Information

Vi på KonsumentTest eftersträvar att bli den bästa sidan för prisjämförelser och bäst i test. Vårt upplägg är simpelt, redaktionen tar fem populära produkter och testar dessa. Vi tycker att det är viktigt att testa produkter på en nivå som skulle liknas med den vanlige konsumenten, testar vi t.ex. drönare lägger vi stor fokus på hur enkelt det är att flyga och kontrollera den. Redaktionen består av helt vanliga personer, vi är inga experter, därför kan vi ge er ett test som representerar verkligheten och vad en vanlig konsument skulle uppleva vid ett test.

Experter vs vanliga människor

Vi tror att även om experter är otroligt duktiga på sina saker är det väldigt enkelt att ens personliga åsikter kommer in i bild vid olika test. Det är ju inte speciellt konstigt heller, har man varit med i branschen flera år skapar man sina preferenser, men det är mindre bra när man ska jämföra och testa produkter.

Ta en bilmekaniker som huvudsakligen meckat med bilar av en viss modell, den här mekanikern och en helt vanlig Svensson får testköra en ny okänd bil. För herr Svensson kan bilen kännas hur bra som helst, den rullar på bra och han tycker att den är riktigt rolig att köra, det finns inga saker han kan påpeka. Mekanikern däremot, han har ju sina preferenser och det är lätt hänt att han inte tycker om någonting med den nya bilen bara för det inte känns som hans trogna märke.

Ja, experter är experter av en anledning, men sällan är dem lika duktiga på att skriva opartiska recensioner. Det är därför vi aldrig tar in experter för att utföra våra test, det är helt enkelt för lätt att få med personliga åsikter i testen som i slutändan påverkar ditt köp.

Affiliate-länkar

Alla produkter vi länkar till har så kallade ”affiliate-länkar”, det betyder att vi får en provision om du köper en produkt genom vår länk. Vi använder oss av dessa länkar för att kunna driva sidan, intäkterna täcker kostnaden för driften av hemsidan samt att det hjälper oss testa nya produkter.

Vanliga frågor

Här hittar du frågor som ställs ganska ofta till oss på KonsumentTest, hittar du inte det du letar efter rekommenderar vi att kontakta oss.

”Hur kan ni vara opartiska om ni får pengar för produkterna ni rekommenderar?”

Det här utan tvekan den vanligaste frågan vi får, vi förstår också varför det kan låta lite konstigt. Det är dock viktigt att påpeka att nästan alla produkter vi rekommenderar här på sidan har en affiliate-länk, även produkten som ligger längst ner på listan. Produkterna vi testar är populära och finns nästan alltid hos större återförsäljare i Sverige, har vi möjligheten till att använda en affiliate-länk gör vi det. Det är ju trots allt dessa intäkter som gör att vi kan testa nya produkter och fortsätta driva hemsidan.

Vi gör aldrig smygreklam för företag eller produkter, blir vi sponsrade med någonting står det klart och tydligt att det är sponsrat. Vi avskyr falsk marknadsföring och det skulle aldrig falla oss in att promota en produkt bara för pengarnas skull. Vi står bakom varje produkt vi har på sidan.

”Hur går era test till?”

Våra test bygger på våra egna erfarenheter men innehåller också sammanfattningar från andra test på nätet. Ska vi testa en produkt vi inte har tillgång till gör vi noggrann research i flera dagar, vi jämför dussintals recensioner med varandra och sammanfattar därefter allting.

Länkpartners

[wpsm_toggle title=”Länkkataloger”]
SvenskaSajter.com – Den ständigt växande länkkatalogen
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
[/wpsm_toggle]