Den här utrustningen och hårdvaran bör alla gamers ha

Den här utrustningen och hårdvaran bör alla gamers ha

Om du tycker om att spela datorspel så är du långt ifrån ensam. Hundratusentals svenskar spelar idag datorspel regelbundet och det kan vara ett fantastiskt sätt att underhålla sig själv under de mörka vintermånaderna som ligger framför oss. Samtidigt så kan nu vara den perfekta tidspunkten för att se över ens gamingutrustning och mjukvara, då det har hänt mycket spännande inom branschen.

Samtidigt så är det bra att börja kika på detta nu, då det ofta finns en hel del extrapriser att ta del av kring både black friday och mellandagarna. I den här texten kommer vi att gå igenom utrustning och hårdvara som kan göra ens liv som gamer väldigt mycket bekvämare och enklare. Många av dessa saker är inte unika för gamers men är extra bra att titta på om man spelar regelbundet. Oavsett om du känner att det börjar bli dags för ett nytt gaming tangentbord, eller om du vill uppgradera dina hörlurar så kommer vi komma med bra tips i den här artikeln och rangordna det som är viktigast.

En högkvalitativ stol

Detta är något av de som är absolut viktigast om man sitter mycket framför en dator, oavsett om man spelar spel eller inte. Att ha ett ordentligt stöd för ryggen gör att man orkar sitta längre framför datorn, samtidigt som man inte riskerar att utveckla samma problem med ryggen som om man suttit på en billig kontorsstol eller pinnstol.

Men en riktigt bra stol kan också vara tämligen dyrt att köpa, men det är den absolut bästa investeringen som en gamer kan göra. Att ha ett ordentligt stöd för rygger går verkligen inte att underskatta och det kan göra underverk för hela ens spelupplevelse. Här kan man välja mellan gamingstolar eller högkvalitativa kontorstolar. Se därför till att du har läst på och gjort lite research för att se till att du hittar en stol som faller väl i linje med dina ändamål och din personliga smak.  

Kabelhantering

Strömkablar och liknande är bland det mest irriterande som finns när det kommer till gaminghårdvara. Att behöva hantera jobbiga och ofta fula sladdar kan vara väldigt jobbigt. Men genom att köpa en kabellåda och sedan binda ihop sladdar och annat med buntband så kan man skapa en väldigt stilren look som gör det lättare att dammsuga, samtidigt som det hela blir väldigt mycket snyggare.  Detta kan göras för en väldigt billig peng och låt fantasin flöda för att hitta det som passar allra bäst för dig och ditt skrivbord.

Trådlösa hörlurar

I kampen mot irriterande kablar så är trådlösa hörlurar en gamers bästa vän. Trådlösa hörlurar eliminerar inte bara irritationsmomentet som kan uppstå när ens sladdar trasslar in sig i hjulen på ens stol, utan det blir också väldigt mycket lättare att ställa sig upp och gå iväg för att hämta någonting eller för att fylla på ens vattenflaska. Istället för att behöva pausa sin konversation kan man ställa sig runtom i sin bostad och göra andra sysslor samtidigt som samtalet eller musiken kan fortsätta strömma ut i lurarna.

Här finns det gott om olika hörlurar att välja på, men tänk på att batteritiden som tillverkare uppger inte alltid är helt korrekt. Se därför till att läsa på och ta del av olika recensioner för att se vilka hörlurar som faller dig bäst i smaken. Ljudkvaliteten är ofta väldigt god, men även här kan det vara värt att lägga ut lite extra pengar för att få ett par högkvalitativa hörlurar som kommer att hålla länge. Om de skulle råka få slut på batteri medans man spelar så kan man alltid använda sig av en sladd för att ladda upp batterierna igen.  

Trådlös mus

På samma tema så fortsätter vi sedan in på det viktigaste verktyget i alla gamers utrustning: musen. Trådlösa möss och gaming har länge varit en väldigt dålig kombo, men på senare år så har det dykt upp möss som har samma svarstid som möss med sladd. Detta betyder att man få bort ännu en irriterande kabel från sitt kabelarrangemang, samtidigt som det blir väldigt mycket mindre plotter på ett skrivbord. Här behöver man inte heller spränga sin budget för att hitta ett attraktivt alternativ då dessa möss oftast kostar lika mycket som möss som har en sladd. Dessa kopplas sedan bara in precis som vanligt i en USB-port. Tänk dock på att dessa inte alltid går att använda medans de laddar, så glöm inte att kolla upp detta innan du sätter igång med att spela.