Godis med företaget logga på

Jämför kosttillskott

Kosttillskott ska aldrig vara ett alternativ till varieradkost men det kan vara ett supplement. Att få i sig alla vitaminer man behöver kan vara svårt ibland. Beroende på vem man är och hur ens liv ser ut så behöver man mer eller mindre av olika vitaminer. Kvinnor har exempelvis lättare att få järnbrist än vad män har. Men kosttillskott kan också vara en djungel att orientera sig i, hur vet man vilka man behöver? Hur vet man vilka som är bra och fungerar till det ändamål man behöver dem till?

Ja kosttillskott är verkligen en stor genre att få grepp om. Men det första man behöver göra är att ta reda på vad man ska ha kosttillskottet till. Därför går det inte att göra en renodlad jämförelse mellan kosttillskott så som vi brukar, eftersom vilka som fungerar och till vad både är individuellt och beroende på vad man vill nå fram till. Däremot kan vi gå igenom några av de kosttillskott som fungerar till olika ändamål.  Om du söker en mer genomgående jämförelse av alla olika kosttillskott så är det perfekt att jämför hos tillskottsbibeln.se.

Kosttillskott vid trötthet

Som sagt, vanligtvis gör vi en renodlad jämförelse, kosttillskott är ett så stort ämne att vi i stället kommer att gå igenom några av de bästa inom några utvalda kategorier. Trötthet är en stor anledning till att många vill äta kosttillskott som supplement till sin varierande kost. Vid trötthet finns det några vitaminer som fungerar extra bra. Framför allt är det D-vitamin. D-vitamin hjälper kroppen på många olika sätt, och minskar risken för benskörhet, trötthet och hjälper kroppen att tillgodogöra sig kalcium. D-vitamin finns i mat och solen också, men under vinterhalvåret kan det vara svårt att få i sig tillräckligt.

Några D-vitaminer som rankas högt hos tillskottsbibeln just nu är Healthwell Vitamin D3 5000 IE och Holistic D3-vitamin 5000 IE. Även järn och omega-3 är exempel på tillskott som kan förbättra ens allmän hälsa och minska trötthet. Bland Järn ligger Great Earth Järnkomplex och Järn Optimal högt upp på listan över bra järntabletter just nu. Och angående Omega-3 listas Healthwell Omega-3 Plus och Core Omega-3+ högt upp, där den senare framför allt fungerar bra vid mycket träning.

Kosttillskott vid träning

Många som tränar mycket vill äta kosttillskott av flera olika anledningar. En del för att det hjälper till att bygga muskler en del för att det kan hjälpa till att få bättre uthållighet, och andra helt enkelt för att man gör av med mer energi och därför behöver hjälp att få i sig all energi man behöver. Så igen, vilken kosttillskott som är bäst beror till stor del på vad anledningen är att man äter den. Om det handlar om att bygga muskler det vanligaste och bästa tillskottet proteinpulver. Proteinpulver hjälper att bygga upp musklerna om man är väldigt aktiv och tränar mycket och kan därför vara ett bra supplement till träningen. Det finns otroligt många proteinpulver på marknaden, bland annat listas Core Whey Protein och Lea Whey Protein högt.

Vill man däremot äta tillskott för att hjälpa till att få bättre uthållighet är det relativt vanligt med PWO, alltså pre-workout. Vilket PWO som passar bäst beror dock på vilken sport det handlar om, igen är det alltså personligt från person till person, från sport till sport.

Så vad som troligtvis har blivit tydligt i denna artikel är att tillskott kan vara ett bra alternativ till att äta varierat. Men att jämföra tillskott behöver göras mer ingående eftersom detta är extremt individuellt. Vilka tillskott som fungerar beror på om du är kvinna, gravid, tränar mycket eller lite, man och många fler anledningar.