Julklappstips: Målarbok för vuxna

Släpp loss ditt inre barn med en målarbok

Vi kommer med julklappstips redan i Oktober, för vem gillar inte att vara ute i god tid? Det här är ju ren spekulation från vår sida, men kollar man på trender från förra året så var just målarböcker för vuxna den heta flugan. Det kan mycket väl vara så att flugan redan dött ut, men det gör ju inte en målarbok till ett uselt julklappsval!

Att köpa en målarbok för vuxna är en bra idé om du vill göra något annorlunda i år. Vi har inget vetenskapligt belägg för det här, men att sitta och färglägga i en målarbok är bra för själen. Det är någonting med att sitta och långsamt jobba sig igenom en komplex geometrisk design. Många säger att målarböcker fyller samma funktion som meditation, och vem behöver inte lite meditation i dagens stressiga samhälle?

Vad är en målarbok för vuxna?

Det är precis som det låter, en bok man målar som är ämnad för vuxna. Kommer du ihåg när man färglade elefanter och andra roliga djur i sina böcker när man var små? Det här är precis likadant, skillnaden är att det man färglägger är betydligt mer komplicerat och tar mycket längre tid.

Temat på böckerna varierar kraftigt och du kan hitta allting från enkla och söta djur till super komplicerade geometriska mönster. Nedan hittar du våra tre favoriter, dessa fylls sakta men säkert i under våra lunchraster här på kontoret.

1. Den förtrollade skogen

_fortrollade_skogen

Johanna Basford är skaparen bakom bästsäljaren “Hemliga Trädgården”, en målarbok för vuxna som har sålt över en miljon kopior världen runt. Hennes senaste skapelse är Den förtrollade skogen och går i samma fotspår som hennes första bok.

Temat är en sagolik skog med otroligt detaljrika miljöer. Här får man färglägga allt från natur till djur. Pappret är av väldigt hög kvalitet vilket tillåter dig att måla med tuschpennor, du slipper oroa dig att tuschen ska blöda igenom till det sidorna under. Förutom att varje sida har väldigt fina och spännande miljöer kan man även hitta gömda skatter i målningarna.

Köp på Åhlens

2. Animorphia

619bapcgdql

Den här boken har endast 20 illustrationer att färglägga, men var så säker på att det kommer ta dig minst 2 månader innan du har färglagt allting. Ska man pratar om detaljer så finns det ingen bättre målarbok än just Animorphia. Här får du tuffa illustrationer på djur som sakta förvandlas till ett hav av olika objekt, andra djur och abstrakta former.

Vi vill bara påpeka än en gång att den här boken är otroligt detaljrik, vil du inte spendera flera timmar på en och samma illustration kan vi rekommendera boken nedan istället.

Köp på CDON

3. Art of mindfulness

9789150918267

För dig som vill varken färglägga trollskogar eller djur finns målarboken som heter Art of mindfulness. I den målarboken för vuxna hittar du endast geometriska mönster, fokus ligger på runda och symmetriska mönster. Just mönster kan vara bland det enklaste att fylla i då man slipper tänka ifall det ser “verkligt” ut eller ej.

Den här boken rekommenderar vi till personer som inte vill sitta i flera timmar för att färglägga ett mönster. Även om det är meditativt att sitta och färglägga i flera timmar så är det också skönt att känna att man är gjort klart någonting.

Köp på Åhlens

Glöm inte pennor!

Innan du lägger din beställning vill vi påminna dig om att köpa pennor att färglägga med. Vissa böcker har pennor som medföljer men majoriteten har inte det. Det vi använder oss av är ett vanligt 24 tuschpennors set från CDON, dessa typen av pennor får en mycket jämnare färgläggning men kan blöda igenom pappret på vissa böcker.

Vill man inte använda tusch så går vanliga färgpennor lika bra att använda, fördelen med dessa är att man får betydligt fler färger för pengarna, samt att dem inte blöder igenom pappret.

Mer julklappstips?

Vill du ha mer julklappstips? Se till att följa oss på Facebook så får du alla våra senaste uppdateringar direkt i ditt nyhetsflöde!