De bästa plånböckerna för Ethereum

De bästa plånböckerna för Ethereum

Om man ska handla med Ethereum eller andra kryptovalutor så behöver man en plånbok. Denna plånbok skiljer sig från den du har i bakfickan eller väskan och det är skillnad på olika plånböcker. Vi guidar dig till de bästa plånböckerna för kryptovaluta online.

Det kan inte ha undgått speciellt många att kryptovalutorna har fått ett uppsving på senare tid. Det är effekten av ett ökat medieintresse samt att både de större investeringbyråerna och småspararna har fått upp ögonen för dem. Dessa digitala valutor bygger på samma idé om ett krypterat och decentraliserat valutasystem. Dock finns det många olika kryptovalutor.

Bitcoin var först och är fortfarande den det handlas mest med. Men valutan Ethereum är även den populär. Om man vill få en bild av valutornas utveckling över åren så kan man titta på ethereum kurs för att få en bra bild.

Grunderna med kryptovalutor

När man handlar med kryptovalutor så har man inte själva valutan i sin ägo utan krypteringsnycklarna som gör att man kan få åtkomst till valutan. Utan dessa kan man inte komma åt den valuta man äger. Dessa nycklar och adresserna till sin valuta förvarar man i en plånbok. Det kallas också för wallet, efter engelskans ord för plånbok.

Olika varianter av digitala plånböcker

Det finns olika varianter. Den absolut säkraste är hårdvaruplånboken. Den är en USB-sticka, minneskort eller hårddisk som inte är uppkopplad mot internet. På detta lagringsmedium så har man ett program där man förvarar nycklarna och adresserna. Eftersom det inte går att komma åt informationen utan att ha fysisk tillgång till hårdvaruplånboken så är det bara de som har den i sin ägo som kan gör nåt med den.

Det är en väldigt hög nivå av säkerhet. Men samtidigt är det inte speciellt smidigt. Ska man använda någon av dessa hårdvaror så krävs det att man har en dator med sig. Det är inte speciellt smidigt att ha när, till exempel, det blir vanligare att handla i butik med kryptovalutor. Det är också en fara om hårdvaran skulle skadas och det som ligger där på inte längre kan läsas. Då har man förlorat sitt innehav.

Mjukvaruplånböcker

Ett lättare sätt att hantera sina nycklar och adresser är att ha dem lagrade i en mjukvaruplånbok. Denna kan vara en app på telefonen eller ett litet program på din laptop. Det kan också vara placerat i en molntjänst. Dessa lösningar har något lägre säkerhet, men det är betydligt smidigare och det går att effektivt säkerhetskopiera.

Det är denna sista kategori vi ska presentera de bästa av idag.

Topp 3 plånböcker för kryptovaluta

Låt oss presentera de tre bästa plånböckerna för att förvara din kryptovaluta i.

Första plats: Trezor One

SatoshiLabs, som tillhandahåller Trezor One, är ett av de äldsta företagen som erbjuder plånböcker för kryptovaluta. Deras kunskap och erfarenhet har lett dem till den första plats de tar på vår lista. Det är en väldigt säker plånbok och detta är något kunderna har uppskattat genom åren. Säkerheten bygger bland annat på den PIN-kod man behöver skriva in för att komma åt innehållet i plånboken.

Man kan gissa hur många gånger som helst. Men varje gång man misslyckas med en gissning så ökar väntetiden med en faktor av två. Man har räknat ut att det skulle ta 30 år att göra 17 försök. Detta eliminerar risken att någon kopplar en dator mot plånboken och låter den göra tusentals gissningar per minut, så som lösenord brukar knäckas. Detta säkerhetstänk tar dem ända till första platsen på både vår och andras listor.

Andra plats: Exodus

Den här plånboken hamnar tvåa på grund av dess höga kompabilitet och då den har en smart app. Exodus är en plånbok som passar de som handlar med Ethereum extra bra. Den fungerar med de flesta mobila enheter och även med i stort sett alla datortillverkare. De har en app som slår många andra tillverkare på fingrarna.

Vi har knappt hittat något som vi inte gillar med Exodus. Den har dessutom en fin nivå av säkerhet som vi känner oss mycket trygga med.

Tredje plats: Mist

Den här plånboken är byggd av de som skapade Ethereum. Du gissar rätt, den fungerar riktigt bra tillsammans med just den valutan. Den kan dock uppfattas som lite komplicerad om man inte har rätt nivå av kunskap kring teknologin blockchain som kryptovalutorna bygger på.

Välj rätt plånbok för dig

När vi bedömt de olika plånböckerna ovan så har vi tittat på en stor mängd plånböcker. Det här är plånböcker som vi tror skulle passa de flesta. Men det finns givetvis undantag. Vi är alla unika och är i behov av olika funktioner. Vissa är bara ute efter att handla med en valuta. Då finns de jättebra plånböcker som är anpassade efter det. Andra vill kunna handla med så många valutor som möjligt. Då bör man titta efter en annan lösning.

Att tänka på

Om man är nybörjare med digitala valutor som Bitcoin eller Ethereum så finns det en del att tänka på innan man ger sig in och börjar göra sina köp. Se till att din kunskapsnivå är hög innan du slår till. Du bör veta vad en plånbok innebär. Du bör även ha kunskap om hur de olika plattformar man handlar på ser ut och fungerar. På vissa plattformar kan man göra prov köp innan man handlar i skarpt läge.

Det innebär att man kan testa de olika funktionerna innan man börjar handla för riktiga pengar. Det är lätt att sätta sig in i men det är bra att kontrollera att man förstår hur det går till först. De flesta som handlat med aktier eller fonder online känner igen de gränssnitt som dessa plattformar har. Det är väldigt likt det man är van vid.

Se även till att aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora. Alla investeringar är förknippade med en viss risk. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Se till att du är insatt kring vilka risker som finns och att du förstår vad det innebär för dig om du köper just den aktien eller den kryptovalutan.