Vad hittar man de bästa tillskotten?

Vad hittar man de bästa tillskotten?

Att äta tillskott kan man göra av många olika anledningar. Det behöver inte vara för att man exempelvis känner sig trött eller seg, utan kan också vara i förebyggande syfte mot att komma till det stadiet. Många äter också tillskott vid hög träning eller graviditet. Men som mycket annat så kan det vara väldigt svårt att navigera inom vilka tillskott som fungerar till vad och vart man egentligen ska leta för att hitta de bästa alternativen.

Många gånger så gör vi här på konsumenttest specifika jämförelse mellan produkter som är likvärdiga men vad gäller tillskott så är det annorlunda. Här är det så personligt att man själv måste veta både varför man ska ta tillskottet och till vilken nytta. Det är inte alla människor som behöver mer av alla tillskott, utan detta beror på hur ens livsstil ser ut, om man är kvinna eller man, gravid eller inte gravid, tränar mycket eller inte tränar så mycket etcetera. Därför kommer vi i stället prata om vart man kan hitta de olika tillskotten.

Ett sätt att hitta de bästa tillskotten är att gå in på tillskottsvaruhuset.se. Här går dem igenom kategori för kategori vilka tillskott som fungerar, varför dessa är bra och vart man kan hitta det specifika tillskottet. Vad gäller tillskott så är det precis så här man måste göra för att få ett bra och trovärdigt resultat. Tillskott kan nämligen inte klumpas ihop och testas lite hit och lite dit utan behöver göras systematiskt genom varje kategori.

Hitta tillskottet som passar dig

Så hur hittar man tillskottet som passar just dig? Som sagt går det att använda sig av exempelvis tillskottsvaruhusets guider och tester för att komma fram till vilka tillskott som passar. Men det viktigaste är att komma fram till vad det är du söker. Vem är du, varför ska du äta tillskott etcetera. Ett tillskott ska aldrig ätas som kompensation för att äta en allsidig kost, däremot kan det ätas för att supplera den kost man redan äter. Så om du vill hitta ett tillskott som supplerar din kost, livsstil och träning så behöver du först och främst gå igenom hur dessa rutiner och vanor ser ut. Här är några exempel.

Tillskott vid orkeslöshet

Att man är orkeslös kan bero på många olika saker i ens liv. Men det kan exempelvis vara ett av symptomen på järnbrist. Det lättaste sättet att verkligen ta reda på vad exempelvis orkeslöshet beror på är att gå till läkare och göra utförliga tester. På så sätt kan du med säkerhet få svar på vad som orsakar din trötthet. Men skulle det vara järnbrist så gäller det att få i sig mer järn. Järn finns redan i mat, så det första steget är att äta en järnrik kost. Sedan handlar det om att hitta ett järntillskott som passar för dig i allmänhet. Är du exempelvis, kvinna eller man, gravid eller inte gravid, spelar in i vilket järntillskott du ska ha. Så läs på, men lyssna också på vad din läkare säger.

Orkeslöshet kan också bero på brist på D-vitamin, stress, utmattning, brist på Omega-3. Det finns helt enkelt en rad olika tillskott som kan behövas vid samma symptom. Det är just därför det kan vara svårt att veta exakt vad saker och ting beror på. Men därför är det fantastiskt att man kan läsa på vilka olika tillskott som finns, vart dessa finns, och till vad dem behövs. Men för att vara helt säker på att man börjar äta de riktiga tillskotten som passar just ens egen kropp och behov så är det allra bästa att vända sig till en läkare.