Bästa Gaming Tangentbord 2018

Gaming blir allt mer och mer populärt bland svenskarna och det är inte bara unga som njuter av att koppla av framför datorn. Det viktigaste vapnet en gamer har är tangetbordet, utan ett bra gaming tangentbord kan man räkna med att komma sist på topplistan. I vårt bäst i test har vi kollat på vad som anses vara det bästa gaming tangetbordet. Alla tangentbord vi har listat är mekaniska förutom det sista som har membranbrytare.

Corsair K95 RGB Platinum

När du vill ha det bästa för datorn

Bästa gaming tangentbord 2018

Fördelar

 • Dedikerade macroknappar
 • Cherry MX brytare
 • Snygg borstad aluminium finish

Nackdelar

 • Begränad mjukvara

Bäst pris hos:

Regnbågens alla färger

Ett gaming tangentbord utan ett färgglatt ljusspel är som en racerbil utan en sjysst lack. Lyckligtvis har Corsair maxat med regnbågens alla färger på K95 RG Platinum. Med deras mjukvara kan du enkelt ställa in färgerna, och ja, självklart har varje tangent en egen diod. Vill man highlighta speciella tangenter kan man enkelt göra det. Mjukvaran gör det även möjligt att ställa in upp till tre färgprofiler, kanske en för dig och en annan för brorsan?

Byggd för att hålla länge

Det här mekaniska tangentbordet är byggt för att klara flera år av intensivt spelande. Basen är tillverkad i samma slags aluminium flygplan tillverkas i, det ska krävas mycket för att ta sönder den här med andra ord. I övrigt är resten av komponenterna tillverkade av högkvalitativ plast vilket gör ökar livslängden ännu längre.

Cherry MX brytare

Är man en gamer vet man säkerligen att brytaren spelar stor roll. Med hjälp av Cherry MX kan du vara säker på att precis varje liten knapptryckning du gör kommer registreras. Glöm tiden där du förlorade på grund av ett tangentbord som inte kunde hänga med i svängarna.

Logitech G513 Carbon

Tangentbord med en stilren touch

Fördelar

 • Diskret design
 • Skönt handledsstöd
 • RGB-belysning för varje tangent

Nackdelar

 • Krånglig mjukvara
 • Inga dedikerade macroknappar

Bäst pris hos:

Diskret och nätt design

Något som inte är allt för vanligt med gaming tangentbord, eller gaming prylar överlag är design som är diskret och nätt. Istället för att ha tusentals knappar, stort och bulkigt utseende och massa “coola” tillägg har Logitech gått den enkla vägen. Tangentbordet har en minimal design som är på både gott och ont. Det positiva är att man får en pryl som faktiskt ser bra ut, men samtidigt saknar man dedikerade macroknappar som kan vara bra när man spelar.

Romer-G Tactile

Tro det eller ej, men G513 använder sig inte av Cherry för sina tangentbrytare utan Romer-G Tactile. Framtagen av Logitech själva är detta en tangentbrytare som kommer runt om i världen älskar, både amatörer och proffs. Spelar man FPS och med målet att vinna kan man helt enkelt inte gå fel med Romer-G Tactile.

Saknar macroknappar

Den ser supersnygg ut, har RGB-belysning och responsiva tangenter. Men den saknar macroknappar, vilket kan vara en så kallad “deal breaker” för många seriösa gamers. Spelar man t.ex. WoW och vill kunna binda sina macros på tangentbordet rekommenderar vi någon annan av våra testvinnare.

SteelSeries Apex M750

När man vill skippa snacket

Fördelar

 • Snygg design
 • QX2-brytare
 • Synka belysningen

Nackdelar

 • Saknar macroknappar
 • Ojämn belysning på vissa delar
 • Inget handledsstöd

Bäst pris hos:

Snygg och enkel design

Precis som gaming tangentbordet ovan bjuder SteelSeries Apex M750 på en väldigt enkel design. Man har skalat ner på komponenterna och endast lämnat det nödvändiga, resultatet blir ett modernt och rent utseende. Funkar riktigt bra för spel där man inte behöver tänka på macros, typ som CS:GO. Mindre bra för spel som WoW eller andra MMO:s där macroknappar är vanliga.

Programmerbar belysning

Gillar du att mecka med belysningen så kommer du bli nöjd med Apex M750, då det finns över 16,8 miljoner alternativ när det kommer till färg. Förutom det kan man också programmera belysningen så den reagerar på saker som händer i spelet. Får du en kill i t.ex. CS:GO kan tangentbordet blinka till. Nödvändigt, nej. Coolt, ja!

QX2-brytare

Vill du ha känsliga brytare är det här rätt val för dig. QX2-brytarna är så känsliga att du kan vila fingrarna på tangenterna och fortfarande råka trycka ner dem. Det här ingenting negativt utan en stor fördel faktiskt, men det tar ett tag innan man vänjer sig. Ge det en vecka eller två så kommer det kännas som vanligt igen.

Razer BlackWidow Chroma V2

Uppgradering från bästsäljaren

Fördelar

 • Ergonomiskt handledsstöd
 • Skön att skriva på
 • Bra RGB-belysning

Nackdelar

 • Mic-uttag finns inte kvar längre
 • Dålig kvalitetskontroll från Razer

Bäst pris hos:

Dedikerade macroknappar

Razer vet hur viktigt det kan vara med dedikerade macroknappar, därför får man hela fem stycken på Chroma V2. Det som är riktigt coolt är att du kan spela in dina macros direkt genom tangentbordet. Med några få knapptryck kan du “spela in” dina knapp och mustryck, för att sedan binda allt detta till en enda makroknapp.

Razer Green brytare

Brytarna som sitter på Chroma V2 är Razers egna och är perfekt för dig som gillar när tangentbordet låter mycket. Varje gång du trycker ner tangenten får du det där sköna ljudet alla gamers älskar så mycket. Tangenterna ger en taktil feedback som är perfekt för snabbare spel, typ Overwatch, Fortnite eller CS.

SteelSeries Apex 150

För dig på en budget

Fördelar

 • Billigt
 • Programmerbar belysning
 • Spillsäkert

Nackdelar

 • Inte mekaniskt
 • Inga macroknappar

Bäst pris hos:

Membranbrytare

Det här är det enda tangentbordet vi rekommenderar som inte är mekaniskt, men det betyder inte att det inte duger för gaming. Apex 150 använder sig av membranbrytare, dessa är tyvärr inte lika snabba som mekaniska brytare men duger gott och väl, speciellt på en budget. De har en taktil feedback och använder sig av Quick Tension-brytare, som klarar av snabba fingrar.

Programmera belysningen enkelt

Precis som Apex M750 kan du programmera belysningen. Det finns över miljoner olika färger du kan använda dig av och har du andra SteelSeries-enheter kan du synka belysningen mellan dessa. GameSense gör det också möjligt att gamingtangentbordet “reagerar” till olika händelser i spel, typ när du får en kill i CS eller Dota.

Bra budgetalternativ

Om du inte har målet att bli ett e-sport-proffs är det kanske inte så viktigt att ha det bästa tangentbordet för gaming. Är du mer av vardagsspelare eller inte bryr dig om att ligga på topp hela tiden funkar Apex 150 hur bra som helst. Den har nästan samma funktioner som många dyrare modeller, men för hälften av priset. Kan även fungera bra som en instegsmodell för att testa på hur gaming tangentbord känns överlag.

Om vårt gaming tangentbord test

På senare år har gaming blivit allt större och resultatet av detta är att allt fler företag pumpar ut produkter som är ämnade för “gamers”. Men vad är det exakt som skiljer ett vanligt tangentbord från ett så kallat gaming tangentbord? 

För att svara på den frågan måste vi först definiera orden gaming och gamer. Någon som gillar att spela enkla spel på mobilen eller sitta vid datorn och spela simulationsspel räknas inte in i begreppet. Utan det handlar om personerna som spelar för att vinna och göra så bra ifrån som möjligt (i de flesta fall), man lägger ett antal timmar i veckan på sitt spelande och det kan ses som en hobby eller till och med en sport (e-sport).

Därför har man börjat utveckla produkter som just gynnar personerna som tar detta snäppet seriösare än andra. Produkterna är tillverkade så de är snabba som möjligt, klickar man på musknappen ska det inte dröja flera millisekunder, det måste ske direkt. För den som inte är insatt kan det här låta som något galet, skulle en millisekund verkligen göra så stor skillnad i ett spel? Svaret är enkelt, det gör faktiskt en väsentlig skillnad.

Mekaniska tangentbord

Som du säkert märkt så är nästan alla tangentbord för gaming mekaniska, men vad betyder det egentligen? “Klassiska” tangentbord använder sig av en membranplatta som täcker hela tangentbord. Ett mekaniskt tangentbord har en separat brytare för varje tangent. Brytaren ger tangentbordet en längre livslängd, bättre kvalitet och det viktigaste av allt, bättre respons. Det finns många olika brytare på marknaden och frågar man gamers så kommer alla ha sina egna preferenser.  För att underlätta ditt val när du ska köpa ett bra gaming tangentbord har vi listat tre vanliga brytare nedan.

Röd brytare

Populär bland gamers då den kräver väldigt lite motstånd för att registrera ett knapptryck. Tangenten är helt tyst, gillar du det där klicka ljudet bör du istället kolla på den blåa.

Blå brytare

Om du tänker på tangentbord som låter en massa när du tänker på mekaniskt tangentbord, då tänker du på blå brytare. Dessa brytare är populära att skriva på då man klart och tydligt hört när ett tryck registreras.

Svart brytare

Rätt lik den röda brytaren i känsla och respons. Den största skillnaden är att den svarta brytaren kräver ett hårda tryck för att den ska registrera ett knapptryck.

Billigt eller dyrt?

Behöver man verkligen lägga ner minst en tusenlapp för att få ett bra tangentbord för gaming? Självklart inte, men ju mer pengar du lägger desto bättre spelupplevelse får du. Här är det viktigt att tänka på hur seriöst du tar ditt spelande och om du vill utvecklas. För dig som bara spelar då och då funkar de billigare modellerna, men har du planer på att bli bättre och äga polarna kan vi inte göra något annat än att rekommendera de dyrare modellerna. Då behöver du aldrig känna dig hindrad från att utvecklas utan kan redan från start nå toppen.