Recension av olika kryptoplånböcker och information från andra konsumenter

Recension av olika kryptoplånböcker och information från andra konsumenter

För den som är intresserad av att börja handla med kryptovaluta så kan det vara en djungel att navigera sig igenom alla komplicerade och tekniska termer som omger kryptovärlden. Som tur är har andra konsumenter redan investerat under en längre tid, och vi har summerat allt du behöver veta i den här texten. Vi har även recenserat de bästa alternativen

Sedan starten så har Bitcoin och andra kryptovalutor såsom Ethereum gått från saker som enbart diskuterats på internetforum till verkliga tungviktare inom finansbranschen. Numera så är det inte bara kryptografinördar som är investerade i kryptovalutor, utan det är även atleter, banker och miljardärer. Så hur gör man om man är intresserad av att börja handla kryptovaluta som nybörjare?

Vad är kryptovaluta?

En kryptovaluta är en digital valuta som enbart existerar online. Själva grundtanken bakom kryptovalutor är att det ska vara en helt decentraliserad produkt som styrs av användarna själva. Det finns därför ingen centralbank, och nya “tokens”, som det heter på kryptospråk, produceras långsamt för att motverka inflation.

Alla transaktioner sker via en teknik som kallas för blockkedjan. Om man är intresserad av att lära sig mer om den så finns det matnyttig information här. Men i runda slängar så kan man sammanfatta blockkedjan som ett helt krypterat nätverk där alla transaktioner sker direkt från användare till användare, utan att först studsa hos en bank. Användarna själva är alltså de som har full kontroll över sina pengar.

Men Bitcoin och andra kryptovalutor är också investeringsverktyg och många köper nu för tiden krypto med målbilden att sälja dyrare längre fram i tiden, medans andra verkligen tror på tekniken och tycker om tanken om att vara den enda som har full kontroll över sina egna pengar.

Recension av olika plånböcker från andra konsumenter

En token i en kryptovaluta är inget mer än en lång rad med olika siffror och bokstäver. Dessa gör upp vad som kallas för en privat nyckel, och med den så genomför man transaktioner. Dessa kan jämföras med traditionella sedlar och mynt.

Men dessa behöver ju förvaras någonstans. När du köper kryptovaluta så köper du alltså nyckeln till det specifika antalet tokens. Dessa kan sedan förvaras på en rad olika sätt, men några av de mest populära alternativen är antingen att skriva ner det på ett papper som man sedan förvarar på en säker plats eller genom att använda sig av en applikation på datorn eller telefonen. Det är det säkraste sättet att förvara sina valutor, men gör transaktioner lite krångligare.

Många nätmäklare erbjuder nu för tiden dessutom möjligheten att förvara tokens direkt på deras hemsida, vilket gör det mycket smidigare att köpa och sälja krypto. Detta är det absolut smidigaste sättet att förvara sina kryptovalutor.

Viktiga saker att ha i åtanke

Hela grundidén bakom kryptovalutor bygger på tanken kring frihet över sina egna pengar, samt att allt ska vara decentraliserat. Detta är ett faktum som man skriver upp sig på när man köper kryptovaluta, oavsett om det är för att man tror på tekniken eller om man gör det i investeringssyfte. Krypto är dessutom oreglerade marknader, till skillnad från aktier.