Bästa babyskyddet 2022

Så hittar du det bästa täcket för dig

Om du tror att alla täcken är desamma så bör du tänka om.  Ett täcke är något du ska sova med varje natt, och därför är det viktigt att du hittar ett täcke som passar dig och din kropp.

Valet av ett täcke ska man basera på personliga preferenser och då ska man ha faktorer som värme, vikt och fiber i åtanke. Nedan guidar vi dig genom jakten efter det perfekta täcket så att du ska kunna sova gott om natten!

Bestäm vilken storlek du vill ha

Det första du ska ha i åtanke inför ditt val av ett nytt täcke är dess storlek. Vårt bästa tips är naturligtvis att välja ett täcke utifrån din nuvarande säng. Har du en enkelsäng bör du till exempel inte välja ett dubbeltäcke, på samma sätt som ett enkeltäcke nog inte räcker om du har en dubbelsäng. Delar du täcke med din partner bör du såklart välja ett större täcke också.

Tänk på hur tungt täcket ska vara

Förutom täckets storlek är det också viktigt att tänka på hur tungt du vill att ditt nya täcke ska vara. Om du ofta ligger och svettas om natten bör du såklart välja ett lättare täcke. Om du fryser väldigt mycket, särskilt mycket under vintern, kan istället ett tyngre täcke, som ett tyngdtäcke vara ett smart val. Tyngdtäcke är också fylld med små bollar som smyger in i kroppen och stimulerar känslan av beröring. Detta kan vara fördelaktigt för de som upplever sömnsvårigheter.

Bestäm vilket material täcket ska vara gjort av

Valet av material till täcket beror på om du är en som normalt är varm om natten eller en som normalt är kall.  Du kan välja ett vintertäcke som ull- och duntäcke om du ofta fryser om natten och ett bomullstäcke om du föredrar ett lite kyligare täcke. Bomullstäcken hjälper med att reglera kroppstemperaturen och är lämplig för personer med bland annat allergi för mikrofiber.

Testa täcken tills du hittar ett som passar dig!

Inför ditt val av täcke är det smart att testa olika varianter på marknaden. Du kan till exempel besöka ditt närmsta IKEA eller Jysk och se vad de har att erbjuda på plats. Du kan samtidigt rådfråga de kunniga anställda för att se vilken sorts täcke de rekommenderar. Givetvis kan du också beställa täcken online utifrån olika tester om du gärna slipper besöka en butik. Oavsett vart du köper ditt täcke är det viktigt att du ser ditt nya inköp som en investering!

Njut av ditt nya täcke och sov gott!

När du väl fått hem ditt nya täcke är det bara till att njuta av ditt nya köp. Ett täcke kan ses som en investering eftersom du trots allt kommer att sova med den varenda natt. Och glöm inte att du trots allt sover ungefär en tredjedel av ditt liv. All denna sömn behövs för att du ska få vila och återhämta dig, så se till att klämma in åtminstone 7-8 timmars sömn varje natt under ditt nya, bekväma täcke.