Bäst hårprodukter för dig som har en stram budget

Bäst hårprodukter för dig som har en stram budget

Du behöver inte alltid spendera stora pengar på hårprodukter för att ta hand om ditt hår. Faktum är att det finns billiga produkter som kan vara minst lika bra. Dessa produkter är perfekta för dig som har en liten budget att röra sig med. I denna artikel kommer vi att tipsa dig om de bästa hårprodukterna inom den lägre prisklassen.

Läs rekommendationer från frisörer och hårexperter

Det finns en uppsjö av billiga hårprodukter och det kan vara svårt att veta vart man ska börja någonstans. Som tur är finns det många duktiga skönhetsexperter som gärna delar med sig av sina tips. Ett exempel är Alice Månsson som har 10 års erfarenhet inom branschen. Hon ger även tips på hur du sköter om ditt hår på bästa sätt.

Tips på billiga produkter

Det finns flera billiga produkter på marknaden som är riktigt bra. Ett exempel är budgetmärket Aussie vilket är en stor favorit hos många. Deras hårinpackning som ska låta verka i tre minuter är en mycket uppskattad produkt. De har också en riktigt bra duo med volymschampo och volymbalsam. Produkterna är både återfuktande och luktar riktigt gott.

Ett annat exempel är produkterna från Bodyshop. Deras detoxschampo är en vegansk produkt som fokuserar på att balansera hårbotten. Detta utan att torka ut längderna. De innehåller dessutom ett veganskt silkesprotein som gör håret extra glansigt.

Satsa på en helt naturlig produkt

Ytterligare ett budgettips är att välja ett helt naturligt schampo och balsam. Det danska märket Urtekram har flera billiga hårvårdserier med endast naturliga ingredienser. Dessa produkter är helt veganska och doftar ljuvligt. Du kan till exempel välja deras serie med lavendel som lugnar din hårbotten.

Blir håret lika rent även om jag använder en billigare produkt?

Du kan räkna med att ditt hår blir rent även om du tvättar det med ett billigare schampo. Det beror på att de flesta schampon innehåller sulfat, vilket löser upp fett och andra stylingprodukter. Det är också det som får schampot att löddra. Flera tester visar att det inte är någon större skillnad mellan dyra och billiga schampon när det gäller just renhet. Många gånger är dock de vårdande ämnena i billiga produkter inte lika väl balanserade och du kan av den anledningen behöva tvätta håret oftare.

Välj ett lite dyrare balsam

Om du vill lägga lite extra pengar på en produkt är det bättre att spendera mer på ett bra balsam. Det är den produkt som verkligen ska vårda och stärka håret. Det finns ett undantag och det är när du precis har färgat ditt hår – då är det bättre att lägga pengarna på ett bra schampo som är anpassat för färgat hår. Du bör utgå efter ditt eget hår och vad det kräver i nuläget.

Finns det något som man bör undvika till varje pris?

Även om du har en väldigt stram budget bör du undvika det som kallas för 2-i-1 ett produkter. De brukar marknadsföra sig som ett kombinerat schampo och balsam. Anledningen till att man gör bäst i att undvika detta är att schampo och balsam har två väldigt olika uppgifter. Det blir alltså oftast inte så bra att kombinera dessa i ett paket.

Det här ska du hålla utkik efter

Idag finns ett betydligt bättre utbud av budgetprodukter än vad som fanns för några år sedan. Detta hänger ihop med att vi kunder blivit allt mer medvetna om vad en bra hårprodukt ska innehålla. De billigare märkena har helt enkelt blivit tvungna att höja standarden för att kunna konkurrera.

Du bör därför fokusera på att hitta ett schampo och balsam som är anpassat för din hårtyp. Om du till exempel har problem med fett hår kan du testa en produkt som inte innehåller sulfater. Det brukar stå på flaskan vilken hårtyp den är anpassad för.

Bör man använda både schampo och balsam?

De flesta vill gärna tvätta håret med ett schampo. Många använder flera hårprodukter till vardags och det är skönt att få håret helt rent. Det gäller främst hårbotten där det annars samlas produktrester. Det kan leda till att du får problem med irriterad hårbotten.

Idag finns det flera alternativ till vanliga schampoprodukter. Du kan till exempel testa en schampotvål vilket är både billigt och miljövänligt. Den brukar dessutom bara innehålla naturliga ingredienser. Du måste vara beredd på att det tar lite tid för håret att vänja sig vid en sådan produkt. Därför kan det upplevas som väldigt fett i början, men det kommer att bli bättre med tiden.

De flesta hårtyper mår bättre när man även använder balsam vid varje tvätt. Det minskar risken för kluvna hårtoppar och ger håret en fin glans. Det skyddar också håret på ett helt annat sätt än vad schampo gör.