Bästa babyskyddet 2022

Bästa babyskyddet 2022

Det är en nödvändighet att barn är ordentligt skyddade när de åker bil. Babyskydd fungerar som en första bilbarnstol för babyn och denna behöver tillåta en mer liggande position. Eftersom efterfrågan av babyskydd är så högt finns det gott om märken som utvecklar dessa. Att hitta rätt babyskydd för sin baby kan därför bli svårt för den nyblivne föräldern.

Som tur är har vi listat några av de babyskydd som vi anser är bäst på marknaden 2022 i förhållande till säkerhet, budget och andra funktioner.

Cybex Cloud Z i-Size

Den självklara favoriten i vårt babyskydd test är Cybex Cloud Z i-Size som fungerar perfekt tillsammans med isofixbasen Cybex Base Z. Med denna så kan babyskyddet vridas i 90 grader mot dörren, något som förenklar det för föräldrar när de ska lyfta barnet in och ur bilen. Isofixbasen kan också användas till en annan bilbarnstol när barnet är äldre, vilket gör det till en bra investering för föräldrar.

Klädseln till Cybex Cloud Z i-Size går att maskintvätta och därmed slipper föräldrar handtvätta babyskyddet när det är dags för en tvätt. Vadderingarna till axelremmarna likaså.

Selen och nackstödet går att justera så att det passar till alla barn och den medföljande suffletten är ställbar i olika positioner. Suffletten är även utrustad med SPF 50+ för att skydda barnet mot solens farliga strålar.

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Detta babyskydd är också en testvinnare. Med sitt spädbarnsinlägg i två delar kan Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size anpassas efter växande barn. Dessutom säkerställer inlägget bästa möjliga komfort så att ditt barn aldrig ligger eller sitter obekvämt.

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size är också utrustad med en isofixbas, men om man som förälder önskar kan man montera babyskyddet med ett vanligt bilbälte. Detta rekommenderas dock att undvikas eftersom smidiga isofixbaser sägs vara säkrare.

Klädseln till detta babyskydd är också tvättbart. Suffletten är ställbar och med dess SPF 50+ slipper man oroa sig över att barnet skadas av solens strålar. Babyskyddets handtag är utformat för barns bekvämlighet och därför tillåts du som förälder bära babyskyddet så nära kroppen som möjligt när det är dags för att förflytta babyn.

Britax Primo

En budgetvinnare är Britax Primo som är kompatibelt med de flesta barnvagnschassi från märket Britax. Tack vare denna kan barnet förflyttas smidigt och enkelt utan att man stör dess skönhetssömn. Om man som förälder önskar kan man välja att montera babyskyddet med ett trepunktsbilbälte. Många föräldrar tycker dock det känns säkrare med en isofixbas, men då den tar upp en del plats i bilen är det några som väljer att undgå den, särskilt om man har en mindre bil.

Klädseln är tvättbar och dess sufflett är utrustad med SPF 50+ för att skydda barnet mot solen. Suffletten är också ställbar i olika lägen så att föräldrarna kan använda babyskyddet både i bilen och på barnvagnschassit.

På detta babyskydd finns även ett spädbarnsinlägg uppdelat i flera olika delar för att man ska kunna plocka bort det och hålla barnet säkert och bekvämt. Inlägget består av en kil, en nackkudde samt en stödkrage.