Så väljer du bästa magnesium som konsument

Sängskåp är en praktisk lösning

Sängskåp är en praktisk lösning för dig som har ont om utrymme eller söker en snygg och funktionell lösning för att dölja din säng. Ett sängskåp finns i flera olika varianter och de vanligaste typerna är liggande, stående samt statiskt eller på hjul. Det är en säng undangömd i ett skåp.

Några tips 

  • Köp rätt madrass till sängskåpet

Det finns många med olika madrasser och detta är ett väldigt viktigt val för dig som ska använda sängskåpet mycket. Här är det tre faktorer som spelar stor roll innan du hittar rätt sängskåp att köpa. Hård eller mjuk madrass, tjocklek och material. Vi går igenom de viktigaste faktorerna nedan:

  • Hårdhet

Testa och känn efter vad som passar din kropp bäst och läs på produkt beskrivningarna vilken hårdhet madrassen har som ingår i sängskåpet. Ofta går det att uppgradera till en annan madrass.

  • Tjocklek

Om du ska använda sängskåpet varje natt så rekommenderas en tjocklek på minst 12 cm för att få en så bekväm sovkomfort som möjligt. De bästa sängskåpen har ofta en madrass på 14-15 cm.

  • Material

Oftast ingår en så kallad skumbaserad madrass eller en bonellresår. Den skumbaserad madrassen är bra för dig som söker en hård madrass medans bonellresår madrassen är mjuk. Om du ska använda sängen i sängskåpet ofta så rekommenderas det att uppgradera till en pocketresårmadrass (medelhård). 

  • Storlek

Minsta bäddmått är 80cm bred och 200cm lång och detta passar  bra för dig som har litet utrymme och endast behöver en enkelsäng. Största bäddmått är 140cm bred och 200cm lång.

Bra att veta innan du ska köpa sängskåp

Nu har du förmodligen bättre koll på vad du ska titta efter innan du hittar ett sängskåp att köpa. När du har kommit såhär långt så finns det några saker att tänka på utöver själva sängskåpet. 

  • Företaget

Sök företagets namn och läs recensionerna som lämnats på Google och om du inte hittar några där så går det bra att läsa recensionerna på exempelvis Facebook. Ett företag med både fysisk butik och e-handel är såklart att rekommendera.

  • Ångerrätt

Titta vad som gäller både online och i fysisk butik.

  • Garantier

Normal garanti omfattar fabrikations fel, alltså inget som du orsakat själv. Inom två månader från det att du hittade felet måste du reklamera produkten om det skulle vara något fel som fanns från början. Gör du detta så täcker konsumentköplagen upp för dig.

  • Tillverkningen

Vill du har hög kvalité? Välj isåfall ett skåp tillverkat i Sverige eller våra grannländer. Andra länder som också tillverkar sängskåp och bädd mekaniker i hög kvalité är Italien, Tyskland och Frankrike.

  • Leveransvillkor

Titta efter leveranstiden noggrant innan du genomför ditt köp. Det är inte ovanligt att det är en leveranstid på upp till 8 veckor på sängskåp, så om du har bråttom kan det vara värt att fundera på leveranstiden.

Lycka till och sov gott!