New Super Mario Bros 2

New Super Mario Bros 2

Berättelsen i New Super Mario Bros 2 är densamma som i alla Mario-spel – prinsessan Peach är kidnappad av Marios ärkefiende Bowser. Nintendo har dock lyckats lägga till ett nytt element i New Super Mario Bros 2 för Nintendo 3DS/2DS. Det finns nämligen fler guldmynt än någonsin tidigare att samla på sig under spelets gång.

Trots enkelheten med Super Mario Bros-spelen lyckas Nintendo alltid imponera fansen, och New Super Mario Bros 2 är inget undantag. Med den skarpa grafiken, de färgglada karaktärerna och det guldmyntssprängda riket är New Super Mario Bros 2 definitivt ett spel att testa.

Nytt för New Super Mario Bros 2

New Super Mario Bros 2 är, som namnet indikerar, en uppföljare till den mycket populära New Super Mario Bros. Men vad finns det egentligen att hämta i denna utgåva som inte fanns på den förra?

  • New Super Mari Bros 2 registrerar alla mynt som spelaren samlar på sig under hela spelet – så numera är inte slutförandet av nivåer det enda roliga.
  • I varje nivå finns massvis av spännande uppdrag att slutföra, som att förvandla fiender till guld, eller plocka upp en guldblomma som gör Mario kapabel till att förvandla nästan vad han än stöter på till guldmynt!
  • Det nya läget Coin Rush Mode låter spelare samla på sig så många mynt som möjligt under tre nivåer. Sedan kan spelaren försöka slå sina vänners rekord.
  • Spela tillsammans med en vän och bestäm vem som ska vara Mario och vem som ska vara Luigi för att tillsammans slutföra äventyret.

Tyvärr inte på Nintendo Switch

Vi är starka förespråkare av Nintendos hybridkonsol Nintendo Switch framför Nintendo DS. Vi tycker helt enkelt att Switch är en mycket mer underhållande konsol att spela Mario-klassikerna på. Tyvärr finns inte New Super Mario Bros 2 på Nintendo Switch, åtminstone inte i dagsläget.

Läs mer om spelet på Nintendos hemsida. Under kategorin Nintendo Switch kan du se vilka Mariospel som finns på Switch-konsolen.