Bensinkort

Vill man vara smart och ekonomisk med sin bil är ett bensinkort bland dem bästa valen man kan göra. Alla bensinkort är inte lika och det är därför viktigt att du hittar det med bäst villkor för just dig. Lyckligtvis har vi gjort allt jobb åt dig och sammanställt en lista med all information du kan tänkas behöva. Här hittar du vilka kreditkort som ger dig mest rabatt på bensin, diesel och andra bränslen. Om du är intresserad av andra typer av kreditkort kan du klicka dig till vår startsida, här har vi en komplett tabell med rangordning.

Hur fungerar ett bensinkort?

Ett bensinkort är aldrig laddat med pengar som ett bankkort, du lånar istället pengar från banken som har gett dig bensinkortet. Det innebär att när du handlar bränsle för bilen eller motorcykeln handlar du med lånade pengar. Det finns alltid en gräns på dessa kort, detta bestäms innan du beställer ditt bensinkort och brukar ligga mellan 10,000 och 100,000 kr, det här kallas för kreditgräns.

I slutet av varje månad får du hem en faktura med det beloppet du har handlat bensin för, betalar du fakturan före förfallodagen behöver du dessutom inte betala några extra avgifter. Du sparar pengar eftersom varje bensinkort har någon slags rabatt.

Notera att det är ytterst viktigt att kunna betala fakturan i tid. När förfallodagen har passerat slår räntan igång och det kan sluta riktigt illa om du skjuter upp betalningen allt för länge.

Du sparar pengar med ett bensinkort

Visste du att ett bensinkort kan göra så att du sparar flera tusen kronor per år? Genom att tanka bilen eller motorcykeln med ett bränslekort samlar du hela bensinräkningen på ett ställe och kan därför använda rabatterna på hela beloppet. Det finns flera olika bensinkort men tro inte att alla är lika. Man får sin rabatt i antingen en procentsats eller vid öre är man tankar.

Förmånerna och rabatterna varierar kraftigt, dessutom kan korten vara låsta till en viss kedja, som t.ex. Ingo eller Circle K. Vissa kort ger t.o.m rabatt på produkter inne på själva macken, som mat eller prylar till bilen. Det viktigaste är att du får en bra bonus när du tankar, du kan se vad alla kort erbjuder i vår tabell ovan.

Ett bensinkort är gratis

Du kan beställa ett bensinkort helt gratis, det är även helt kostnadsfritt att använda det, så länge du betalar tillbaka inom kreditperioden. Vi vill påpeka att vissa bensinkort kan ha en fast årsavgift, men utöver det kostar det ingenting extra. Notera att varje företag kollar upp din ekonomiska historia innan du blir godkänd, har du betalningsanmärkningar kan det bli svårt att bli beviljad ett bensinkort.

Hur du ansöker om ett bensinkort

Det är väldigt enkelt i dagsläget att ansöka om bensinkort. På den här sidan har vi listat vad vi anser vara dem bästa bensinkorten i hela Sverige. Vi anser att dessa bensinkort ger bra rabatter och förmåner jämfört med andra kort. När du hittar ett bränslekort du gillar på vår hemsida klickar du på “Ansök” så blir du omdirigerad till en ansökningsblankett för ditt valda bensinkort. Hela ansökningsprocessen sker elektroniskt, så det enda du behöver är en internetuppkoppling. Som vi skrev tidigare så är det helt gratis att ansöka, men det kan bli problematiskt om du har betalningsanmärkningar. Ett bränslekort fungerar precis som ett kreditkort där du lånar pengar från banken och för att sedan betala tillbaka pengarna inom den räntefria perioden. Det går givetvis att betala tillbaka pengarna efter periodens slut, mot en räntekostnad då.