Bensinkort

Vill man vara smart och ekonomisk med sin bil är ett bensinkort bland dem bästa valen man kan göra. Alla bensinkort är inte lika och det är därför viktigt att du hittar det med bäst villkor för just dig. Lyckligtvis har vi gjort allt jobb åt dig och sammanställt en lista med all information du kan tänkas behöva. Här hittar du vilka kreditkort som ger dig mest rabatt på bensin, diesel och andra bränslen. Om du är intresserad av andra typer av kreditkort kan du klicka dig till vår startsida, här har vi en komplett tabell med rangordning.

Hur fungerar ett bensinkort?

Ett bensinkort är aldrig laddat med pengar som ett bankkort, du lånar istället pengar från banken som har gett dig bensinkortet. Det innebär att när du handlar bränsle för bilen eller motorcykeln handlar du med lånade pengar. Det finns alltid en gräns på dessa kort, detta bestäms innan du beställer ditt bensinkort och brukar ligga mellan 10,000 och 100,000 kr, det här kallas för kreditgräns.

I slutet av varje månad får du hem en faktura med det beloppet du har handlat bensin för, betalar du fakturan före förfallodagen behöver du dessutom inte betala några extra avgifter. Du sparar pengar eftersom varje bensinkort har någon slags rabatt.

Notera att det är ytterst viktigt att kunna betala fakturan i tid. När förfallodagen har passerat slår räntan igång och det kan sluta riktigt illa om du skjuter upp betalningen allt för länge.

Du sparar pengar med ett bensinkort

Visste du att ett bensinkort kan göra så att du sparar flera tusen kronor per år? Genom att tanka bilen eller motorcykeln med ett bränslekort samlar du hela bensinräkningen på ett ställe och kan därför använda rabatterna på hela beloppet. Det finns flera olika bensinkort men tro inte att alla är lika. Man får sin rabatt i antingen en procentsats eller vid öre är man tankar.

Förmånerna och rabatterna varierar kraftigt, dessutom kan korten vara låsta till en viss kedja, som t.ex. Ingo eller Circle K. Vissa kort ger t.o.m rabatt på produkter inne på själva macken, som mat eller prylar till bilen. Det viktigaste är att du får en bra bonus när du tankar, du kan se vad alla kort erbjuder i vår tabell ovan.

Ett bensinkort är gratis

Du kan beställa ett bensinkort helt gratis, det är även helt kostnadsfritt att använda det, så länge du betalar tillbaka inom kreditperioden. Vi vill påpeka att vissa bensinkort kan ha en fast årsavgift, men utöver det kostar det ingenting extra. Notera att varje företag kollar upp din ekonomiska historia innan du blir godkänd, har du betalningsanmärkningar kan det bli svårt att bli beviljad ett bensinkort.

Hur du ansöker om ett bensinkort

Det är väldigt enkelt i dagsläget att ansöka om bensinkort. På den här sidan har vi listat vad vi anser vara dem bästa bensinkorten i hela Sverige. Vi anser att dessa bensinkort ger bra rabatter och förmåner jämfört med andra kort. När du hittar ett bränslekort du gillar på vår hemsida klickar du på “Ansök” så blir du omdirigerad till en ansökningsblankett för ditt valda bensinkort. Hela ansökningsprocessen sker elektroniskt, så det enda du behöver är en internetuppkoppling. Som vi skrev tidigare så är det helt gratis att ansöka, men det kan bli problematiskt om du har betalningsanmärkningar. Ett bränslekort fungerar precis som ett kreditkort där du lånar pengar från banken och för att sedan betala tillbaka pengarna inom den räntefria perioden. Det går givetvis att betala tillbaka pengarna efter periodens slut, mot en räntekostnad då.

Att förstå bensinkort och tankkort

För den som ofta befinner sig på vägen och beroende av bilen som ett vardagligt transportmedel är det väsentligt att förstå innebörden och användningsområdet av bensinkort och tankkort. Dessa kort, som fungerar som speciella betalningsmetoder för drivmedel, erbjuder inte bara en smidig transaktionsprocess vid bränslestationerna utan kan också ge möjlighet till olika typer av ekonomiska fördelar. Genom att fungera som en typ av lojalitetskort, kan bensinkort och tankkort vara ett sätt att ackumulera förmåner och rabatter som kan bidra till att minska de ibland betungande drivmedelskostnaderna.

Bensinkort och deras syfte

Bensinkort och tankkort tjänar som en form av strategiskt verktyg för att smidigt hantera och optimera din bilkörning på en ekonomisk nivå. Deras huvudsakliga syfte sträcker sig bortom bara att vara ett betalningsmedel vid bränslestationen. Genom att på ett intelligent sätt samverka med bensinstationer och drivmedelsleverantörer, har dessa kort utformats för att erbjuda en mängd olika förmåner som är inriktade på att lätta din ekonomiska börda och maximera din körupplevelse.

Dessa kort fungerar som en form av lojalitetspartnerskap mellan kortinnehavare och bränsleleverantörer. Genom att etablera samarbeten och avtal med ett nätverk av bensinstationer, ger korten dig tillgång till exklusiva erbjudanden som sällan är tillgängliga för allmänheten. Dessa erbjudanden kan omfatta rabatter på bränslepriser, vilket direkt resulterar i minskade drivmedelskostnader för dig. Men det slutar inte där – vissa kort går ett steg längre genom att erbjuda cashback-program, där en procentandel av dina bränsleinköp återbetalas till ditt kortkonto, vilket gör att du ser en direkt ekonomisk vinning. En del aspekter som generellt har att göra med bil och bränsle tas upp på BedstTest.dk, men andra områden är sådant som man får göra efterforskningar om själv.

För de som är mer intresserade av att ackumulera belöningar över tid erbjuder vissa kort poängsystem. Dessa poäng byggs upp varje gång du tankar och kan sedan lösas in mot framtida bränsleinköp eller till och med andra varor och tjänster beroende på kortets partnerprogram. Detta ger kortet en dimension av långsiktig nytta, där du faktiskt kan omvandla dina drivmedelsutgifter till något mer konstruktivt och tillfredsställande.

Dessutom är dessa kort inte bara affärsrelationer – de blir nästan som följeslagare för dem som spenderar mycket tid på vägen. Genom att göra dina bränsleinköp mer ekonomiska och givande bidrar dessa kort till en ökad komfort och glädje i dina resor. Du kan tanka upp din bil och känna att du inte bara fyller bränsle, utan också fyller på med fördelar och belöningar som gör din körning ännu mer givande.

Fördelarna med bensinkort och tankkort

Användandet av bensinkort och tankkort erbjuder en mängd fördelar som inte bara kan påverka din ekonomi positivt, utan också göra din bilkörning mer smidig. Dessa kort är som en nyckel till en värld av möjligheter och förmåner som kan göra dina bränsleinköp till en trevligare och mer lönsam upplevelse.

I första hand kommer vi till den förtjänst som de flesta tänker på när de hör ordet ”bensinkort” – kostnadsbesparingar. Genom att använda ett bensinkort eller tankkort har du möjlighet att dra nytta av bränslerabatter eller cashback-program som kan göra en påtaglig skillnad i din månatliga budget. Att få en procentandel av dina bränsleutgifter tillbaka på ditt konto kan över tid lägga upp till betydande besparingar. Dessa besparingar är särskilt märkbara om du kör mycket, eftersom de små rabatterna eller återbäringarna kan ackumuleras till något betydande över tid.

Men det stannar inte bara vid de ekonomiska fördelarna. Bensinkort och tankkort gör också din körupplevelse mer bekväm och problemfri. Genom att ha ett dedikerat kort för bränsleinköp slipper du oroa dig för att ha tillräckligt med kontanter eller kredit på ditt vanliga bankkort när du stannar vid en bensinstation. Du kan helt enkelt dra upp ditt kort, fylla på bränslet och fortsätta din resa utan några onödiga förseningar eller bekymmer. Detta kan vara särskilt praktiskt under resor när du vill hålla din plånbok eller plånbok mindre och mer organiserad.

Det är också värt att nämna den extra kryddan av exklusivitet som bensinkort och tankkort kan tillsätta i ditt körande liv. Genom att vara en del av ett kortprogram kan du få tillgång till särskilda erbjudanden, kampanjer och till och med VIP-förmåner som inte är tillgängliga för allmänheten. Detta kan inkludera allt från unika rabatter till specialbehandling vid bensinstationen. Det är som att vara medlem i en hemlig klubb som alltid ser till att du har det lilla extra när du tankar.

De bästa bensinkorten i Sverige

I det ständigt föränderliga landskapet av finansiella produkter och tjänster kan det vara en utmaning att identifiera de bästa bensinkorten som erbjuds i Sverige. Genom att rådfråga pålitliga källor såsom kreditkortguider och recensionssajter som specialiserar sig på att utvärdera bensinkort, kan du få en bättre översikt över de aktuella alternativen på marknaden. Dessa resurser tar hänsyn till faktorer såsom bränslerabatter, bonuspoängsystem, årsavgifter och tillhörande villkor för att ge dig en välgrundad bedömning av vilka kort som kan vara mest fördelaktiga för din specifika situation.

Toppval: De bästa bensinkorten 2023

OKQ8 Visa anses av många vara det bästa bensinkortet i Sverige 2023. Det har fått denna utmärkelse på grund av sina imponerande förmåner och förmånliga erbjudanden. En av de främsta anledningarna till detta är den generösa rabatten den erbjuder på bränslepriser. Med en rabatt på 20 öre per liter vid bemannade stationer och 5 öre per liter vid obemannade stationer, ger OKQ8 Visa dig möjlighet att spara avsevärt på dina bränsleutgifter.

Remember Flex är ett annat bensinkort som utmärker sig genom sin flexibilitet och mångsidiga användning. Med en 15 öre per liter drivmedelsrabatt på bemannade stationer och 0 öre per liter på obemannade stationer, erbjuder det fortfarande en anständig bränslebesparing. Dess bonusnivåer är imponerande, med möjlighet att tjäna upp till 25 % bonus på övriga köp.

Preem Mastercard är ett kort som sätter fokus på drivmedelsrabatter och erbjudanden. Med en rabatt på 25 öre per liter vid bemannade stationer och 10 öre per liter på obemannade stationer, är rabattnivåerna hos Preem Mastercard konkurrenskraftiga. Detta gör det särskilt attraktivt för dem som ofta fyller på bränsle och söker kostnadsbesparingar.

Shell Mastercard är ett kort med en global närvaro och mångsidiga förmåner. Med en rabatt på 15 öre per liter vid bemannade stationer och ingen rabatt på obemannade stationer, är dess bränslebesparingar något mer begränsade jämfört med vissa konkurrenter.

Egenskaper hos OKQ8 Visakort

OKQ8 Visa anses av många vara det bästa bensinkortet. Detta kort erbjuder inte bara rabatter på drivmedel, utan har också förmånen av att vara ett universellt betalningsmedel som kan användas överallt där Visa accepteras. Det innebär att du inte bara kan dra nytta av förmånliga bränslepriser utan också ha en praktiskt taget global betalningslösning i din plånbok med OKQ8. Genom att välja detta OKQ8 kan du alltså både effektivt hantera dina drivmedelskostnader och samtidigt ha flexibiliteten hos en vanlig kreditkortsbetalning.

Bensinkort att överväga

När du överväger vilket som är det bästa bensinkortet är det viktigt att anpassa ditt val efter dina egna körmönster och preferenser. Olika kort kan erbjuda olika fördelar och bonusar som kan vara mer passande beroende på hur och var du vanligtvis kör. Innan du bestämmer dig, är det en bra idé att göra en jämförande analys av de tillgängliga alternativen. Titta på aspekter såsom bränslerabatter, eventuella årsavgifter, och om kortet erbjuder några andra fördelar såsom reseförsäkringar eller förmåner kopplade till bilunderhåll. Genom att göra din forskning och bedöma korten utifrån dina egna behov och prioriteringar, kan du säkerställa att du väljer ett bensinkort som verkligen gynnar dig på vägen.

Att förstå betalnings- och korttyper

När du ger dig ut på vägen, oavsett om det är för dagliga pendlingar eller spännande resor, är det bra att förstå de olika betalnings- och kortalternativen som kan göra din körupplevelse smidigare och mer kostnadseffektiv. Ett vanligt begrepp som du kanske stött på är bensinkort och tankkort. Dessa kort kan vara dina följeslagare när det gäller att hantera bränsleutgifter, men vad skiljer dem från andra kort? Låt oss ta en närmare titt på dessa korttyper och deras unika egenskaper.

Olika bensinkort med eller utan kredit

Bensinkort och tankkort kan i allmänhet delas in i två huvudkategorier: de med kreditfunktion och de utan. Kort med kreditfunktion fungerar på samma sätt som vanliga kreditkort. Du kan använda dem för bränsleinköp och betala senare, vanligtvis med en viss räntefri period. Denna flexibilitet kan vara praktisk om du vill sprida ut dina utgifter över tiden. Å andra sidan har vi kort utan kreditfunktion. Dessa fungerar mer som förbetald betalningsmetod, där du laddar på kortet med pengar och sedan använder det för att betala för bränslet. Detta kan vara ett bra alternativ om du föredrar att undvika kredit och hålla dig inom en fast budget.

Anslutning av ditt eget kreditkort för betalningar

Om du redan har ett kreditkort i din plånbok kanske du undrar om du också kan använda det för att betala för dina bränsleinköp. Svaret är ja, i de flesta fall kan du definitivt göra det. Många bensinstationer accepterar vanliga kreditkort som Visa eller Mastercard. Detta ger dig möjlighet att använda ditt befintliga kreditkort för att tanka och sedan betala som vanligt. Fördelen med detta är att du inte behöver ansöka om ett separat bensinkort och kan fortsätta att utnyttja eventuella förmåner och poäng som ditt nuvarande kreditkort erbjuder. Dock kan det vara en god idé att kolla upp eventuella bränslerabatter eller erbjudanden som specifika bensinkort kan erbjuda, eftersom dessa kan vara mer förmånliga än vad ditt nuvarande kreditkort ger.

FAQ

Kan man få bränslerabatt utomlands med bensinkort?

Ja, möjligheten till bränslerabatt utomlands kan vara en förmån med vissa bensinkort. Många kort samarbetar med internationella bensinstationer och drivmedelsleverantörer för att erbjuda rabatter även när du är på resa. Det är dock viktigt att kontrollera kortets villkor och samarbetspartners innan du använder det utomlands, för att säkerställa att du får de förmåner du förväntar dig.

Hur skiljer sig olika bensinkort från varandra?

Skillnaderna mellan olika bensinkort kan vara många och varierande. Det kan handla om nivån på bränslerabatter, bonuspoängsystem, eventuella årsavgifter och tillhörande erbjudanden. Vissa kort kan vara kopplade till specifika bensinstationer medan andra erbjuder mer flexibilitet när det gäller var du kan tanka.

Accepteras kortet på alla bensinstationer?

De flesta bensinkort accepteras på ett brett utbud av bensinstationer, särskilt om de är kopplade till välkända kreditkortsnätverk som Visa eller Mastercard. Detta innebär att du ofta har flexibilitet när det gäller att välja var du vill tanka.