Tre fyndiga tricks för din kolsyremaskin

Du som älskar bubbelvatten eller läsk vet säkerligen hur bra en kolsyremaskin är. Du slipper köpa massa plastflaskor så du sparar på miljön, dessutom sparar du pengar i det långa loppet. 

Läs gärna vårt kolsyremaskin bäst i test.

Men maskinen är inte endast begränsad till att göra bubbelvatten och läsk, är man händig kan finns massa skoj man kan hitta på. Nedan har vi listat fem fyndiga tricks för dig som gillar att experimentera.

1. Byt ut patronen

Att ständigt behöva byta ut kolsyrepatronen kan bli dyrt efter ett tag, de är inte speciellt stora trots allt. Men visste du att du kan använda gasflaskor för paintball på samma sätt? Dessa “flaskor” rymmer betydligt mer kolsyra och är dessutom mycket billigare att fylla på.

Med hjälp av en enkel adapter kan du byta din gamla kolsyrepatron mot en paintball flaska. Visst, man måste köpa en adapter och en helt ny flaska. Men är seriös med sitt kolsyrande kommer man spara en hel del pengar i slutändan.

(Viktigt att hålla koll om kolsyran du fyller på med är renad från diverse kontaminanter! Fråga personalen på paintball-butiken och se vad de säger. Just det här tipset är vanligt i USA, men huruvida det är populärt i Sverige är okänt.)

2. Gör champagne

Okej, inte riktigt champagne men väldigt nära. Om du tar ditt favorita vita vin och kolsyrar det kan du få en riktigt god smakupplevelse. Vissa säger att det till och med smakar bättre än det man kan köpa på systembolaget. Om det är sant eller falskt låter vi dig upptäcka.

När du kolsyrar vin är det viktigt att du gör i små steg och inte överdriver med kolsyran, annars kommer du behöva städa upp efter dig.

3. Gör goda drinkar

Vem visste att en kolsyremaskin lämpar sig så bra för att göra drinkar? Det finns otroligt många fler val att experimentera runt med än bara vitt vin. Här gäller det att vara kreativ och inte vara rädd för att misslyckas. Vem vet, du kanske kan skapa en helt ny sommardrink?

Precis som med vinet gäller det att du inte överdriver med kolsyran utan man sakta men säkert jobbar sig framåt. Är man inte sugen på att experimentera så kan vi tillägga att vanligt bubbelvatten kan mixas med alkohol för riktigt goda drinkar i solen.

Vill du få lite idéer kan du kika på Sodastreams officiella hemsida: https://www.sodastream.com.au/recipes