppstår. En av våra skribenter har varit kund hos Miss Hosting under två års tid och fått en rad olika problem, men vart enda problem har blivit löst av den snabba supporten. Varken e-post eller telefon har behövts användas under dessa två år, vilket vi tycker är väldigt imponerande.

Kontrollpanel som är enkel att förstå

Miss Hostings använder sig av den välkända cPanel för sin kontrollpanel. Det är utan tvekan den mest användarvänliga kontrollpanelen där ute och gör det väldigt enkelt för dig som är nybörjare att komma igång. Man t.ex. installera WordPress med några enkla klick, skapa och hantera e-post konton, skapa ny webbplatser och mycket mer. Allting är tydligt beskrivet och man märker snabbt att användarvänligheten är i stort fokus här. Skulle man mot all förmodan bli förvirrad av kontrollpanelen, finns det oändligt med guider på nätet som förklarar hur allting fungerar.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Loopia

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_single_image image=”2283″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sammanfattning:

Loopia har varit med och försett oss med webbhotell ända sen 1999, numera är företaget ett av Sveriges största, det finns nämligen mer än halv miljon domäner registrerade genom Loopia. Företaget har även blivit utsett till Sveriges Bästa Webbhotell flera gånger. En anledning till varför Loopia vuxit sig så pass stora är deras användarvänlighet, även du som inte är teknisk bör kunna navigera deras kontrollpanel utan större bekymmer. Inte det billigaste, men samtidigt får man en riktigt duktig support och troligtvis ett av de mest användarvänliga webbhotellen på marknaden.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”PROS:”]

 • En otroligt kunnig och professionell support
 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Stabila och snabba servrar

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”CONS:”]

 • Kostar mer än andra webbhotell

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

PaketErbjudandeOrdinarie prisLänk
Privat89:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/loopia-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Företag167:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/loopia-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
Företag Plus250:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/loopia-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Fokus på support

Loopia har som sagt funnits ända sen 1999, de har alltså haft gott om tid att lära sig vad användare är ute efter, i detta fall är det grym kundservice. Direkt när man landar på Loopias hemsida välkommnas man av människor i röda superhjältekläder, det är inte superhjältar utan deras SuperSupport faktiskt. Här har man alltså gått steget längre och gjort supporten till en viktig del av verksamheten, vilket också är säkert varför deras support är så omtyckt. Öppettiderna för supporten är riktigt bra under vardagar (7-22), helger bjuder på lite sämre tider (11-15), lite snålt med tanke på hur stort företaget är. Man kan nå SuperSupporten genom e-post, telefon eller chatt. Väntetiden brukar aldrig vara mer än några minuter, något vi är grymt nöjda med.

Enkelt att använda

Loopia har även gjort sig kända för att vara användarvänliga, även nybörjare som aldrig rört ett webbhotell förut kan få upp sin första hemsida på en förmiddag. Kontrollpanelen som används på sidan är en helt egen, speciellt designad för att vara så enkel som möjligt att använda. Här får tillgång till alla deras tjänster och det är tydligt utmärkt vilka knappar som gör vad. En annorlunda och unik funktion Loopias kontrollpanel är deras ”Vad vill du göra?” funktion. Den hjälper dig att hitta rätt genom att ge dig tre alternativ, klickar man till exempel på ett domännamn får du möjligheten att skapa en ny e-post, installera en hemsida, blogg eller webbutik, slutligen får du även möjlighet till att installera SSL för ökad säkert. Allt detta sker med ett enkelt knapptryck.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

City Sites

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_single_image image=”2280″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sammanfattning:

City Sites (tidigare City Network) har likt Loopia varit med sedan flera år tillbaka. Företaget grundades år 2000 i Ystad och sedan dess blivit ett mycket omtyckt webbhotell i Sverige, både av privatpersoner och företagare. Deras kontrollpanel har även fått sig en rejäl make-over vilket gör att City Sites gick från icke-användarvänlig och ”okej” till ”riktigt bra” i våra ögon. Deras webbhotellspaket är värt sina pengar, däremot kan upptiden variera beroende på vilken av deras servar du hamnar på. Detta gör att City Sites hamnar på femte plats i vårt test.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Kunnig support
 • Enkelt att installera appar som WordPress & Joomla

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Varierande upptid

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

PaketErbjudandeOrdinarie prisLänk
Webbpaket79:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/city-sites-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]
E-postpaket29:-/månad[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/city-sites-webbhotell/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till paketet[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Fått sig en rejäl make-over senaste åren

För endast något år sedan hade City Sites utan tvekan ett av de jobbigaste kontrollpanelerna vi har varit med om. Det kändes omodernt, det fanns flera knappar som beskrev samma sak men ledde till olika sidor, det tog lång tid att klicka sig fram, listan kan göras lång. Allt det här ändrades för något år sedan, ändringen skedde i samband med deras namnbyte. Numera kör City Sites en egen kontrollpanel som är enkel att navigera och framförallt användarvänlig. Den är designad för att vara minimalistisk vilket gör att man snabbt och enkelt vet vart man ska klicka sig fram. Vi har inte haft problem med att hitta någon speciell funktion en enda gång sedan ändringen. Vi skulle även gå så långt och säga att den är lika användarvänlig som Loopias kontrollpanel, om inte mer!

En upptid som inte är speciellt lockande

Vårt största problem med City Sites är deras upptid och tyvärr är det inte bara vi som märkt av detta. Medan ett ”vanligt” webbhotell kan ligga nere i några minuter per månad, så känns det som City Sites utan problem toppar det. I vissa fall har vår sida lagt nere flertalet gånger under samma vecka, någonting som är helt oacceptabelt för ett webbhotell, oavsett hur billigt det än är. År 2015 blev City Sites uppköpta och det är någon gång under den här perioden som deras infrastruktur började tryta. För dig som vill endast leka runt med hemsidor är City Sites ett bra val, man får en hel del för pengarna. Planerar du däremot på att ha hemsidor som är kritiska för din verksamhet bör du välja något av våra fyra andra alternativ, det är helt enkelt för riskabelt med deras usla upptid.

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Om vårt webbhotell test – Nyttig information

Vi på KonsumentTest.se har en stor erfarenhet av webbutveckling, vi har jobbat med hemsidor och internet i många år vilket gett oss möjligheter att testa en rad olika webbhotell. Det vi kan säga direkt är att många webbhotell lever inte upp till förväntningarna. Det kan handla om långsamma svarstider, otrevlig support eller ockerpriser. Det är rent ut sagt en djungel där ute, har man dessutom ingen erfarenhet är det lätt att man betalar alldeles för mycket.

Vad är ett webbhotell egentligen?

Ett webbhotell syftar på en server som du delar med andra personer/företag (därav namnet). Du sitter alltså och delar resurser med andra hemsidor. Man kan likna det med en hårddisk, där varje mapp är någon individs egna hemsida. Precis som med en hårddisk finns det begränsat uttrymme och hastigheten varierar beroende på hur mycket du har betalat. Ett webbhotell är utan tvekan det bästa alternativet för nybörjare och mindre företag. Förutom att det är det billigaste alternativet så slipper du även tänka på säkerheten, backups och massa annat teknisk krångel.

Webbhotell eller webhotel?

Om du kommit såhär långt har du säkert redan klurat ut vilken stavelse som är korrekt. Ordet kommer ursprunligen kommer från engelskan, men på senare år bestämde man sig för att ”svenskifiera” det.

WordPress

Ja, vi vet, du vill använda dig av WordPress för att skapa din egna hemsida. Du behöver inte oroa dig, nästan alla svenska webbhotell erbjuder superenkla och snabba WordPress-installationer.

Vad ska man ha för krav?

Du vet att du vill hyra ett webbhotell, men vilka slags krav är rimliga att ha? Majoriteten av webbhotell i Sverige är mer eller mindre likadana idag, man får ungefär samma hastighet, lika mycket utrymme och kontrolpanel. Det finns dock däremot vissa aktörer som gör det ena bättre än det andra. Nedan har vi listat några saker vi tycker är viktiga när man ska välja ett bra webbhotell.

Användarvänlighet

Är man inte speciellt teknisk av sig är det klokt att välja ett webbhotell som är användarvänligt. Utmärkande drag för ett användarvänligt webbhotell är en kontrollpanel som är lätt att förstå, hemsidebyggare, ”1-Click-installers” och en kunnig support.

Hastigheten på hemsidan

Att sidan laddar snabbt är också något som är väldigt viktigt. Det var längesen 10 sekunder ansågs vara en bra laddningstid, numera anses allting över 4 sekunder att vara riktigt långsamt. Här är dock viktigt att påpeka att det finns flera faktorer som spelar roll, det är alltså inte endast webbhotellet som avgör laddningstiden. Hur sidan är uppbyggd och stora bilderna på sidan avgör också hur snabbt sidan ska laddas. Det finns flera bra guider på nätet som förklarar hur man enkelt kan snabba upp sin hemsida.

En kunnig support

Som nybörjare kan man nästan utgå från att man kommer råka ta sönder något. Därför är det extra viktigt att webbhotellet har en support som är lätt att nå samt är kunniga. En bra support bör kunna nås genom chatt, telefon och epost. Vissa webbhotell erbjuder dygnet runt chatt-support, men då är det väldigt vanligt att supporten är på engelska under nattetid.

Lagringsutrymme

Nu har nästan alla svenska webbhotell tillräckligt med lagringsutrymme för att tillfredsställa alla typer. Det finns enstaka fall där utrymmet kan ta slut, t.ex. om man är fotograf och vill visa upp sina bilder i bästa upplösning.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Matkasse Test 2017: Vilken smakade bäst?

[vc_row css=”.vc_custom_1478853593293{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Är du trött på att behöva storhandla varje vecka? Kommer du på dig själv laga samma gamla recept om och om igen? Behöver du ny inspiration till köket? Vi har i så fall lösningen för dig, den heter matkasse och kommer förändra ditt liv. Nedan hittar du vårt matkasse test för år 2017. Gör dina smaklökar redo för det här kommer bli en gastronomisk upplevelse.[/vc_column_text][vc_column_text]

Matkasse Bäst I Test

[/vc_column_text][go_pricing id=”matkasse”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1478853413355{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478853607039{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]

Linas Matkasse

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1855″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Sammanfattning:

[/vc_column_text][vc_column_text]Såvida man inte bor under en sten har det varit svårt att missa Linas matkasse. Matkassen är utan tvekan den största i hela Sverige och med mycket god anledning. Lina har charmat våra smaklökar sedan 2008 med sina riktiga goda matkassar. Här hittar man matkassar i ett brett utbud, barnfamilj eller flexitarian, det finns någonting för dig utan tvekan.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Bra och nyanserat utbud
 • Riktigt bra prova på-priser
 • Levererar till stora delar av Sverige

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Endast barnkassar går att få som laktos- och glutenfria
 • Varierad kvalitet

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

MatkassePrisProva på-prisLänk
Barn609 :-
299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-barnkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Lättlagad529 :-299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-lattlagade/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Flexitarian799 :-499 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-flexitarian/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Original829 :-499 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-original/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Barn (laktosfri)869 :-559 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-barnkasse-laktosfri/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Inspiration549 :-299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-inspiration/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till butiken[/wpsm_button]
Vegetarisk599 :-299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-vegetariska/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till butiken[/wpsm_button]
Barn (glutenfri)
889 :-599 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/linas-barnkasse-glutenfri/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till butiken[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Ett brett utbud

Linas matkasse bjuder på sex olika matkassar, åtta om man ska räkna med barnens laktos- och glutenfria alternativ. Bland utbudet hittar vi den lättlagade kassen, det här är en matkasse som fokuserar på klassiska maträtter som är enkla att laga. En annan spännande kasse är flexitariankassen, den lägger undan köttet (dock inte helt och hållet) och plockar fram grönsaksskålen. Det är ett stort plus att man har så många valmöjligheter enligt oss. Men avsaknaden av laktos- och glutenfria alternativ för vuxna finner vi lite lustig, har man lagt ner mödan att införa specialkassar för barn bör man göra det för vuxna.

Levererar till stora delar av Sverige

Något som är rätt så unikt för Linas är att företaget levererar till en stor del av Sverige. Även mindre orter ute på landet, både norr och söder kan få en matkasse levererad hem till dörren. Detta är riktigt bra då majoriteten av matkasseföretag är väldigt begränsade i sina leveransorter. Man kan enkelt ta reda på ifall Linas levererar till din postort genom deras hemsida, det enda du behöver göra är att skriva in ditt postnummer.

Blandande känslor

Kollar man recensionerna på deras Facebook sida ser man en hel del negativ feedback, man klagar på att portionerna är för små, att maten smakar ”sådär”, att råvaror inte är färska. Det är alltid viktigt att ta feedback med en nypa salt, speciellt recensionerna med en stjärna. Det klagas mycket på att maten inte alls är ”inspirerande”, går man in med förväntningarna att man ska laga mat som serveras på Michelin restauranger kan jag förstå att man blir besviken. Mycket av maten som serveras i Linas Matkasse är husmanskost med en liten twist. Andra klagomål är att varor saknades, att man fick hem en kasse efter avslut av prenumeration och att maten levererades alldeles för sent. Lyckligtvis behövde vi aldrig uppleva något sådant. I vårt test så smakade maten bra för alla deltagare och det var ingen som fann att matkassen inte var värd sin prislapp.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1478853621536{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478853631521{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]

City Gross Matkasse

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1859″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Sammanfattning:

[/vc_column_text][vc_column_text]City Gross är en av företagen som hoppade på trenden många år tillbaka, resultatet av detta är många nöjda kunder och ett brett utbud och olika matkassar. Fördelen med City Gross är helt klart det breda utbudet, samt deras senare kasse ”Flexkassen”. Du hittar kassar anpassade för små till stora hushåll, samt en mängd dieter och allergier.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Bra prova på-pris
 • Brett utbud
 • Flexkassen
 • Levererar i hela landet

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Opålitliga leveranser

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

MatkassePrisPris på-prisLänk
Barn629 :-
429 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Ekologisk699 :-
499 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Flexitarian599 :-
399 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Glutenfri509 :-
309 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Klassisk599 :-
399 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Laktosfri479 :-
249 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Vegetarisk439 :-
239 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
ViktVäktarna Laktosfri629 :-
429 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
ViktVäktarna Klassisk599 :-
399 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
ViktVäktarna Vegetarisk499 :-
299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/citygross-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Bra utbud av matkassar

City Gross har ett brett sortiment av matkassar som passar allt från små hushåll till stora barnfamiljer, köttätare, veganer eller personer som försöker gå ner i vikt, totalt finns det elva olika matkassar att välja på. Här finner vi också någonting helt unikt, nämligen tre sorters matkassar framtagna av ViktVäktarna. Recepten i dessa matkassar är speciellt framtagna av deras egna kostexpert, Karin Nileskog.

I varje matkasse hittar man alltid färska råvaror som kommer från deras egna stormarknad. Köttet är styckat på plats och är alltid färskt, köttet kommer alltid från Sverige också. Det vi saknar är mer ekologiska varor i kassarna, dock finns det inslag av ekologiska produkter efter säsongerna, men alldeles för lite.

Hämta i butik eller få leverans

En annan stor fördel med City Gross matkasse är att man kan välja att hämta den på deras stormarknad eller få den levererad hem till dörren. Hemleveransen kostar dock 50 kr extra. Hemleverans sker på söndagar och måndagar mellan 17-22, medan upphämtning endast sker på måndagar mellan 16-19. Personligen tycker vi att leveranstiden skulle kunna förbättras, då ingen riktigt vill vänta fram till tio på kvällen för att få äta. Vill man inte chansa kan man ju alltid hämta upp matkassen istället, så pluspoäng för valmöjligheter.

Flexkassen

Den kritiken matkasseföretag får allra mest är angående recepten, man klagar på det ena eller det andra. Nu har City Gross infört ”Flexkassen”, en flexibel matkasse som låter dig skapa din alldeles egna veckomeny. Du kan blanda recept helt fritt, du behöver till exempel inte endast välja kött. Sugen på veganskt ena dagen? Bara att lägga till i kassen. Du kan välja på över 550 recept och det kommer nya varje vecka.

Favoriten är nog ändå möjligheten att välja upp till sju recept, då räcker kassen hela veckan ut och man slipper göra det där jobbiga stoppet på mataffären under helgen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]

Bra Mat Hemma

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1901″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Sammanfattning:

[/vc_column_text][vc_column_text]Bra Mat Hemma startades som ett experiment på restaurangen Taste It i Örebro. Efter otroligt mycket positiv feedback startades Bra Mat Hemma upp 2009 och har vart i full gång sedan dess. Här levereras matkassar med färska råvaror som har minimalt med tillsatser, dessutom försöker man använda sig av så mycket närproducerat som möjligt. Fokus ligger till mesta dels på modern husmanskost.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”PROS:”]

 • Fylld med ekologiska och närproducerade varor
 • Bra och goda recept
 • Ytterst lite klagomål

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”CONS:”]

 • Begränsade leveransorter
 • Komplicerade recept
 • Ostrukturerade ingredienser

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

MatkassePrisProva på-prisLänk
Husmanskassen659 :-409 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/bramathemma-husman/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Familjekassen589 :-339 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/bramathemma-familjekassen/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Premiumkassen669 :-
419 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/bramathemma-premium/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
LCHF-kassen699 :-
449 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/bramathemma-lchf/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Smalt utbud men intressanta recept

I jämförelse med andra matkassar där ute så har Bra Mat Hemma inte det största utbudet, det finns endast fyra kassar att välja på. Vi har husmanskassen, familjekassen, premiumkassen och LCHF-kassen. Ingenting är speciellt unikt, premiumkassen är den mest intressanta med sina inspirerande recept och smaker. Men trots det lilla utbudet får man en bra och varierad kost varje vecka, det bjuds ständigt på nya smaker och man får aldrig känslan att man ätit samma middag två gånger.

Bra råvaror

Här satsas det rejält att råvarorna ska vara fräscha och riktigt goda. Matkassen serveras i en kylväska (som återanvänds) så att allting ska hålla sig i så fin form möjligt, det är nog tack vare kylväskan allting känns så fräscht. Råvarorna har minimalt med tillsatser och kommer i stor mån från Sverige, även om det förekommer en del utländskt också.

Stora portioner

Något många klagar på hos diverse leverantörer är att portionerna är alldeles för små, hos Bra Mat Hemma slipper man det problemet. Här får man, enligt oss, otroligt mycket mat för pengarna. Är man dessutom inte storätare kommer du få gott om mat som blir över, perfekt för matlådor eller matsäckar.

Slarvar med ingredienser

Bra Mat Hemma står på en solid grund, miljömedvetna, färska råvaror, intressanta recept, men att packa ingredienser logiskt verkar vara svårt. Många har påpekat att ingredienserna som medföljer varierar och listan för ingredienser känns slarvig. Ena veckan så ingår ägg i matkassen, medan kasse två förutsätter att du har en paket med ägg hemma redan. Synd, då kassen annars är riktigt bra överlag.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]

Årstiderna

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1904″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Sammanfattning:

[/vc_column_text][vc_column_text]Årstiderna är helt själva om att sälja en matkasse som är 100% ekologisk, det är även här du hittar Sveriges enda vegan matkasse. Förutom matkassar erbjuds det massvis av tillägg för att komplettera dina måltider, du kan till exempel beställa hem en låda fylld endast med grönsaker eller frukt.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”PROS:”]

 • 100% ekologiskt
 • Mycket valmöjligheter
 • Färska och goda råvaror

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”CONS:”]

 • Inte speciellt spännande recept
 • Förekommer danska produkter

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

MatkassePrisProva på-prisLänk
OrginalMatkassen515 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
VegetariskaMatkassen325 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
HälsoMatkassen663 :-
[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
VärldsMatkassen522 :-
[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Flexitariska Matkassen625 :-
[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Pescetariska Matkassen595 :-
[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Veganska Matkassen449 :-
[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/arstiderna-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Det enda företaget med en vegansk matkasse

Något vi finner konstigt är att så få företag erbjuder en 100% vegansk matkasse. Det finns gott om vegetariska matkassar, men Årstiderna är helt unika med sin veganska kasse. I den här kassen hittar man recept som har stor fokus på grönsaker, som komplettering till det gröna bjuds det på vegetabiliskt protein som bönor, nötter, linser, kikärtor med mera. För att förhöja smakerna ännu mer får man roliga kryddor, såser och dippar.

Mediokra recept

Tyvärr så drar recepten ner betyget på Årstiderna, här hade vi hoppats på lite mer inspirerande rätter men icke. Det är ingenting fel på själva recepten, men är man van vid att laga spännande mat hemma så är recepten i kassen inte speciellt unika. Är du däremot typen som aldrig lagat någonting nytt så kommer Årstiderna matkasse garanterat att inspirera dig.

Importerar från Danmark

En annan nackdel är att många som väljer Årstiderna väljer det eftersom det påstås vara 100% ekologiskt. Men titt som tätt dyker det upp produkter från Danmark och visst, produkterna kan fortfarande vara ekologiska. Men vi hade gärna sett att kassen hade 100% svenska varor, griskött finns även i Sverige.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” css=”.vc_custom_1478631603523{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1478630891672{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]

Middagsfrid

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1906″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Sammanfattning:

[/vc_column_text][vc_column_text]Middagsfrid grundades 2007 och har sedan dess haft full fokus på att maten ska vara av hög kvalitet och innehålla äkta råvaror. Företaget levererar till hela landet och har även bra prova på-priser. Recepten är goda och varierade, dock saknar vi val för människor med allergier.

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Fördelar:”]

 • Många leveransorter
 • Väldigt goda recept
 • Fräscha och goda råvaror

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Nackdelar:”]

 • Lite dyrare än vanligt
 • Begränsade alternativ för allergi- och specialkost

[/wpsm_cons][/wpsm_column][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][wpsm_colortable color=”black”]

MatkassePrisProva på-prisLänk
25-minuterskassen759 :-595 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/middagsfrid-25min/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Vegokassen675 :-
449 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/middagsfrid-vegokasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Barnkassen765 :-
499 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/middagsfrid-barn/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Flexitariankassen595 :-
299 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/middagsfrid-flexitarian/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]
Originalkassen695 :-
399 :-[wpsm_button color=”blue” size=”small” link=”https://konsumenttest.se/produkt/middagsfrid-matkasse/” target=”_blank” icon=”none” class=””]Till kassen[/wpsm_button]

[/wpsm_colortable][/vc_column_text][vc_column_text]

Levererar i hela landet

Bland det bästa med Middagsfrid är att nästan alla i hela Sverige kan få uppleva deras matkassar. Företaget levererar till över 300 orter runt om i Sverige, du kan enkelt se om din ort finns med på deras lista genom att använda deras hemsida. Deras leveranstider sker på söndag, måndag eller tisdag, vilken dag beror helt och hållet på din ort. Vi önskar dock att leverans på tisdagar hade slopats helt och hållet då det blir svårt att få ihop det med jobbet för oss som jobbar 9-5 på vardagar.

Varierande recept

Recepten som kommer med Middagsfrid matkasse ger en varierad kost där allt från kött till grönt förekommer. Tillagningstiderna är inte allt för farliga, även om det ibland förekommer recept som kan ta upp emot en timme att laga. Vi märkte snabbt att man tänkt på helheten och att Middagsfrid försökt att få in så mycket av kostcirkeln som möjligt. Maten är smakrik och passar både barn och vuxna.

Mycket tjat om dålig kundservice, men…

Läser man recensioner om Middagsfrid på nätet märker man snabbt att många klagar på deras kundservice. Men vid närmare granskning visar det sig att mycket kritiken kommer från personer som inte insett sina egna misstag. Något vi blev överraskade av, var att supporten på Middagsfrid har tagit sig tiden att besvara många av deras negativa omdömen med fakta och tydliga förklaringar. Mycket av tjatet kommer från personer som inte läst igenom avtalet och på så sätt missat viktig information.

Men det finns alltid två sidor till samma mynt, att så många klagar på kundservicen tyder på att någonting inte ligger helt rätt till. Personligen upplevde vi inget strul och kan bara ge tummen upp för kundservicen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Allt du behöver veta om matkassar

Matkassar har funnits i Sverige i snart 10 år men det är fortfarande många som inte förstått sig på grejen med kassarna. Konceptet är enkelt, ett företag levererar en kasse fylld med råvaror och produkter som du sedan lagar där hemma. Oftast är matkassen ämnad för middagar, men det finns även varianter som tar lunch och frukost i åtanke. Att prenumerera på en matkasse är ett enkelt sätt att få mer fritid, spara pengar samt påverka miljön, på ett gott sätt!

Sparar på miljön (ja, faktiskt!)

Att få mat hemlevererad kan tyckas som det vore allt annat än miljövänligt, men det är faktiskt tvärtom. Tack vare att fler och fler människor beställer en matkasse kan en och samma bil leverera mat till flera personer. Resultatet av detta leder till att det blir mindre bilar på vägen och därmed mindre utsläpp.

Man prenumererar på matkassar

Många blandar ihop matkassar med tjänster som MatHem, man beställer hem mat lite när man känner för det. Men så är det tyvärr inte, matkassar fungerar som en prenumerationstjänst. Din valda kasse levereras hem till dig en gång per vecka, vanligtvis en söndag eller en måndag.

Många företag har specialerbjudanden för nya kunder

Nästan alla matkasseföretag har extra bra priser för nya kunder, det är inte ovanligt att man kan spara upp till 50%. Vill man utmana sina smaklökar och samtidigt dra ner på kostnaderna kan vi rekommendera att utnyttja dessa erbjudanden.  Med tanke på hur många företag som erbjuder matkassar i dagsläget kan man få hem lyxiga matkassar till riktigt bra priser flera veckor framöver.

Leveranser och mindre orter

Bor man utanför storstäderna i en mindre ort kommer man troligtvis inte få ta del av alla spännande matkassar där ute. Detta beror på att många av företagen helt enkelt väljer ett specifikt område för sina matkassar. Bäst odds har man om man bor i Stockholm eller nedåt i landet, bor man upp mot Luleå har man dessvärre inte lika mycket tur.

Mat och omdömen går inte riktigt ihop

Vi vet att våra kära läsare gärna söker sig vidare till andra test och recensioner. Vi uppmuntrar vanligtvis till det, men när det kommer matkassar gäller det att man är försiktigt. Åsikter kring mat varierar helt enkelt för mycket. Tar man sig en snabb överblick på recensionerna kunder har skrivit för dem olika matkassarna ser man snabbt en trend. Det klagas på vegetariska rätter smygs in i ”vanliga” matkassar, man gnäller om att maten inte är tillräckligt inspirerande, vissa tycker t.om. att portionerna är för små.

Vi insåg detta ganska snabbt och har därför försökt att göra vårt test så objektivt som möjligt, vi har bedömt maten och servicen, inget annat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]