Bästa streamingtjänsterna i Sverige

Bästa streamingtjänsterna i Sverige

Vad är väl bättre än att se en fantastisk film med lite popcorn och läsk? Tja, det skulle nog vara om man ser filmen med hjälp av en kostnadsfri eller billig streamingtjänst som möjliggör streaming av högsta kvalitet. Idag finns det många streamingtjänster i landet, så vilken ska man egentligen välja?

Även om det kan tyckas finnas många streamingtjänster, är inte alla tillräckligt bra, eller säkra för den delen. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa streaming sites i Sverige. Men först: vad kännetecknar en bra streamingtjänst?

Detta utmärker bra streamingsites

Vad är det egentligen som utmärker bra gentemot dåliga streamingsites? Jo, det är ett par ting – och dessa ting är viktiga att känna till om man vill få en bra upplevelse när man streamer samt för att man ska vara säker.

  • Gratis eller abonnemang till ett rimligt pris
  • Ett bra utbud av film och serier i förhållande till priset
  • Möjlighet för att streama på flera enheter samtidigt
  • Ett användarvänligt gränssnitt
  • Bra kvalitet på innehållet
  • Fri från reklam, eller åtminstone minimal reklam

Sveriges bästa streamingtjänster

Det finns tusentals streamingsites världen över, men här kommer vi fokusera på svenska streamingtjänster då vi trots allt är en svensk hemsida. Så vilka toppar egentligen vår lista? Låt oss kika på det här.

1.     Netflix

Högst upp på listan kommer allas (nästan i alla fall) favorit: Netflix! Netflix är en amerikansk streamingtjänst med massvis av serier och filmer för alla smaker. I somras började de dessutom erbjuda originella spel, som Stranger Things 1984, som bygger på en av deras många populära originalserier.

Netflix toppar vår lista tack vare det breda utbud av innehåll som passar alla. Netflix är även relativt billigt och beroende på abonnemang kan man dela sitt konto med andra och därmed göra det billigare för sig. Med ett Netflix-konto kan man streama ett oändligt antal serier och filmer på sin mobil, surfplatta, laptop eller TV – utan att behöva betala ett öre extra.

2.     HBO Max

Som tvåa listar vi HBO Max, som även det är en amerikansk streamingtjänst. Här kan man få ett abonnemang för så lite som 89 kr per månad, eller teckna ett årsabonnemang för 699 kronor.

Här finns de största film- och seriesuccéerna, de nyaste titlarna och klassiskt innehåll för den som föredrar det. Precis som med Netflix kan flera personer vara kopplade till ett HBO Max-konto och man kan åtnjuta innehållet från vilken enhet man än önskar.

3.     SVT Play

SVT Play är Sverige Televisions webb-tv som erbjuder film- och seriefrossa till dess användare. Här finns mysiga, romantiska, spännande och roliga filmer, samt massvis av utbildande dokumentärer så väl som nyheter och sport. Med det sagt är SVT Play troligen den streamingtjänst med mest mångfald gällande innehåll, men man hittar inte lika mycket amerikanskt innehåll här som på de ovan nämnda tjänsterna.

SVT Play är helt kostnadsfritt att använda sig av och man kan se sina favoritprogram på SVT Play när och var man vill. Man kan se det från sin dator eller TV, eller streama på språng från sin mobil eller surfplatta.