Ett tips för er strumpälskare

Om du är en person som älskar strumpor så har vi ett hett tips till dig, face socks Sverige. Detta är ett ganska unik koncept i Sverige och det är fortfarande många som aldrig sett ett par liknande strumpor tidigare.

Våra strumpor

Det hela går ut på att man tar ett foto på något man gillar eller finner roligt. T.ex. en selfie när man har en rolig mask eller ett snapchat filter, sedan laddar man upp denna bilden. Teamet bakom Strumpmaskinen klipper sedan ut ditt ansikte och lägger det på en bakgrund. Dessutom får du själv välja bakgrunden på strumporna, ska du ha en rymd bakgrund? Eller varför inte sätta hjärtan över hela strumpan och ladda upp en bild på dig och din älskling? Möjligheterna är många och det enda som hindrar dig från att skapa världens coolaste par strumpor är din fantasi.

Vi tycker att passformen är bra, även om den inte är lika bra som t.ex. ett par sportstrumpor. Anledningen varför passformen inte är den bästa är för att strumporna måste ligga helt platt under tryckeriet, annars blir själva trycket med din uppladdade bild och bakgrund otydlig. Med det sagt så är det långt ifrån obekvämt att ha på sig strumporna. Fredrik, en av våra recensenter, vandrade i fjällen med ett par strumpor från strumpmaskinen och han tyckte det skönt. Även om materialet är 75% polyester blir det inte för varmt.

När det kommer till kvaliteten på strumpor kollar vi på två grejer, själva kvaliteten på tyget och själva trycket. Vi börjar med tyget, det är en mix av bomull, spandex och polyester. Det kan tyckas låta lite obehagligt att ha strumpor som är tillverkade av stor del polyester som obehagligt, men faktum är att man det känns som vilken annan strumpa som helst. Det är även denna blandning som gör materialet slittåligt, efter flera dagars vandring fanns det inga tecken på slitage, inte ens på de mer utsatta partierna som hälarna och tårna. Det känns som man måste utsätta dessa par strumpor för många och framför allt långa dagar på svettiga fötter för att de ska gå sönder.

Själva trycket ser även mycket fint när de levererades, vi blev positivt överraskade av hur tydligt man ser bilderna. Man ser alla detaljer från fotot vi laddade upp. Efter några veckors användning kan vi konstatera att trycket blir en aning otydligare, men bara på undersidan av strumporna, där man har kontakt med marken. Det är ändå förväntat, då trycket inte är insytt utan printat på själva tyget.

Allt som allt är vi nöjda, leveransen tog 1½ vecka men det tycker vi inte man kan klaga på då produkten anpassas helt efter våra önskemål samt att pandemin sätter käppar i hjulet för posten.