Radera ditt Snapchat-konto

Radera ditt Snapchat-konto

Snapchat är en populär plattform för att dela ögonblick med vänner genom kortlivade bilder och videos. Det kan finnas olika skäl till varför du kanske vill ta bort ditt Snapchat-konto. Alla är dock inte så tekniskt kunniga och därför kommer vi att förklara pedagogiskt hur du går tillväga för att radera det permanent, samt hur man bär sig åt om man bara vill inaktivera och återaktivera sitt konto.

Hur du inaktiverar och återaktiverar ditt Snapchat-konto

Om du bara vill ta en paus från Snapchat kan du inaktivera kontot. Det finns flera anledningar till att vilja inaktivera sitt konto. Kanske vill du få mer tid till annat, som att exempelvis testa nya produkter och tjänster från TestSajten.se. Eller så behöver du bara en paus.

Dessvärre finns det ingen funktion som gör att du kan inaktivera kontot under en obegränsad tid. För att inaktivera ditt konto behöver du nämligen först radera kontot. Det som sedan sker är att du har 30 dagar på dig att återaktivera kontot. Efter denna tidsperiod raderas kontot permanent.

Om du vet att du vill återaktivera ditt Snapchat-konto igen är det därför viktigt att hålla koll på tidsperioden. Sätt en påminnelse i din mobil eller annan metod som passar dig. Att återaktivera ditt konto är sedan mycket enkelt. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt Snapchat-konto i appen. Efter att du har loggat in är kontot aktiverat igen.

Inaktivera ditt Snaphat-konto

Om du vill inaktivera ditt konto på Snapchat behöver du endast slutföra några enkla steg. Exakt hur du gör kan variera beroende på vilken enhet du använder, men generellt ska du göra följande:

 1. Öppna Snapchat (och logga in på ditt konto om du inte redan är inloggad).
 2. Tryck på din profilikon längst upp till vänster.
 3. Gå till ”Inställningar” genom att trycka på kugghjulsikonen.
 4. Rulla ned och klicka på ”Radera mitt konto”.
 5. Bekräfta att du vill radera ditt konto.
 6. Logga in igen inom 30 dagar om du inte vill att åtgärden ska vara permanent.

Vänd processen

Det kan finnas flera anledningar till varför man ångrar sig efter att ha inaktiverat sitt konto. Kanske du insåg att du vill fortsätta använda appen, kanske du saknar gamla bilder och snaps från appen, eller något helt annat. Om du vill återaktivera ditt Snapchat-konto efter att ha inaktiverat det loggar du bara in igen med dina vanliga användaruppgifter. Det är viktigt att komma ihåg att du bara har 30 dagar på dig.

Inaktivera eller ta bort ditt Snapchat-konto

Om du vill ta bort ditt konto på Snapchat har du alltså två alternativ. Antingen kan du inaktivera ditt konto eller ta bort det permanent. Båda alternativen har sina egna fördelar och nackdelar, och ditt val bör baseras på dina specifika behov och omständigheter.

Om du väljer att inaktivera kontot kan du enkelt återvända till Snapchat när du vill. All din information och dina kontakter bevaras. Under inaktiveringsperioden är ditt konto osynligt för andra användare. Det betyder att du inte kommer att kunna ta emot meddelanden eller se innehåll från andra, vilket ger dig en ordentlig paus från plattformen.

Det finns också nackdelar med att inaktivera ditt konto. Det finns nämligen en risk för glömska. Du måste själv komma ihåg att återaktivera ditt konto inom 30 dagar, annars kommer det att raderas permanent. Om du glömmer detta finns alltså ingen återvändo.

När du raderar kontot tas all din information bort från Snapchat. Det innebär att du inte kommer att kunna återställa ditt konto i framtiden. Allt du har delat, inklusive bilder, meddelanden och berättelser, kommer att förloras oåterkalleligt när du raderar ditt konto. Dessutom förlorar du alla dina Snapchat-kontakter när ditt konto raderas.

Allt du behöver veta om att ta bort ett Snapchat-konto

Snapchat är en av de mest populära sociala mediaplattformarna för att dela ögonblicksuppdateringar. Att vilja ta bort appen kan verka konstigt, men det finns flera vanliga anledningar till varför vissa personer väljer att göra detta. Först och främst har vi det faktum att livet förändras, och vad som en gång var en viktig del av din sociala interaktion kan förlora sin relevans. När vi ändrar våra mål och prioriteringar kan det kännas nödvändigt att radera gamla kontot, för att istället fokusera på andra aspekter av livet.

Sociala medier kan ha en negativ inverkan på den mentala hälsan. Jämförelser med andra, rädsla för att missa något och allmän kritik kan leda till ångest och negativ självbild. För att skydda sitt mentala välmående kan vissa individer välja att helt enkelt ta bort Snapchat från sina liv. Sociala medier kan även som bekant vara mycket tidskrävande och Snapchat är inget undantag. Genom att radera appen kan man få mer tid till annat i livet.

Det finns många skäl till varför man vill ta bort sitt Snapchat-konto. Oavsett anledningen är det viktigt att veta hur man gör det korrekt och att förstå de konsekvenser det kan ha. Exempelvis så försvinner alla tidigare bilder och meddelanden permanent. Att ta bort eller inaktivera ditt konto är ett personligt beslut som bör övervägas innan det verkställs.

Enkla steg för att ta bort ditt Snapchat-konto

Att radera ditt Snapchat-konto är enkelt att göra både i appen och via webbläsaren. Efter att du har bekräftat borttagningen kommer ditt Snapchat-konto att vara borta för alltid. Var medveten om att all din sparade data, meddelanden och innehåll kommer att förloras oåterkalleligt. Om du är övertygad om att du vill ta bort ditt Snapchat-konto permanent kan du följa dessa steg:

 1. Logga in på ditt konto i Snapchat-appen.
 2. Klicka på din profilikon.
 3. Gå till ”Inställningar” genom att klicka på kugghjulet.
 4. Scrolla ned på sidan.
 5. Välj ”Radera konto”.
 6. Du kommer nu att behöva bekräfta handlingen genom att ange ditt lösenord igen.
 7. När du har klickat på ”Fortsätt” är ditt konto borta.

FAQ

Nedan kommer vi att svara på några vanliga frågor kring att radera och inaktivera ett Snapchat-konto.

Vilken information ser dina vänner när du tar bort Snapchat?

När du tar bort ditt Snapchat-konto kommer ditt användarnamn att försvinna från din vänners kontaktlista. De kommer därmed inte längre kunna skicka meddelanden eller bilder till dig och inte heller se din profil.

Kan jag ta bort mitt Snapchat-konto utan att vänta i 30 dagar?

Nej, Snapchat kräver att du väntar i 30 dagar innan ditt konto raderas permanent. Det ger dig tid att ångra ditt beslut och återaktivera ditt konto om du ångrar dig.

Tar Snapchat automatiskt bort inaktiva konton?

Nej, Snapchat tar inte automatiskt bort inaktiva konton. Du måste själv inaktivera eller ta bort ditt konto om du inte längre vill använda det.