En titt på Google’s nya smartphone – Google Pixel

Google lanserar en rad nya produkter – ger sig in fighten med Apple.

Google har tagit ett stort steg in i hårdvaru-branschen och har nu med sin nyligen publicerade smartphone Pixel gett sig in i matchen med Apple. Deras nya filosofi är att mjukvara och hårdvara går hand i hand och med tanke på att Google gör mjukvarubiten otroligt bra så tror jag att Google nu kommer fånga många med deras nya produkter.

Google introducerade oss för en rad nya produkter under live-stream eventet som tog plats i San Fransisco den 4:e October 2016. Bland annat kommer deras produkt “Chromecast” i en ny skepnad och den nya versionen kommer att heta “Chromecast Ultra”. Chromecast Ultra säger sig själv att den har stöd för 4K och du kommer nu alltså kunna streama 4K via bl.a. Netflix, Youtube och andra streamingtjänster direkt till TV:n.

Google Home

google-home

 

Google Home är en ny produkt som Google, under eventet också introducerade oss till. Man skulle kunna säga att Google Home är som en Bluetooth högtalare men den är mycket mer än så. Med hjälp av Google’s nya tjänst kallad “Google assistant” kan du med hjälp av en unikt personifierad assistent få assistans att:

  • Lyssna på musik

Du kan med hjälp av röstkommandon låta Google spela upp låtar åt dig, Google kan även sänka och höja volymen på musiken åt dig. Under eventet visade en av Google’s företrädare av Home när han interagerade med Google Home och han kunde då be Google spela upp en låt (som han inte mindes vad den hette) och google kunde då leta reda på denna låt som var relaterad till filmen “Zootopia”.

  • Svara på frågor

Under eventet använde man Google Home för att svara på frågor. Man kunde exempelvis fråga hur trafikerade vissa resvägar är(perfekt innan man ska ta sig till jobbet), hur vädret är, få recept på hur man lagar vissa maträtter osv.

  • Kontrollera hemmet

Med hjälp av Google Home kan man koppla elektronik så att Google Home exempelvis kan sätta på TV:n, sänka ljud på ljudutrustning och även tända och släcka lampor (även sänka lampans ljusstyrka via dimmern).

 

Förväntat lanseringsdatum för Google Home är Februari 2017.

Google Pixel

pixel-specs

Nu till det mest spektakulära kring denna lansering. Den nya telefonen tillverkad av Google. Google Pixel. Nedan beskriver vi snabbt några punkter kring vad den nya telefonen är utrustad med/kan göra.

  • Bästa kameran någonsin i en smartphone (rating 89).
  • Inbyggd Google Assistant.
  • Obegränsad lagring för alla dina bilder och videos i tjänsten Google Photos som är gratis, även bilder och videor med högsta upplösning.
  • Kapabel till Virtual Reality. Föreställ dig spela spel, uppleva olika miljöer, kolla videos, se Netflix i VR!?

Detta är bara väldigt kort vad som ingår i den nya telefonen från Google. Telefonen kommer komma i två olika storlekar, båda telefonerna har samma specifikationer så det är endast storleken som skiljer dom ifrån varandra.

Den nya telefonen Google Pixel’s pris kommer att ligga på $649, ca 5600 kr. Telefonen kommer öppnas upp för förbeställning i USA, Indien, England och Tyskland under Oktober och det är för nuvarande okänt när telefonen kommer att vara tillgänglig i Sverige.

VR – Daydream

daydream-vr

Under eventet fick vi en glimps av det nya VR-headset som Google kommer att lansera i November 2016. Detta nya headset kommer med en handkontroll som kommer möjliggöra navigering och kommer göra det möjligt att spela spel med VR-headsetet. Allt detta tillsammans med den nya telefonen Google Pixel. Google kommer ha sina egna produkter inom VR-området -Google Photos, Play Movies, Youtube, Street View är några produkter som kommer leverera innehåll till deras VR-tjänst. Även partners som Netflix, HBO, The New York Times och Hulu kommer att leverera innehållt till Google’s VR-tjänst.

 

Förväntat lanseringsdatum för Daydreaming är November 2016 och detta VR-headset kommer att kosta $79, ca 680 kr.